На море в Гърция 2025

• 59 723
  • 752
  •   1
Отговори
# 15
  • софия
Различно от установеното на Скиато за нас беше посещението на плаж Кастро. Толкова години ходим, на толкова места сме били, но там имах чувството, че пътят е безкраен и особена на връщане щях да умра. Иначе е приказно красиво и екзотично. "Ресторантът" на плажа се зарежда с магарета.
Има хора, за които не е проблем, но на нас ни дойде повечко.
Втори път дотам само с лодка и съчетание с Лалария.

# 16
  • СОФИЯ
Аз място за престой не случайно съм си избрала. Знам защо.
Струва ли си да взема джип, за да се разходя и на околните. На 52 г съм, малки коли не карам.

# 17
Отсяда ми се някъде на бунгало, къщичка близо или на плажа. При нас всички бунгала са много зле. Препоръчайте такова местенце в Гърция, желателно е нощувката да не излиза по 500 лева на вечер

# 18
Има доста варианти, например къмпингите Талата, Арети, Акти Ониру, Арменистис и много други. Някои са доста скъпи, в зависимост от типа къщичка и сезона. Но предлагат това, което търсите.
За споменатите за 2025 г. е късно вече, резервират се много рано.

# 19
Благодаря за темата! Все още нямаме конкретни планове за лятото, но благодаря на всички, които споделят!

# 20
Привет и от мен Hug И ние започнахме да се оглеждаме за морето тази година. Миналата година Крит мноооого ни хареса на всички, тази година сме в колебание между Скиатос и Кефалония.  С две деца сме, едно почти не плува, но друго се гмурка и подозирам, че Кефалония би се харесала доста от тази гледна точка. Та помагайте с опит Hug Аз ни се гмуркам, ни плувам Joy само лежа под чадъра, та нямам големи претенции.

# 21
  • София
Глас за Кефалония от мен.

# 22
Благодаря за темата! Heart Изключително полезна информация давате. Simple Smile. За тази година съм предвидила Корфу в края на юли и Кефалония септември. Досега не сме почивали на тях. Да сме здрави всички, момичета, и да се наслади на спокойни почивки.

# 23
В действителност няма граница за минаване.
Проблем е пътят преди/след нея (Калотина).
Кулата?

# 24
  • софия
В действителност няма граница за минаване.
Проблем е пътят преди/след нея (Калотина).
Кулата?
Дааа. Нямам обяснение защо съм написала Калотина 😁

nellyli, благодаря за Кеа.
Колкото повече чета, толкова повече ми харесва. Мисля този уикенд да запазим настаняване и да съм спокойна. Набелязала съм доста. Със сигурност няма да е в Юлида. Има чудни места, но няма да се справим с багажа.

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 19:55 от zvаnchе

# 25
Здравейте.
Решили сме да направим една септемврийска почивка на Крит.
Не сме били до сега там. Мислим да отседнем в Ханя. Дали е добър вариант?
И за някакви насоки за места, които си струва да се видят/посетят ще съм благодарна Simple Smile

# 26
  • Sofia
И за някакви насоки за места, които си струва да се видят/посетят ще съм благодарна Simple Smile

Езерото Курнас. Simple Smile Там живеят специален вид змиорки, които имате шанс да успеете да видите с малко повече старание. Освен това, езерото е местообитание на различни птици, костенурки, змии и някакви шарени гигантски сладководни риби, приличащи на цветни шарани (даже успях да погаля няколко, докато шнорхелувах). Grinning
Можете да си наемете водно колело и да обиколите езерото. Около него, също така, има добри заведения.
Снимките ми от Крит са на друго устройство и в момента няма как да приложа фотос от въпросния водоем, но определено е живописно място!

# 27
  • София
*stella, аз лично не препоръчвам Ханя за спане, ако целта е почивка. Ханя е прекрасна за разходка, но си е голям град и е - меко казано - пълна лудница. Трудно се паркира, трудно се шофира, заведенията също са препълнени. Писала съм подробно през 2019 г. Със сигурност оттогава положението още се е влошило.

# 28
Не знам като писах за Кеа дали съм споменавала за една находка - магазин за местни продукти с пекарна:

Aristaios - https://maps.app.goo.gl/an3j4MQ8jAuSBDn99

Имаха закуски като банички и сладкиши, изпечени на място (проверихме ги - много вкусни), а отделно продаваха вино, паста, артишок, ликьор и какво ли още не, всички произведени на острова. За нещастие го открихме чак последния ден, но взехме доста неща, с които после си припомняхме вкъщи за Кеа Simple Smile Препоръчвам на всички, които ще ходят там това лято.

# 29
Здравейте мили дами!
Не успях да разбера от първият пост нещо.
Не съм омъжена. Имам детенце. Нямам такава декларация за минаване на граница.
Мога или не мога да изведа сега детето през Маказа по време на Шенген, без писмено позволение от бащата?
( Ще извадя паспорт на детето лятото )

Общи условия

Активация на акаунт