На море в Гърция 2025

• 61 899
  • 752
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Предпочитам самолет, да, но и варианти за автобус ме устройват, така че ще е едно от двете.

# 496
Дестинациите с директен полет от България са Крит, Родос, Корфу, Скиатос и Атина, така че изборът ви се свежда до тях в основни линии.
Всички са подходящи и има много за разглеждане, като на Корфу единствено няма добри плажове в близост до летището/столицата, а хубавите са по-трудно достъпни без кола.

# 497
Благодаря, Параход
Ще запазвам от сега направо.
Месец септември миналата година беше доста топъл сравнено с предните 4-5 години, където беше променлив и студен и след това октомври циганско лято, надявам се да се повтори
Погледнах сега 6 септември  /събота /е удобен, че може още в петък много хора да тръгнат, 8 понеделник - почивен, предпоставка за дълъг уикенд и блъсканици.

Избистря ми се в темите назад,  ще бъдем с две деца на 3,5г към есента вече, които се забавляват като се бият, щипят и си правят номера в постоянна конкуренция.

# 498
ами гледам за първата седмица на септември. успявам да намеря що годе симпатични по снимки местеснца за 70/80 евро на вечер, с климатик и близо до плажа. явно това е цената. но са от фб страници на наемодателите и засега не мога по рейтинг да съм сигурна, че реално са ок. затова остава молбата ми, ако някой е ползвал (или негов познат) подобно настаняване, да ми пише с конкретна препоръка.

# 499
  • Sofia
Момичета, знаете ли има ли дежурна аптека работеща в Неделя в Кавала? Като алтернативен вариант е  и Серес или Драма .
Благодаря Ви

# 500
Във всеки град има дежурна аптека (на ротационен принцип) и като отидете на първата най-близка до вас, на вратата трябва да има отбелязан адресът на дежурната. Така е по регламент в Гърция.

# 501
  • София
Момичета, знаете ли има ли дежурна аптека работеща в Неделя в Кавала? Като алтернативен вариант е  и Серес или Драма .
Благодаря Ви
Тези две аптеки ги дават дежурни утре. https://www.xo.gr/efimerevonta-farmakeia/kavala/?date=16/03/2025

# 502
  • Sofia
Благодаря ви ☘️

# 503
Момичета може ли предложения: в началото на м.май от 01.05 - 06.05 - в този период, коя част на Гърция става за почивка и плаж, водата да е топла?
В Гърция и по остовите ходим м.август на почивка, и не знам на къде да се ориентирам за м.май.

# 504
  • Стара Загора
Незнам за май месец дали някъде ще става за плаж.  За мен със сигурност ще е студена водата. Средата на юни бяхме на Крит, където е най-на юг и точно се беше стоплила . Но има хора, които се къпят . Вероятно  по-топла ще е по затворените  плажове в някои заливчета. Аз нямам опит май месец с плажове в Гърция . Ходим от юни нататък.

# 505
  • някъде ... тук ...
Индивидуално е Wink
Ние сме се къпали през май и на Пелопонес, и на Халкидики.

# 506
  • София
Някой запазил ли е за тази година почивка на къмпинг (бунгало, къщичка, палатка) на Халкидики? Има ли актуални цени? Препоръки за къмпинг с малки деца? Къмпингите които знам са с много зле сайтове и още нямат цени за 2025.

# 507
Не знам кои имате предвид, според мен по-вървежните като Арменистис, Акти Ониру, Талата отдавна са заети за целия летен сезон. Това за къщичките.

Иначе на по-малките около Сикия и Неос Мармарас места за палатки се намират и в последния момент.

# 508
Незнам за май месец дали някъде ще става за плаж.  За мен със сигурност ще е студена водата. Средата на юни бяхме на Крит, където е най-на юг и точно се беше стоплила . Но има хора, които се къпят . Вероятно  по-топла ще е по затворените  плажове в някои заливчета. Аз нямам опит май месец с плажове в Гърция . Ходим от юни нататък.
Зависи какво за вас е топла вода и какво ще бъде времето през април. През 2023 7-14юли в  Сивота и района водата беше речна,ледено студена...някакво студено течение казаха местните ,че преминавало. 14-20 юли на Лефкада беше ок,а 20-30 юли на Халкидики беше чай...така ,че е на късмет сякаш.

# 509
  • София
Аз сега съм в търсене на хубав плаж, близо до по-голям град, в който също така могат да се посещават и забележителности. Търся си място като от приказка. Grinning Масово огранизираните екскурзии не ме грабнаха, особено като започнах да сравнявам с цените в Букинг.

Огледай Скиатос. Има полети до там, много добре уреден обществен транспорт. Плажовете са пясъчни. Градът не е кой знае колко голям, даже никак, но си има всичко и е симпатичен. Забележителности.... има много места в Гърция с по-интересни неща за гледане. На Скиатос с обществения транспорт може да се стигне до 2 манастира, има еднодневни екскурзии с корабчета до съседни острови, както и до някои плажове, до които се стига само по вода.

Общи условия

Активация на акаунт