На море в Гърция 2025

• 61 780
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
Iliyanap,
Аз бих ти ги наредила така:
1. Перамос
2.Ираклица
3. Аспровалта
Имай предвид, че хубавият праж на номер 1 в класацията е на 4 км от селото, т.е. всеки ден ползвате колата. Освен това повечето бийч барове са пренаселени и шумни. Но пък водата е чиста, плажът е широк, пясъкът е ситен, морето е плитко, а вечер има къде да се разходиш.
Плажът на Ираклица според мен също е много хубав, но не точно в селото, а пред къмпинга и в района пред Лидл.
Плажът на Аспровалта е с по-едър пясък, някак по-открит, с повече вълни и бързо става дълбоко.

fllower82,
Препоръчвам настаняване до Голдън бийч  - Скала Потамяс или Хриси Амудия.
Ако въпросът е за нещо конкретно,
 вижте тук: https://www.bedroomvillas.com/property/kamelia-semeli-hotel/BC-3 … pEFsaAgALEALw_wcB

На свой ред да питам - търся настаняване за две семейства с по 2 деца около 10 г. - цяла вила или апартаменти, на пешеходно разстояние от хубав пясъчен плаж на Халкидики. Ще се обикаля и с кола, но това е важно условие. Освен това да е в населено място, да има таверна в близост и бийч бар на плажа. Ще бъда благодарна за конкретни препоръки. 🌹

Благодаря за включването ! А за Неа Врасна дали имате наблюдение ? Неа Перамос много ми допадна от към плаж и развлечение, но четох, че е доста претъпкано.

# 91
Iliyanap,
в Неа Врасна няма нищо, освен хотели и много, много сърби и македонци. Плажът е ОК, средна хубост. В Аспровалта е по-оживено от гледна точка на развлечения, заведения.

-------------------

И отново лоши новини за цените на фериботите. Поскъпват.
https://www.ekathimerini.com/economy/1258602/ferry-fares-set-for … ouble-digit-hike/

# 92
  • пловдив
Iliyanap,
Аз бих ти ги наредила така:
1. Перамос
2.Ираклица
3. Аспровалта
Имай предвид, че хубавият праж на номер 1 в класацията е на 4 км от селото, т.е. всеки ден ползвате колата. Освен това повечето бийч барове са пренаселени и шумни. Но пък водата е чиста, плажът е широк, пясъкът е ситен, морето е плитко, а вечер има къде да се разходиш.
Плажът на Ираклица според мен също е много хубав, но не точно в селото, а пред къмпинга и в района пред Лидл.
Плажът на Аспровалта е с по-едър пясък, някак по-открит, с повече вълни и бързо става дълбоко.

fllower82,
Препоръчвам настаняване до Голдън бийч  - Скала Потамяс или Хриси Амудия.
Ако въпросът е за нещо конкретно,
 вижте тук: https://www.bedroomvillas.com/property/kamelia-semeli-hotel/BC-3 … pEFsaAgALEALw_wcB

На свой ред да питам - търся настаняване за две семейства с по 2 деца около 10 г. - цяла вила или апартаменти, на пешеходно разстояние от хубав пясъчен плаж на Халкидики. Ще се обикаля и с кола, но това е важно условие. Освен това да е в населено място, да има таверна в близост и бийч бар на плажа. Ще бъда благодарна за конкретни препоръки. 🌹
Благодаря много!

# 93
Здравейте, търся приятен,ТИХ къмпинг,който да има опция за настаняване тип мобилна къща/бунгало със самостоятелна баня/тоалетна. Би било чудесно да е с горе-долу самостоятелно обособена веранда, или тревна площ с маса за хапване.Разгледах Арменистис, който много ми допадна, но предполагам, че ще бъде лудница, тъй като е много популярен. Като район съм се ориентирала в северната част, тъй като ще сме за кратко и не си заслужава прекалено дълъг път. Ще сме с дете на 5,затова ако плажът е плитък също е плюс.Имате ли някакви препоръки? Бих приела и други предложения,освен къмпинг- но да са малки къщички/бунгала ,или подобно.Не търся лукс, а спокойствие, далеч от хора.

# 94
Аз пращах запитване на Арменистис - всичко от 6 юни до 10 септември е запълнено. Ситуацията с Талата сигурно е подобна.
Кога резервират там тия хора, от сега за лято '26 ли? 😊

# 95
Една голяма част са постоянни клиенти, които резервират едни и същи дати година след година. Общо взето - от предното лято се уговарят на място. Има някакви ограничени наличности, които се пускат по сайтовете след края на сезона (октомври - ноември), за следващото лято, но пак трябва да знаеш кога ги качват и да дебнеш.

