На море в Гърция 2025

• 61 763
  • 752
  •   2
Отговори
# 570
Днес успях да купя билети за ферито до Хиос. Ферихопър даде по-ниска цена от Хеленик.
Честито! За кога? Ще чакаме отзиви после.
И на мен ми се е случвало Ферихопърът да ми даде по-ниска цена от превозвача, до Крит.

Leila,
и ние харесваме Ванила радио, бях го забравила.

# 571
  • София
За втората и третата седмица на август.

# 572
  • София
Има ли полза от толкова ранна покупка на билети? По-евтини ли са? Останала съм с впечатлението, че не се променят с времето. Единствено от някоя моментна промоция има полза. Бъркам ли?

Нашите пътувания са все спонтанни и купуваме билети в последния момент. Затова ми стана интересно. 😃

# 573
Не са по-евтини, но за кемпер местата са ограничени, а конкретно за тази линия във високия сезон под въпрос са и местата за лека кола и/или каюта, ако се търсят по-малко от месец преди пътуването.
Натоварването специално до Лимнос е много голямо, но няма друг ферибот, който да ходи до Лесбос, Хиос и Самос, без да минава през Лимнос.

# 574
  • София
Не се сетих, че качват малко кемпери. 😃

# 575
  • София
А и преди няколко дни ми попадна статия, че предстои повишение на цените на фериботните билети. Та и аз взех за връщането от Крит в края на септември Simple Smile
Но са с опция за канселиране до 7 дни преди пътуването все пак.
Само да сме живи и здрави, другото ще го наместим.
В последните две години рязко ми се наложи да сменя концепцията ни на пътуване в Гърция. Преди палехме колата и тръгвахме с приблизителна посока и без никакви резервации. Но след ковида рязко хубавите места, които харесваме не са налични след март за септември(най-вече за Крит наблюдавам тази тенденция), или пък цените отиват в небесата. Та, вече трета година правя резервации през март за септември. Разбира се с безплатна анулация почти месец до седмица преди датите. Определено ми прави впечатление, че по отношение на безплатната анулация Airbnb определено са по-гъвкави, и може да се анулира почти до ден-два преди пътуването.

# 576
Здравейте, може да е писано назад, но не успях да открия. Има ли някакви специални изисквания за малки кучета на фериботите? Два броя, 4 и 3 кг.
Благодаря ви предварително за евентуални съвети.

# 577
Не може в закритите салони. Може на външната палуба, на повод. Докато се качвате по стълбите и т.н., си ги държите или в транспортна чанта.
Безплатно пътуват по принцип, но трябва да ги отбележите при резервацията на билети.

# 578
  • София
Здравейте, може да е писано назад, но не успях да открия. Има ли някакви специални изисквания за малки кучета на фериботите? Два броя, 4 и 3 кг.
Благодаря ви предварително за евентуални съвети.

В повечето случаи няма проблеми, ако сте на палуба, а не вътре.
За дълго плаване това е проблем. Най-лесно е с каюта.
Ако споделите дестинацията, ще сме по-полезни.

Има ли полза от толкова ранна покупка на билети? По-евтини ли са? Останала съм с впечатлението, че не се променят с времето. Единствено от някоя моментна промоция има полза. Бъркам ли?

Доколкото знам качват ограничен брой кемпери, а и каютите пет френдли са малко  на брой. Затова ми бе важно да купя навреме.
Значително по-евтино е от миналата година до Лесбос в последния момент.

# 579
Здравейте ,

Може ли да ме ориентирате в Прага. кастросикия, Сивота , Канали къде плажа е по пясъчен , защото не сме ходили досега и не мога да се ориентирам в кой от градовете с деца ще ни бъде най-удобно.

Искам да резервирам хотел в някой от посочените градове и в някой от дните да отидем до Корфу и Лефкада но да има хубав плаж и в града за да не пътуваме всеки ден в търсене на пясъчен плаж. Децата харесват да няма камъчета на плажа иначе ни отказват да стоим на плажа

# 580
Амудия, Луца-Врахос са с фин пясък. Кастросикия и Канали са с по-едър, тип дребен чакъл, но да речем първият може да мине.
В Парга плажовете са претъпкани (както и целият град), а в Сивота - малки и свръхкомерсиализирани. Зависи от сезона все пак. Иначе има и пясъчни, и каменисти.

# 581
Канали определено не е с пясъчен плаж, зоната към шезлонзите е с едър пясък, но пясъка преди водата и в началото на морето определено е с доста камъни.

# 582
  • Пловдив
За пръв път попадам на това - https://www.interrail.eu/en/interrail-passes/one-country-pass/gr … ses/greek-islands
Но не знам дали съм чак такъв ентусиаст без кола.

# 583
Здравейте ,

Може ли да ме ориентирате в Прага. кастросикия, Сивота , Канали къде плажа е по пясъчен , защото не сме ходили досега и не мога да се ориентирам в кой от градовете с деца ще ни бъде най-удобно.

Искам да резервирам хотел в някой от посочените градове и в някой от дните да отидем до Корфу и Лефкада но да има хубав плаж и в града за да не пътуваме всеки ден в търсене на пясъчен плаж. Децата харесват да няма камъчета на плажа иначе ни отказват да стоим на плажа
Аз запазих в Парга за средата на юни. Ще обикаляме различни плажове, ще ходим и до Сивота. И до Лефкада съм решила за един ден. С дете на 2 години сме. Не знам дали ще издържи и разходката до Паксос и Антипаксос.

# 584
  • Бургас
Планувам Евия за юли 7-20.07 като мисля да разделим на две престоя. Не съм още ориентирана къде е по добре в северната част. В южната искам възможно по на юг. Днес писах за цена на една вила https://maps.app.goo.gl/ipC2ujqiPHgG85yy5 - скъпичка е 400Е на ден. Някакви предложения за настаняване в северната и южната част на острова може и североисточна част. Ще бъдем двама възрастни и тинейджърка на 16г и малко куче, тук е проблема, но на повечето места са петфрендли.

Общи условия

Активация на акаунт