На море в Гърция 2025

• 59 698
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
  • Пловдив
Нашият е мъничък, Мерцедес Вито. Броим се за ван. Минаваме почти навсякъде Simple Smile
И Калади видяхме.
Още сме по Пелопонес. В момента в Гитийо. Бяхме из Лакония. После - още не сме решили...

Няма емотикон завиждам, та да го напиша Stuck Out Tongue

# 676
Моля за помощ, мили мами - иска ни се да идем за няколко дни на почивка в Гърция, но трябва да е по-наблизо - в северната част на страната, и искам да попитам има ли някой остров, на който бихме могли да отидем? На Тасос вече бяхме, така че може ли да ме насочите към някой друг? Вчера разучавах как стоят нещата със Самотраки, обаче има само по един ферибот на ден и малко неврозно идва. Ще съм много благодарна на всяко предложение!

# 677
  • София
Амуляни.
Лимнос - но виж какво писа Параход на предната страница за фериботите до там .

# 678
Моля за помощ, мили мами - иска ни се да идем за няколко дни на почивка в Гърция, но трябва да е по-наблизо - в северната част на страната, и искам да попитам има ли някой остров, на който бихме могли да отидем? На Тасос вече бяхме, така че може ли да ме насочите към някой друг? Вчера разучавах как стоят нещата със Самотраки, обаче има само по един ферибот на ден и малко неврозно идва. Ще съм много благодарна на всяко предложение!
Скиатос или Скопелос, ако бюджетът не е проблем - фериботът е изключително скъп, макар че е само 2-3 часа.
Корфу - за там е на всеки час.

# 679
Амуляни.
Лимнос - но виж какво писа Параход на предната страница за фериботите до там .

Благодаря за предложението! Ще проуча Амуляни. За Лимнос видях, че фериботите са на няколко дни по един за момента и през сезона зачестяват, ама пак е сложно!
Цитат на: Параход

link=topic=1730194.msg49634882#msg49634882 date=1745427704
Скиатос или Скопелос, ако бюджетът не е проблем - фериботът е изключително скъп, макар че е само 2-3 часа.
Корфу - за там е на всеки час.

Корфу ни е любимо място и с удоволстиве бих го посетила пак, но засега търсим нещо по-наблизо, че колата не е подходяща за дълги пътувания. Благодаря за предложенията - Скиатос и Скопелос са набелязани!

# 680
Извинявам се ако е коментирано вече, но май не намерих информация в тази тема - интересуват ме температурите на Родос в началото на юли. Наистина ли е непоносимо горещо? Обикновено сме по островите в началото на септември, но тази година така се случи, че можем да почиваме само през юли и планираме първите 10 дни на юли да сме там. Ако някой е бил ли е там по това време, моля да сподели :Relaxed Прекалено пренеселено ли са плажовете или се намират и по-спокойни некомерсиални кътчета?

# 681
  • София
Писала съм и преди за Родос - направо се шокирах от жегата там. Миналата година бяхме на острова два пъти по един ден през юни заради полетите и ги прекарахме предимно в Родос Таун, но от пристигането ни на 15.06. до 26.06. навалиците се бяха удвоили, както и жегата. На 26.06. беше ужасно горещо. Просто нетърпимо. Дори на плажа издържахме само 2 часа, като се къпахме 4-5 пъти. Плажното мляко започна да пари - такова нещо не ми се беше случвало. От лицето ми течеше вода. Най-горещият ни ден от цялата 12-дневна почивка из Додеканезите.

# 682
  • Bristol
ЕлиТ, хубава разходка сте си направили 💕

Спомням си преди години, като планирах почивка в Лимнос, много ме изнерви това, че в последния момент (по моите стандарти) пускат разписанието на фериботите 🤪 Накрая бях се свързала с някаква туристическа агенция в Гърция и в момента, в който им е излязло разписанието, хората ми писаха и купиха билетите. Имах резервация за квартира, която също се наложи да я променя с 1 ден.

И аз за Крит съм се насочила тази година. Резервирах настаняване близо до плажа Епископи. Квартирата ни е сред маслинови насаждения, на 15 мин пеша до плажа. Много има да се види и прави в Крит и ако края на юни не е прекалено горещо, ми се иска да мина през каньоните Самария до плажа на Агия Румели или Курталиотико до Превели (надявам се правилно да съм изписала имената на български). Някой разхождал ли се е пеша в тези райони, да сподели впечатления.

# 683
Здравейте, търсим си местенца за началото на юли, по-скоро след 10ти юли. Съответно навалицата ще е ужасна, ние все ходим най-късно края на юни, но тази година не можем по-рано. Препоръчайте хубаво местенце с пясъчен плаж, подходящ за деца - на 6 и 10 год? Били сме в Неа Ираклица, Керамоти, Неа Перамос, Сивири, Никити, Катерини Паралия, Палио, но  ни се иска да е хем не чак на Халкидики, хем и по-далече от навалицата и без острови по възможност Grinning  Има ли такова чудо или е мираж Stuck Out Tongue Winking Eye

# 684
  • София
Разгледайте района около Миродато.
Не сме почивали в този район, но моя близка беше някъде там на два пъти и беше доволна. Настаняваха се в селца, които не бяха съвсем на морето, но на много кратък път с кола. Гледала съм нейни снимки на плажа - определено не беше лудница като на много места в северна Гърция.

Преди доста години почивахме във Фанари в началото на септември. През седмицата беше идеално, но през уикенда нахлуваха нашенци и на плажа, който е на изток от града и е идеален за деца, съм брала най-големия срам, че съм българка.

# 685
  • Пловдив
Здравейте!
Искаме да се  разходим до най-близките до България места в Гърция за 3-4дни през май.
Разглеждам Александруполис. Има ли интересни забележителности в града и в близост, които да посетим? Как е с паркирането в този град?

# 686
  • Пловдив
В Александруполис и наоколо няма нещо съществено за разглеждане. Има археологически музей и защитена зона източно от града. Има огромен паркинг в началото на крайбрежната, откъм Грехотел. Има и чудни таверни. Може да се разходите до църквата Св.Николай до Порто Лагос, която се намира в езерото, Комотини, Ксанти.

# 687
Здравейте! Тази година ще почиваме в Касандра и по-конкретно в Сани (или Сане, не съм сигурна). За пръв път ще сме там и ви моля за препоръки относно хубави ресторанти, ще празнуваме рожден ден там и ми се иска да е на някое романтично място с морска гледка за разкош.
Също така искахме да наемем от малките лодки за ден и ще се радвам, ако някой знае дали се отдават наблизо или ще трябва да отидем до Ситония.
 Предварително благодаря!

# 688
Там в самия комплекс си има доста парвенюшки заведения, но все пак ви препоръчвам този ресторант (извън него). https://maps.app.goo.gl/mpiBpeeqMmMtA6ep9

# 689
Някой питаше за жегите в Родос, всяка година почти има пожари през юли от жегите там. Може би септември/октомври или май месец още би било ок.
А до кой остров е възможно да се отиде с кола/автобус, а не със самолет?
Да кажа, че съм била на Амуляни, говореше се за него и е чудесен, не очаквах да има толкова много български коли обаче. От Уруануполи се стига за 15 мин с ферибот, има на всеки половин час лятото и са много евтини. Толкова острови в Гърция, че трябва списък да си направя.

Общи условия

Активация на акаунт