Тези конкретно къмпинги наистина са много популярни и е така от години. На Талата специално са почти само българи. Този огромен интерес държи и високите цени, даже преди Гърция да започне да поскъпва цялостно като дестинация. Имаше парадокси като студио с по-голям комфорт да е наполовината на цената на бунгало в къмпинг.

# 96
  • Sofia
Здравейте, тази година съм се ориентирала към о.Наксос и по специално направих ранна резервация за един апартамент в Плака. Идеята ни е за 10дни да обиколим острова и на плаж все пак да ходим. Доколкото прочетох и се запознах с особеностите на климата, по скоро вятъра вероятно на место ще си запазим разходка до Малки Циклади. Някакви насоки или препоръки нещо да не пропуснем на самият осторов бихте ли ми дали?
Попринцип си мисля да купя билетите за ферибот другият месец и сега идва чуденето от Рафина ли да тръгнем или от Пирея? И  имат ли разлики в цените ,ако се закупят сега билетите или далеч преди пътуването, което е края на Юни месец? Имах предвид отделно от евентуалното им поскъпване нещо като ранните резервации към холел примерно до Април една цена, после хоп по-висока за същото нещо и време? 😀

# 97
  • Варна
Не търся лукс, а спокойствие, далеч от хора.

Коринос или в Олимпиаки Акти - там и в още няколко селца наоколо има прекрасни тихи малки къмпинга  , даже не знам как ще ги намерите , имам само на Коринос : Κάμπινγκ Οδύσσεια - +302351042542 , http://www.odysseiacamping.gr/categ.cfm?obcatid=1
има доста сайтове за къмпинги : http://camping.gr/ , https://www.camping.eu/en

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 08:53 от peterky2002

# 98
  • Под Сините камъни
Iliyanap миналата година летувахме в Аспровалта. Плажа е широк, но има малко камъчета, което за нас не е проблем. Не сме носили акваобувки. Както по горе споменаха, бързо става дълбоко и не е подходящо много за малки деца. Иначе има доста заведение, вечер е претъпкано и без резервация трудно ще намериш къде да хапнеш.
Неа Врасна е на пешеходно разстояние до Аспровалта. Даже Доста от летуващите там вечер идват в Аспровалта за да хапнат и на разходка.
Иначе ходихме на разходка и до Ставрос, сякаш там плажа най ми хареса. Плитко и без вълни рай за малки деца.

# 99
  • София
Здравейте, планували сме поредната почивка на Пелопонес края на Август . Планувала  съм 4 -5 дни в района на Porto Cheli с идеята да се разходим до о-в Хидра и Спецец. Доста неща прочетох, но все още не мога да се ориентирам след като на островите ще сме без кола къде е хубаво да се отиде и с какво да се стигне. Скутер отпада като вариант.
Също в района какви други интерестни места и плажове могат да се видят .В Нафплио и Толо сме били, Епидаврос е в плана.

# 100
katerinia, от Рафина са малко по-евтини билетите за ферибот, а бавните пътуват едно и също време от Пирея и Рафина, около 5 часа и половина. Има и по-бързи от двете пристанища, но те съответно са по-скъпи. Билетите си ги вземете по-рано, че с всяка изминала година местата до Цикладите се разпродават. Споделяла съм вече как през 2022 г. за малко щяхме да увиснем без ферибот около 20.06 и то през седмицата, защото всички фериботи от Рафина бяха резервирани и пълни.

# 101
katerinia, препоръчвам разходка до остров Куфонисия. Ние ползвахме корабчето, което тръгва от Агия Анна. Може да се разходите и до селцата навътре в острова- Апирантос, Филоти, Халки. Ако сте с дете, има и един малък аква парк, близо до плаж Агиос Прокопиос, който плаж, въпреки че е много туристически и пренаселен, препоръчвам да посетите сутрин рано, за да се насладите на прекрасната синя вода.

# 102
  • Sofia
Благодаря Ви  mladamama Deviant Art определено ще ги купя сега. Предполагам февруари няма да е късно. Благодаря за предложенията за разходки там. 😀

# 103
Благодаря, проверих къмпингите,които фигурират в нета- безумни цени и много хора, та се отказах🙂 Ще пътуваме към района на Прага и по-конкретно Амудия. Там доста сме обикаляли, но не стигнахме до изворите на Ахерон. Имате ли идея къде организират екскурзии , или как да стигнем с личен автомобил? Няма много информация в нета.Има отбелязана точка на Гуглето, но не знам дали да и се доверя. Преди около 5 години от самата Амудия имаше само половинчасови разходки по реката.

# 104
Ходи се с кола до село Глики. Колата се оставя на паркинг след селото, който е обозначен в Гугъл. После тръгвате по пътека край реката. Ако искате да стигнете до изворите, има газене във водата, която е ледена и през лятото. Носете си акваобувки. Ако не, може просто кратка разходка - много различно е от жегата и пясъка на Амудия.

Общи условия

Активация на акаунт