На море в Гърция 2025

• 61 834
  • 752
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Здравейте момичета!
С вашите насоки и съвети, още преди края на предната тема, организирах двете Гръцки морета тази година. Сега само да сме живи и здрави дотогава.

Днес влизам с друго питане. Знам, че темата е за море, но подобна за не морски дестинации няма скорошна. Искам за Великден да отидем в Епир, и по-точно в района на Загорохория. За селцата в района Букинг не предлага много опции, а наличните са много скъпи. Харесах си апартаментче в Янина, не ни пречи че ще сме на разстояние. Питането ми е на тема храна, дали по време на празниците в Янина ще има къде да се хапва? Знам, че Гърците по Великден затварят и почиват, но все как си е голям град. Някой с опит?

# 121
За мен 100 евро за 4-ма, без закуски и подобни. Но не търсим лукс.

Намирате ли нощувки за тази цена? До тук всичко, което гледах ми излизаше около 200 евро (2-ма възрасни с 2 деца, не търсим лукс). Накрая резервирах същото място, където бяхме миналата година.
И ние по принцип ходим юни и септември, но тази година ще трябва да отидем през август. Първо, че е в най-висок сезин, второ че са увеличени цените и съвсем не мога да преценя. Но и аз под 150-160 евро за нощувка не намирам.
Къде сте ходили миналата година?

# 122
Да, с повече търсене и по възможност компромиси относно дати, локация за настаняване, обзавеждане и други подобни, може да се намери подходящо настаняване на добра цена, дори в топ периодите. Скоро споделих, че търся място за настаняване в Парос за юли и вече имам резервация на цена 120 евро за трима възрастни и дете, като резервацията направих директно от собственика.

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 10:36 от mladamama

# 123
  • Пловдив
Здравейте момичета!
С вашите насоки и съвети, още преди края на предната тема, организирах двете Гръцки морета тази година. Сега само да сме живи и здрави дотогава.

Днес влизам с друго питане. Знам, че темата е за море, но подобна за не морски дестинации няма скорошна. Искам за Великден да отидем в Епир, и по-точно в района на Загорохория. За селцата в района Букинг не предлага много опции, а наличните са много скъпи. Харесах си апартаментче в Янина, не ни пречи че ще сме на разстояние. Питането ми е на тема храна, дали по време на празниците в Янина ще има къде да се хапва? Знам, че Гърците по Великден затварят и почиват, но все как си е голям град. Някой с опит?

Не сме били в Янина по Великден, но не вярвам да имате проблем. Част от населението не са християни и не празнува.

По повод цените - настаняване за трима, каквото сме резервирали включително миналото лято за 70 евро на вечер, сега е 120-200 евро. Не знам на какво се дължи този грандиозен ръст при положение, че гледам не толкова туристически места и на привършване на сезона.

# 124
Ellie D,
Янина е чудесен град, голям, оживен, с много млади хора (има университет). Там със сигурност ще намерите нещо отворено по всяко време.
НО в Загорохория се пътува бавно, пътищата са с много завои, атмосферата е съвсем различна от градската. Съветвам ви да направите някоя нощувка и там.
Вероятно още е рано за обявяване на наличности. Последния път в Папинго (най-живописното, комерсиално и скъпо село) резервирах около месец по-рано за средата на юли. А в други села се е случвало и в последния момент в предишни години да запазя нещо.

# 125
leni-beni бяхме в Никити отседнахме в Hermione's apartment. Тази година пак сме там края на юли.

# 126
За цените - не са хубави.
Току-що хотелът в района на Парга, в който бяхме миналото лято, е качил наличностите си за тази година. Само 4 евро на ден е по-висока цената от редовната тогавашна, но тя като цяло не е ниска (имах някакъв голям бонус от Букинг тогава, та и съвсем друго ми излезе). Той си струва всяка стотинка, де, но го избрах заради капризите на дъщеря ми, обикновено на по-различни места ходим.

В Папинго къщата със закуска (но без никакви други луксове), за която миналия юли платихме 120 евро на вечер, сега е 157 за същите дати.  Ние сме с голямо дете, т.е. трима възрастни. До 2023 г. включително никога не бяхме преминавали границата от 100 евро.

