На море в Гърция 2025

• 61 867
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Jul, Параход,
Благодаря за включването!
Ще проверявам периодично дали няма да излезе нещо на нормална цена и нагоре по селата. Наистина би било хубаво да сме там, заради обстановката. Иначе съм наясно със завоите и бавното пътуване, но съм решила да го караме спокойно, без амбициозни цели, все пак са празници тогава.

# 136
Аз пак да питам любителите на Халкидики - къде препоръчвате да търсим настаняване като искаме населено място (с таверни, пекарна, аптека и място за разходи вечер), близо до пясъчен хубав плаж с бийч бар. Можем да посетим един-два плажа с колите наблизо, но основно няма да се шофира на почивката. Никити подходящ ли е за целта?
Не е особено хубав плажът в Никити.
Сарти или Неос Мармарас, но частта около плажа и стадиона.

# 137
  • СОФИЯ
Санторини. Никога не съм посещавала, всички мои познати не ми препоръчват по различни причини, най-ужасена е двойка от сватбено пътешествие. Все пак имам намерение да го отметна и този остров. Април /без времето на Великден/ добре ли е, с оглед вероятността за по-малко човеци там. Знам, че не става за плаж по принцип, заради черният прах, който не е пясък. На вулкана на съседния няма да се качваме, магаре само при невъзможност.

# 138
  • София
Санторини си става за плаж и плажовете изобщо не са лоши, но естествено не през април. И тъй като повечето посетители си мислят, че няма плажове, по тях няма навалици (с изключение може би на Червения плаж, но и там повечето не слизат долу, а само гледат от пътеката). Никаква черна пепел не съм видяла - черен пясък има на Периса и Камари. Освен че се напича повече от слънцето, друг проблем няма. А на Влихада си е нормален едрозърнест пясък. Не е най-хубавият плаж на Гърция, но е съвсем приличен за ден-два. По-късно ще сложа и снимки.

# 139
Аз пак да питам любителите на Халкидики - къде препоръчвате да търсим настаняване като искаме населено място (с таверни, прекарна, аптека и място за разходи вечер), близо до пясъчен хубав плаж с бийч бар. Можем да посетим един-два плажа с колите наблизо, но основно няма да се шофира на почивката. Никити подходящ ли е за целта?

Всичко изброено има и детски лекар също има. Плажа е добре бяхме на него 2 пъти, за целия престой. Повече ми харесаха плажовете наоколо като кариди и калогрия. Добре е да си вземете аква обувки, защото на места има камъни в морето и до скалите имаше морски таралежи.

# 140
  • София
Продължавам с плажовете на Санторини. Ние посетихме само три, защото времето ни беше ограничено. А има още доста. Би трябвало да съм избрала най-хубавите Relieved

Влихада

Периса

Red beach - той е с камъчета

# 141
  • София
Черните плажове на Санторини изобщо не са прахоляк, а много, много ситни черни камъчета. Много са си приятни, даже. И да - през април няма да са напечени от слънцето, но и водата едва ли ще става за къпане.
И аз си мислех, че кракът ми на Санторини едва ли ще стъпи, заради навалиците, но всъщност - островът е много интересен и си заслужава да му се отделят няколко дни. Най-натовареното време е след пристигането и преди отпътуването на круизните кораби, но и техните туристи ги возят само до най-популярните места. Ия, разбира се. Ние успяхме да ги изпреварим една сутрин и до около 10ч. снимах пусти улици. Красота. Около 10ч. нахлуха тълпите.
А до вътрешните селца повечето туристи изобщо не стигат. Емпорио и Пиргос са прекрасни.

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 20:06 от Vivi

# 142
  • СОФИЯ
Благодаря ви Виви и миленка_д!
До фара и винарната има ли смисъл да се отиде? Иа със сигурност пропускаме, наситени сме на залези и изгреви. Плажът със сяра струва ли си да се потопиш, или основно цапа бански.

# 143
  • София
Ия не е само изгреви и залези. Не бих я пропуснала.
Ние наехме лодка и обиколихме калдерата, стигнахме и до плажа със сярата, обаче като видях бълбукащите мехурчета и че дори и съвсем близо до брега дълбочината е 6 метра- нещо ми се отщя да скачам във водата. От четиримата на лодката - никой не се реши. Simple Smile

Ние до фара не стигнахме.
Видяхме го от лодката.

# 144
  • София
Според мен фарът може да се пропусне с чиста съвест. Иа е задължителна въпреки навалиците. На винарни не сме ходили, ходихме на пивоварната Satisfied. За плаж със сяра не се сещам, но цапащият бански е при новия вулкан Неа Камени и цапа заради желязо или по-точно ръжда във водата. Къпането в ръждивата вода може да се пропусне, но според мен разходката до вулкана си струва.

# 145
  • СОФИЯ
На Периса мисля да спим, нормални цени ми дава, за разлика от калдерата, което не ми е ясно какво е, но е далече от равно и плаж, хотелите там никак не ми харесват, не само като цена. Пиргос май е задължително и накрая бързо бягане към континента Stuck Out Tongue Winking Eye

# 146
  • София
В Периса има една псаротаверна, която ни препоръча собственикът на апартамента, в който отседнахме. Ядохме рибни плата, само риби - нямаше едно слабо попадение. Страхотия.  Дано да работи когато сте там - https://maps.app.goo.gl/d2XYpFDWb2CHFXsy8
Съвсем близо до църквата, на плажа.
Ние отседнахме близо до Мегалохори - тук https://maps.app.goo.gl/yb8Ec6FJDYVXeeAP8 . Имат си сайт, има ги и в букинг. Цената не беше като че ще го купуваме тоя апартамент. Simple Smile Мисля, че е добра отправна точка за разглеждане на острова. И си имахме частни залези, та не се налагаше да се бутаме в тълпите. Но за залезите - има значение в кой месец от годината сте на острова. Ние бяхме в края на Август и слънцето залязваше точно отсреща.

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 20:43 от Vivi

# 147
  • София
Ние спахме тук - автентична стара къща с богата домашна закуска. Цената не беше висока през юни 2022г. - около 60 евро на вечер за двама. Но бяхме с кола под наем. Избрах това място, за да усетим духа на Санторини в някаква степен. На Периса не е лошо за плаж, но реших, че като сме за 3-4 дни не е най-добрият избор за спане. От нашето място за 2-3 минути пеша се излизаше на основния път за Фира и оттам едната вечер наблюдавах прекрасен залез.

# 148
  • СОФИЯ
Благодаря ви гръцко Дами! Написаното от Вас ми е полезно!

# 149
По-актуална информация е полезна и за мен, че сигурно доста неща са се променили.
След година-две, да сме живи и здрави, ни предстои 20-годишнина на Санторини - както съм казвала и в тази тема, там през май 2007 г. ни беше първата среща с ММ.
Ето все пак малък принос и от мен: през годините след това научих, че по това време сме резидирали до и яли в най-старата таверна на острова, Актеон във Фиростефани. Основана 1922 г., все още съществува и има добър рейтинг.
https://maps.app.goo.gl/uRGJjz7FevHXENkx9

Общи условия

Активация на акаунт