На море в Гърция 2025

• 61 792
  • 752
  •   1
Отговори
# 105
Мерси,Параход! Газенето колко е? Тъй като сме с дете почти 20кг, ще трябва да я носим.Няма да иска да стъпва в студеното 😁

# 106
  • Пловдив
Потвърждавам. Има доста места за паркиране, има и заведение. На място се организират различни турове с лодки. Но до самите извори се стига с газене, не става без обувки, а водата е наистина ледена /август/. Заради това се разходихме до някъде, но не стигнахме до самия край. Разходката е приятна и освежаваща.

# 107
  • София
Момичета, за първо ходене на крит началото на септ коя част препоръчвате  за 7-8 дни? Или ако ви се стори малко, знам че са малко дните, кой остров от циклади или дедеканези да избера, като целта ми е по-евтино фери и настаняване.

# 108
Крит ако е със самолет, става за 7-8 дни, с кола и ферибот не си струва пътя и парите за толкова кратко време. Същото важи и за Родос, до който има директен полет, иначе Додеканезите са доста трудни и скъпи за достъп от България.

На Цикладите времето е достатъчно за всеки един, те са малки. Вече колко ще решите да инвестирате във фериботи и разходи на острова (някои са по-скъпи от други, макар че вече всички май са скъпи Stuck Out Tongue), както и каква атмосфера търсите - по-купонджийска, по-туристическа, по-спокойна...

Ох, сега дочетох поста Simple Smile Нито един от горните не отговаря на условията за евтино фери и настаняване. За тази цел вижте Лимнос, Самотраки, Корфу.

# 109
  • София
Параход, благодаря. На всички Йонийски сме били, без Китира. Те са на поносима цена. Но Скиатос, скопелос направо ме убиват с цена. Толкова близо, а скъпи, колкото до Крит. Та, ако ще се плащат 800 лв за ферибот, поне да е Крит. Самолет гледах дати и цени, но въпреки че се спестяват 2 дни път, трябва да се инвестира и в кола под наем...и вече си набъбва сумата. Гледах Андрос, там е 500 лв, по-поносимо ми се вижда. А и пътят е само 2 часа. С две деца - кака тинейджър и малко бясно братче на 3 год. Не сме за купони, ама и да не е супер диво, че да мрънка и да се цупи тийнката.😉

# 110
Кеа, Китнос, Андрос, донякъде Тинос и Сирос - това са Цикладите с по-поносими цени на фериботите, обсъждахме ги скоро, тази година неочакван интерес към Кеа се зароди в темата Simple Smile
Там е сравнително правопропорционално на разстоянието, на Спорадите наистина много се изхвърлят с цени и така е от години, но след като остана да оперира само Seajets линията - хептен. Но наистина на Цикладите трябва да се имат предвид и разходите на самия остров - нощувки, заведения, доста скъпо стана.

Можеш да видиш и Северноегейските след Лимнос - Лесбос, Хиос. Да, дълго е, но линията е субсидирана и за разстоянието, което се изминава, не ми се вижда чак толкова ужасно. А самите острови са значително по-нетуристически и евтини.

Ако по суша сте склонни да пътувате дълго, Китира също е чудесна идея. Дотам фериботът е само 1.5 ч. и евтин.

# 111
  • София
Ще сме края на юни на Пелопонес, на на пръстчето, откъм Йонийско. В Корони. Пак е далеч Китира. За септември исках да открия интерсна дестинация. Но след дългия преход там, едва ли ще навия мъжа втори път за тази година. На Милос съм хвърлила око и на Скирос. Там обаче ме притеснява негостоприемството на местните, защото изчетох доста за него тук в темите

# 112
Ние не сме от тези, които са имали проблеми с негостоприемни домакини на Скирос Simple Smile Хареса ни.

За Милос съм с малко смесени чувства, но там мисля, че няма да се впишеш в бюджета.

# 113
  • София
Има хора (не ги познавам, гледах видео в youtube), които смятат, че хората от Скирос са изключително гостоприемни.
За Китира има фери и от Пирея - не е всеки ден, пътува 6,5 часа и не е много евтино (22 евро на човек и 79 за кола), но все пак е вариант.

# 114
  • София
На Скирос имахме много мили домакини. Давала съм линк къде отседнахме, мога да дам пак.
Когато си тръгвахме, бях взела билети за първия ферибот и освободихме апартамента много рано. Собственичката дойде в 6ч. да ни изпрати.
Местни бяха.

# 115
  • София
Благодаря Момичеата. Vivi зная го твоето място за настаняване. За Китира 22 евро ми се вижда приемливо. Параход за април по Великден имам 8 нощи за 500 лв на Милос, но май ще се откажа и ще оставя за догодина или тази година 10.10, 8 нощи 800 лв. Sarantis suits and apartments

# 116
За Великден вероятно ще е добре. Островът е красив, просто лятото е претоварена инфраструктурата и цените хвърчат. А гостоприемството на мен там ми е малко под въпрос Simple Smile

Милос е бил миньорска общност, бумът на туризма доста го е изненадал. Все едно Перник да стане рязко световна дестинация Stuck Out Tongue

# 117
Аз резервирах отново на Халкидики, но този път ще сме в ПИК сезона за съжаление. Интересно ми е каква цена на нощувка е приемлива за вас, особено тази година където навсякъде са вдигнали доста цените?

# 118
За мен 100 евро за 4-ма, без закуски и подобни. Но не търсим лукс.

# 119
За мен 100 евро за 4-ма, без закуски и подобни. Но не търсим лукс.

Намирате ли нощувки за тази цена? До тук всичко, което гледах ми излизаше около 200 евро (2-ма възрасни с 2 деца, не търсим лукс). Накрая резервирах същото място, където бяхме миналата година.

Общи условия

Активация на акаунт