Но пък има и съвсем различни цени, ако човек търси (западен Пелопонес, по същото време през юли):
https://www.booking.com/hotel/gr/kallitheon.bg.html?aid=304142&l … up_recommendation

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 13:06 от Параход

# 127
За мен 100 евро за 4-ма, без закуски и подобни. Но не търсим лукс.

Намирате ли нощувки за тази цена? До тук всичко, което гледах ми излизаше около 200 евро (2-ма възрасни с 2 деца, не търсим лукс). Накрая резервирах същото място, където бяхме миналата година.
Намирам, но пиша лично на собствениците и естествено рискувам, понеже ми искат да преведа определена сума като капаро. Но досега не сме имали грижи.

# 128
Вече масово си имат и резервационна система в собствените сайтове. Сега по Нова година така бяхме, ми пак не беше евтино, макар и под цената в Букинг.

Иначе методът "мейли със собствениците и капаро" и според мен работи добре, ползвала съм го още преди Букинг и Airbnb да съществуват, а и досега се случва (макар и рядко). По-рано капарото биваше най-често минимално - 50 евро или една нощувка (то беше горе-долу около тая цена по това време), та и да го загубиш, не е беда.
На Сифнос например и при двете ни ходения сме превеждали капаро, макар първият хотел да беше в букинг (по-рано имаше такива места, които работят само с кеш и е указано в Общите условия, че така се плаща; преди 2-3 г. ги задължиха всички да имат безкасови плащания).

Рискът от измами, доколкото съм чувала, е най-вече през тези Фейсбук страници, в които пишат български собственици на имоти в Северна Гърция. Не им се доверявам, макар да съм сигурна, че има и коректни домакини.

# 129
Здравейте,

Какво е мнението ви за Сикия. С дете на 3 г, дали плажовете и селцето са подходящи

# 130
Село Сикия се намира във вътрешността, на около 4-5 км от плажовете. Няма дух на курортно място, село си е, което има своите плюсове и минуси.
Самите плажове са добре, големият (Паралия Сикия) понякога е ветровит, малките често са пренаселени. Около тях също има къщи и хотели - уточнете къде точно сте, ако разстоянието от плажа ви е важно.

# 131
Докато сме на темата с цените и директните резервации, да разкажа смешна случка от преди дни. Искам оферта за апартамент и собственикът (който се оказва от Шотландия, закупил апартамент в Парос), ми дава цена по-висока от обявената цена с отстъпка от сайта на имота. При което, след като го питам защо отстъпката за ранна резервация не е изчислена, той ми отговаря, че тази отстъпка важала само за служители на авиокомпании - пилоти, стюарди :⁠-⁠), но не и за останалите, което не става ясно от обявената на сайта цена.

# 132
Здравейте,

Какво е мнението ви за Сикия. С дете на 3 г, дали плажовете и селцето са подходящи
Ако ходите с кола до плажовете , има много голям избор на невероятни плажове в околието.  Централния плаж е ветровит, но има още 3- 4 малки плажчета към селото , които са много приятни и спокойни. Около тях има заведения. Има и дълга алея около морето за разходка. Можете да се разхождат е и в Сарти, ако търсите по- шумно място, на няколко км е.

# 133
Още не съм гледала цени за настаняване, но като ви чета, явно ще се наложи да предвиждаме по-голям бюджет за нощувки.
А не съм гледала цени, защото не мога да реша дали да е Пелопонес или Лимнос. Много време ще ни отнеме пътуването до Пелопонес, а и детето иска на остров, ама пусто на там ме влече.
Не сме ходили и ще трябва да си избера в коя част да сме, че за седмица няма как да разгледаме всичко.

# 134
Аз пак да питам любителите на Халкидики - къде препоръчвате да търсим настаняване като искаме населено място (с таверни, прекарна, аптека и място за разходи вечер), близо до пясъчен хубав плаж с бийч бар. Можем да посетим един-два плажа с колите наблизо, но основно няма да се шофира на почивката. Никити подходящ ли е за целта?

Общи условия

Активация на акаунт