На море в Гърция 2025

• 59 710
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
  • някъде ... тук ...
Ние случайно го открихме, защото от Лимнионас някакви хора тръгнаха по пътека със светло синя маркировка. Разрових в maps.me и тръгнахме и ние
https://visitkythera.com/nature-attractions/green-lake/

# 661
Благодаря, не ми е познато, но ние и едва ли бихме направили този тежък преход, още повече през лятото.
То до Лимнионас и автомобилният път е "забавен".
Ще се радвам да споделиш снимки, ако имаш.

# 662
Отчитам се с първо пътуване до Гърция за тази година. Избрахме района на Парга за Великденските празници. Отдавна искам да посетя тази част на Гърция, но не и през летните месеци, заради тълпите.
Настаняването ни беше в самата Парга, която е приказно красиво място. Имаше доста туристи, а и много местни, заради почивните дни. Навсякъде беше пълно с хора, по улиците, по заведенията, дори по плажовете (не в морето), но все пак беше поносимо натоварено. За пръв път прекарвам Великден в Гърция и много ми хареса. Имат много различни традиции от нас за този празник и присъствахме и наблюдавахме с интерес всичко. В събота вечерта имаше заря и гърмежи в Парга, както тук на Нова Година. Разходихме се до Сивота, която също много ми хареса. Там беше доста по-спокойно от Парга. Препоръчвам разходка до река Ахерон, където беше много живописно и надмина очакванията ми. Заслужава си да се посети.
Един ден прекарахме на остров Корфу. На острова посетихме канала на влюбените край Сидари. Самото място е много красиво. По това време беше безлюдно и успяхме да му се насладим. Северната част на острова изобщо не ми хареса. Следващата спирка беше Палеокастрица. Ето там вече тълпите от хора допринесоха са лошото ми впечатление. Пътуването до там и в самата Палеокастрица през лятото ще е кошмар. Дори сега имаше купища автобуси с туристи, по плажовете беше пълно с хора, лодки с туристи, платени паркинги, бавно придвижване по пътищата. Гледките са красиви, но се радвам че ги видях сега, защото лятото за нищо на света не бих си го причинила. Керкира също ми хареса, но не и колкото очаквах. Тъй като бяхме там точно в събота, хванахме изключително интерен обичай чупене на керамични съдове и хвърляне на делви от балконите. Като цяло Корфу малко ме разочарова и се радвам, че го видях сега, защото го преместих много назад в класацията на местата, които искам да посетя лятото в Гърция. Просто не си представям какво ще правя там повече от 2-3 дни.
Един мен прекарахме на плажа Валтос, където беше и апартаментът ни с прекрасна гледка към залива. Времето беше прекрасно за плаж, водата очаквано още е ледена, но всички от компанията успяхме за се топнем в морето поне за малко.

# 663
Mladamama,
вие сте видели най-гадната и комерсиална част от Корфу, а градът е красив, но наистина много популярен и претъпкан на Великден заради този уникален ритуал, чиито корени са във венецианското минало на острова. Не го отписвайте напълно, може да му дойде времето. Аз самата го предпочитам извън активния сезон (най-вече заради ужасния трафик, който и ти си споменала) и си имам любими места, повечето са на юг и във вътрешността.
Но Парга в сезон също е нетърпима Simple Smile

# 664
Здравейте!
Тази година бихме искали да почиваме на о. Крит, та веднага влизам тук с молба някой да предложи подходящо място, хотел и плаж!
С дете на 2 сме и би било хубаво да е голям хотел, с  изхранване / хубава храна / и собствен плаж!
Благодаря предварително!

# 665
Този хотел е с много високо качество (по принцип ол инклузивите в Гърция невинаги са), но не знам дали отговаря на бюджета ви. А и не виждам смисъла да се бие път до Крит, за да се седи в хотела. Това може да се направи и на много по-близки места.
https://maps.app.goo.gl/Ms1U4BwDSroHpxff6

# 666
  • някъде ... тук ...
...
Ще се радвам да споделиш снимки, ако имаш.
По-голямата част от маршрута е през трънки и треви, към края е много скалист:
Скрит текст:

Имам страх от високо, но пък обувките се оказаха наистина добри. Особено пследните 30-40 м бях на четири крака и в двете посоки.

А тук писах малко повече за пътуването ни из Китира:
https://bg-mam.ma/p/1394942/49626644

Последна редакция: ср, 23 апр 2025, 14:47 от ЕлиТ

# 667
Много смело сте подходили с голям бус към западния бряг! А успяхте ли да видите Калади? За мен това е най-красивият плаж на Китира.
На Пелопонес къде върлувате?

# 668
  • някъде ... тук ...
Нашият е мъничък, Мерцедес Вито. Броим се за ван. Минаваме почти навсякъде Simple Smile
И Калади видяхме.
Още сме по Пелопонес. В момента в Гитийо. Бяхме из Лакония. После - още не сме решили...

# 669
Здравейте!

Планираме почивка на Лимнос, но все още няма разписание на фериботите до там за месец май.
Някой да е запознат кога излизат? Или поне как се
движат на седмица, че април са само два пъти седмично.

Благодаря предварително!

# 670
До края на този месец трябва да излязат.
През лятото обикновено са пет дни седмично Кавала-Лимнос и 2-3 пъти седмично Александруполи-Лимнос, та общо взето всеки ден е покрит, но не всеки ден е с удобно разписание.
Вие през май ли ще пътувате?

# 671
До края на този месец трябва да излязат.
През лятото обикновено са пет дни седмично Кавала-Лимнос и 2-3 пъти седмично Александруполи-Лимнос, та общо взето всеки ден е покрит, но не всеки ден е с удобно разписание.
Вие през май ли ще пътувате?

Да, планираме края на май, но трябва да заявим отпуски по навреме..
За часовете ще се съобразим,няма проблем това, пристанищата също ще наместим.
Въпроса е дали и май покрива 2 пъти седмично или влиза в летен режим,когато са повече рейсовете.
Сезонът в Гърция май започва на 1.06

# 672
Най-летните разписания всъщност започват около 20-22 юни, но преди това има няколко различни. Краят на май не е съвсем като сезона, но трябва и да са повече от април.
Възможностите ви в момента са да изчакате или да вземете от Александруполи, там разписанието вече е ясно. (Впрочем, съвсем тия дни излезе и то. Така че аз бих препоръчала да изчакате до 30.04.)

# 673
Най-летните разписания всъщност започват около 20-22 юни, но преди това има няколко различни. Краят на май не е съвсем като сезона, но трябва и да са повече от април.
Възможностите ви в момента са да изчакате или да вземете от Александруполи, там разписанието вече е ясно. (Впрочем, съвсем тия дни излезе и то. Така че аз бих препоръчала да изчакате до 30.04.)

Ами аз гледах и Акександруполи, но и там не са излязли датите..

# 674

Общи условия

Активация на акаунт