На море в Гърция 2025

• 59 694
  • 752
  •   1
Отговори
# 45
  • софия
nellyli, при нас началото на септември се налага пътуване в по-западна посока (а и по принцип винаги ходим на море през юли, дори имаше години - през август, но последните години септември гледам да заведа майка малко на море) и планираме Кеа за началото на лятото. Тази година дъщеря ни завършва по-рано, та от тази гледна точка ни е лесно.
Още не съм гледала разписанието на феритата. Искам първо да изберем настаняването.
Аз, по навик, продължавам да си правя файл с информация за всичко 😊 Може, след като запазим спането, да прехвърля на картата. Хем леко се изнервям, докато събирам информация (нямам търпение да изчета всичко, което е невъзможно и ме е страх да не пропусна нещо), хем ми е супер приятно и много се вдъхновявам.

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 20:57 от zvаnchе

# 46
Здравейте!
Включвам се и аз с голям интерес в темата , защото не съм посещавала Гърция, а искам. Бяхме запланували за миналото лято моренце, но в крайна сметка си направихме четирите морета тук, на наша си територия.
От Варна сме, насочили сме се към класиката, а именно Тасос или Халкидики. Мисля си нещо за септември, винаги аз организирам почивките, мъжО е съгласен на всичко. Детето ни тогава ще е на 1,8 г., бих се радвала да споделите местенца, а защо не и къща под наем с гледка към морето. Гледам по сторита някакъв Пепони бийч, изглежда супер. Чувала съм, че гърците не се славят с добри хотели ол инклузив, така че бих се въздържала от такива предложения. Ако пък нямате такива, с удоволствие бих следила темата, за да се информирам повечко за гръцките плажове.

# 47
Писито,
Пепони и другите плажове на Амолофи са подходящи за вас, ако сте свикнали с дандания - силна музика, заведения, много шезлонги и хора нагъсто. Тоест малко като в България.
Но с малко дете може би ще предпочетете нещо по-тихо и спокойно. Иначе на самия плаж Амолофи настаняване няма, спи се в съседните селища и се ходи с кола.
Също и заради разстоянието от Варна аз ви препоръчвам Скала Потамия или Скала Рахони, Тасос. Халкидики ви се пада доста по-далеч.

Ето и една къщичка от мен https://maps.app.goo.gl/bMcFBcdNR2pJXjda8

# 48
И според мен отидете на Тасос, а Халкидики ще оставите за следващата година. Ние вече 6 години по ред почиваме на Тасос, включително имаме по няколко есенни и зимни ходения, защото мъжът ми е рибар и там му харесва много. Аз харесвам много плажовете, защото са много различни един от друг. Гледките, докато обикаляте острова са много красиви. Любима за разходки ни е Панагия и на всяко посещение ходим до там. Зимно време щъкат доста местни  и има едно спокойствие и тишина дори и в сезон да се посети. Отсядали сме в Лименас, Потос, Лименария.
Тази година бяхме на Халкидики на Ситония в късното лято края на септември хванахме много хубаво време 30 градуса, взехме си прекрасен хотел на плажа в Сарти и самото Сарти беше много спокойно. Иначе в сезона не ми се мисли какво ще е, лудница. Ние бяхме с бебче на 50дни 🤪 и батко на 4г. Даже мисля писах в темата да разпитам, голямо желание имах да пътуваме и бебето беше много спокойно, затова се решихме.
Друго предложение, ако все пак решите да сте на Халкидики е да разделите пътя с една нощувка, защото до там си е доста от Варна.
За юли импусивно запазих Лефкада. Сега се чудя дали да не сменя резервацията с Корфу. Ще прегледам и в темите назад какво сте писали и ще помисля къде ще ни е по-добре с бебе на почти годинка и батко на 5. Иначе в Никиана ни е апартамента, голям двуспален в тиха уличка. Мен това като че ли ме накара да го запазя. Все пак е важно къде ще можем да отидем и какво да посетим.

# 49
Мама Лиса,
може би Корфу е по-подходящ за малки деца.

Най-красивите плажове на Лефкада са дълбоки, с вълни и опасни течения. Бебето както и да е, но 5-годишния по-трудно ще го опазите да не влиза във водата. Отделно, че на някои плажове колите се спират доста далеч и се ходи пеша, по стълби, баири.
От страната, в която сте вие, Никиана, морето е тихо, но е сив камъняк и не е така красиво, както на западния бряг.

# 50
  • София
Напълно подкрепям горното. Няма нмисъл да биете път до Лефкада, за да стоите на Никиана. По-добре Корфу.

# 51
nellyli, по-добре да сте на 250 метра от долния паркинг, отколкото от горния Smile В горната част на селото ми се видя най-стръмно, имаше и повече стълби. От долния паркинг до площада беше сякаш по-плавно изкачването.

Ферибот запазихме няколко дни предварително и места имаше, но ние първо отидохме до Китнос, не знам за Кеа как е било по същото време. На връщане от Кеа към Лаврио си беше направо празен корабът. За твое успокоение може да си запазиш по-рано, да не е съвсем в последния момент като нас.

