необясним задух

• 1 847
  • 39
  •   1
Отговори
# 15
пия ципралекс от 6г и се чудя дали не е спрял да ми действа .... Sad

# 16
пия ципралекс от 6г и се чудя дали не е спрял да ми действа .... Sad
Не знам от колко време го пиете, но в един момент може би организма привиква. Увеличете дозата.

# 17
отчайвам се вече. Вдигнаха ми дозата на ципралекса ама не вярвам да стаме чудо.
Ггодина и 1 месец съм така

# 18
отчайвам се вече. Вдигнаха ми дозата на ципралекса ама не вярвам да стаме чудо.
Ггодина и 1 месец съм така
Пробвайте с някакъв друг вид терапия.

# 19
вече си мисля някакви лоши сценарии

# 20
вече си мисля някакви лоши сценарии
Разбирам, и на мен не ми е добре. Аз съм така от доста повече време. Но трябва по-сериозно да се поинтересувате за това какво би ви помогнало. Самата аз още търся решение, пробвам, и така. Успех!

# 21
вие същото усещаме ли имате?

# 22
вие същото усещаме ли имате?
Ами това което Ви написах и по-рано, имам много сериозен задух на стресова основа. Имам и сърцебиене, имам някакъв вид страхове невроза, по едно време имах и паник атаки. Разстройство нямам, повръщане също.

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 21:47 от Borqna Sto 771419

# 23
  • София
Преди около 15 години минах по този път.Без никакви признаци на болест получавах задух .Вървя по алея в парка и се задушавам.Седя и чета, отново.Не пуша.Започнаха едни изследвания -кръв,хормони,сърце,холтер носих,хирург ме гледа, ехография няколко пъти,пулмолог,алерголог и не помня още какви.Лежах няколко дни в неврология.Излязох от там с дълъг списък лекарства.Като чух цената, която трябва да платя в аптеката ми се подкосиха краката.Замислих се,че ще ме лекуват без да знаят от какво.Та вместо лекарства купих раница , туристически обувки и дрешки и хванах гората.Бях продължително време на домашно лечение 4-5 месеца,цяло лято.Ходех по планината всяка седмица.Носех някакви хапчета за всеки случай,но само ги разхождах.Така и не се наложи да ги пия.Изнамерих дихателни упражнения от азиатците.Много ми олекваше като правех упражнения с вакуум на корема.Постепенно диафрагмата започна да се движи при дишане,задушаването изчезна,а с него и болките в гръдната област.По-късно попаднах на лектор, който обясни ,че диафрагмата е мускул, който при спазъм вследствие стрес притиска белия дроб, сърцето и това е причината за болките.И пак стигнах до извода,че каквото и да изпитваме трябва да дишаме и да активираме мускулите в гръдната и коремната област.

# 24
Здравейте, благодаря че отворихте тази тема. Аз съм със същите симптоми от няколко години и мислех че само на мен се случва. То не беше задух,сърцебиене,кръвно, адреналини, спрях тренировки. Всички видове доктори и изследвания нормални. Последната година дори започнах да правя нощни кризи с много висок пулс и кръвно, всяка божи нощ, на всичко отгоре се душа и по време на хранене... ЯМР, скенери нищо.Все още търся трайно решение на проблема и непременно ще споделя тук ако намеря такова. Бихте ли споделила моля ви в повече детайли за  вашата програма с дихателните упражнения, тези с вакуум на корема и за диафрагмата. Обяснението на лектора звучи много логично наистина и усърдната работа в тази област може би ще даде резултати както е станало при вас. Благодаря ви предварително!

# 25
  • София
Здравейте, благодаря че отворихте тази тема. Аз съм със същите симптоми от няколко години и мислех че само на мен се случва. То не беше задух,сърцебиене,кръвно, адреналини, спрях тренировки. Всички видове доктори и изследвания нормални. Последната година дори започнах да правя нощни кризи с много висок пулс и кръвно, всяка божи нощ, на всичко отгоре се душа и по време на хранене... ЯМР, скенери нищо.Все още търся трайно решение на проблема и непременно ще споделя тук ако намеря такова. Бихте ли споделила моля ви в повече детайли за  вашата програма с дихателните упражнения, тези с вакуум на корема и за диафрагмата. Обяснението на лектора звучи много логично наистина и усърдната работа в тази област може би ще даде резултати както е станало при вас. Благодаря ви предварително!

Вече не помня детайли.Някой бяха от книги за йога,тибетска медицина, по-късно намерих доста на руски език.Може да потърсите Наули и Удияна.Мога да споделя линкове на руски.Имат ценни лектори.

# 26

Вече не помня детайли.Някой бяха от книги за йога,тибетска медицина, по-късно намерих доста на руски език.Може да потърсите Наули и Удияна.Мога да споделя линкове на руски.Имат ценни лектори.
Мога ли да Ви попитам, ако знаете разбира се, вече споменах че съм със затруднено дишане! Практикували ли сте йога, и има ли проблем да се практикува, ако човек диша трудно? Тъй като знаем че при йогата дишането също е важно, и трябва да е възможно по-дълбоко!

# 27
  • София

Мога ли да Ви попитам, ако знаете разбира се, вече споменах че съм със затруднено дишане! Практикували ли сте йога, и има ли проблем да се практикува, ако човек диша трудно? Тъй като знаем че при йогата дишането също е важно, и трябва да е възможно по-дълбоко!

На групови занимания не съм ходила,гледах клипове,четях и се стараех да следвам.Ходенето в планината също ми помогна.Дишаш трудно,спираш за почивка, отново тръгваш.Няколко пъти мислех,че ще умра,но бързо ми минаваше.Знаех,че трябва да заработи диафрагмата и се стараех да и помогна.

# 28
благодаря на всички ви! Днес за пореден път минах кардиолог и ендокринолог и нищо... да водя по-здравословен и спокоен живот. така
ме стяга, ме едва
поемем, как да
им го обясня Sad Нека всеки даде съвети, ще опитам всичко! Благодаря на тези, които до момента писаха! Ходя често сред природата, но ще си почивам повече!

# 29
  • София
Може да потърсите информация за блуждаещия (вагусен)нерв.Има книги, издадени на български.

Общи условия

Активация на акаунт