Мама Лиса, и аз ако съм с бебе и малко дете, ще предпочета Корфу пред Лефкада. Преди мен вече са написали причините.

# 52
Здравейте,
четох, четох днес и въпреки всичко ми е голяма каша в главата....
Средата на август плануваме една седмица на Халкидики. С две даца сме, с които все още не може много да се обикаля. Та търся селце с хубав пясъчен плаж и студио/апартамент в близост до плажа. Бих предпочела западната част на Касандра или Ситония, а защо не и Атон, но съм готова да се откажа от тази идея ако намерим подходящо местенце в източната част. Може ли да ме насочите с идеи? А за конкретни предложения на апартаменти ще съм ви много благодарна. Simple Smile

# 53
Добре… с децата и мъжа рибар можем и на Корфу да отидем. Било сме на Парга с баткото преди две години и много ни хареса, пътя поне си го знаем. Сега ще търся апартаменти в Корфу. 😎
Ако имате добри впечатления от местенца и на коя страна на острова да спим ще бъда благодарна да ми помогнете. Ще гледам апартамента да е с две спални, ако ли не поне спалня, кухня и хол с диван, който да се разпъва.
Все пак ако оставя резервацията на Лефкада няма да стоим само на Никиана, ние си обикаляме по много. Може би само ще избегнем труднодостъпните и опасни за деца  плажове.

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 12:03 от Мама Лиса

# 54
Здравейте,имам питане за Скиатос. Изчетох доста от Вашите отзиви в предишните теми и подготовката за поредна година е на ниво! Smiley Все пак имам чуденка. Смятаме да пътуваме със самолет за 7 дни, като разделим нощувките : 5 в Скиатос и 2 в Скопелос. Разбрах, че транспортът в Скиатос е добре уреден и по-популярните плажове могат да се посетят без проблем. Евентуално и с лодка до Цугрия. В Скопелос как е положението? Там без кола за 2 дни дали ще можем да посетим някой плаж, или пък някоя забележителност? Ако ли пък не, има ли нещо като градски плаж, където да се уплътнят двата дни?

# 55
Има обществен транспорт в Скопелос, но по-малко, отколкото на Скиатос. Има и таксита, разстоянията не са големи. Ако искате пеша на плаж, добре е да отседнете в Нео Клима или Панормос. Столицата няма градски плаж или поне не такъв, който да си заслужава.

Допълвам с линк, от който можете да се информирате за приблизително разписание (трябва да се скролне по-надолу за него): https://www.skopelosweb.gr/en/transportbustaxiskopelos

Мама Лиса,
вижте Исос, Агиос Георгиос юг, Гарденос. Тези са подходящи за деца - пясъчни, плитки и с полегато дъно.
На север също има пясъчни плажове, но на някои водата е доста по-студена заради течения, а на други (Рода, Сидари) е твърде туристическо за моя вкус.

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 15:18 от Параход

# 56
Параход,

Да попитам и аз, че съм решила тази година да изневеря на Халкидики, околностите на Кавала, Тасос и изобщо Северна Гърция и да тествам мрънкащото хлапе за по-дълъг път до Корфу. Не съм ходила точно там на море и тъкмо да е нещо ново. И аз се ориентирам към южните , югозападните селца, само че ми е любопитно как е морската вода като температура там в края на юни. Разбира се, погледнах, че средно е около 23 градуса, но ми се иска да чуя лично впечатление. Ще погледна точно тези селца, за които пишеш. И аз търся нещо с плитък пясъчен плаж и да не е мега туристическо.

# 57
Топла е, ако няма някакви аномалии във времето.

То Корфу си е мега туристическо по принцип, но по тоя край и през юни - има шанс.

# 58
Параход,

Да попитам и аз, че съм решила тази година да изневеря на Халкидики, околностите на Кавала, Тасос и изобщо Северна Гърция и да тествам мрънкащото хлапе за по-дълъг път до Корфу. Не съм ходила точно там на море и тъкмо да е нещо ново. И аз се ориентирам към южните , югозападните селца, само че ми е любопитно как е морската вода като температура там в края на юни. Разбира се, погледнах, че средно е около 23 градуса, но ми се иска да чуя лично впечатление. Ще погледна точно тези селца, за които пишеш. И аз търся нещо с плитък пясъчен плаж и да не е мега туристическо.
По-спокойна част и с пясъчен плаж, разгледайте района на Санта Барбара - поне преди 6-7 години, този район беше все още спокоен и не твърде натоварен. Препоръчвам да разгледате и дневните турове до Паксос и Антипаксос. Пригответе се, за леко изнервящо пътуване по острова, поради тесните пътища и сериозния трафик в натоварения сезон.

# 59
Мерси за препоръките.

Гледах ги туровете до малките острови и със сигурност ще ги направим, защото много обичам такива, а и малчо досега не сме го качвали на кораб.
Иначе - ясно ми е, че е туристическо, затова ще гледам да е преди съвсем да избухнат тълпите.

Общи условия

Активация на акаунт