Азиатска козметика и грим - тема 30

• 52 378
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
Още веднъж напомням, че много от най популярните корейски сънскрийни не са правени нито за плаж, нито за спорт, нито за часове под силно слънце. Те са ежедневна градска протекция.
Дори при нанасяне на повторно количество в рамките на два-три часа, 50-ти фактор? Често ми се случва да вися следобедите на открито, лятото.

# 106
Друга, която ми похвалиха много е на Anua - Heartleaf Silky Moisture Sun cream - момичето ми каза, че е била на плажовете в островите в Гърция и никога не е изгаряла с нея!
https://www.yesstyle.com/en/tcuc.EUR/coc.GR/info.html/pid.112098 … 002AaAhfYEALw_wcB
Потвърждавам тази е добра, пробвана при 35 и нагоре градуса в тропически климат. Аз я харесвам.

# 107
Още веднъж напомням, че много от най популярните корейски сънскрийни не са правени нито за плаж, нито за спорт, нито за часове под силно слънце. Те са ежедневна градска протекция.
Дори при нанасяне на повторно количество в рамките на два-три часа, 50-ти фактор? Често ми се случва да вися следобедите на открито, лятото.

50-ти фактор се подновява на 50 минути! Това означава! И аз съм по цял ден на плаж и то с много силно слънце, влизам в солена вода, с розацея съм и се клепам доволно с корейските слънцезащитни без да съм имала изгаряния по лицето, така че всичко е въпрос на мазане и пазене. Не е вярно, че корейските слънцезащитни не са правени за плаж и за часове под силно слънце, напротив!

# 108
Grinning  Предупреждението е абсолютно резонно. Не става въпрос за произход, а за вид на слънцезащитата. В темата масово се препоръчват и предпочитат химичните слънцезащити заради добрата апликация, а те не са най-добрата защита при силно слънце - за него се препоръчва дали в Корея, дали в Европа или Щатите да се ползват физични филтри, онези за които всеки втори питащ поставя условие - да не белее.
По въпроса за изгарянето, последствията се виждат след време под формата на петна.
Като купувате слънцезащита от корейски сайт на повечето пишe за какви цели е. Една приятна химична слънцезащита за града няма начин да ви опази на морето.
Изкушените от години от корейската козметика знаят и за доста скандали преди години, когато едно изследване показа че някои от слънцезащитните кремове не отговарят на написания фактор.

А обяснението какво означава spf  е като термина веган или медицинска козметика.

# 109
Корейска козметика ползвам последните две-три години, така че мога само да предполагам за скандалите. Но обяснете ми тогава защо кремовете примерно за розацея не са два вида - такива за плаж и за градски условия? Това е сериозен дерматологичен проблем и фармацията не прави никакво разграничение!?
Всички знаем за разликата между физически и минерални филтри, но през 2025 вече има сериозни и много повече иновации в химическите слънцезащитни продукти, отколкото при физическите, това правят и корейците. Ако не си спортист на плажа, твърдя, че спокойно може да ти свърши работа един крем с висока защита за градски условия, въпросът е да го подновяваш правилно.
Също така, минералните формули НЕ са по-мощни или по-ефективни от химическите слънцезащитни продукти, единствените им плюсове са, че не съдържат химикали /но пък са бъкани с масла, които са противопоказни за някои кожи/, щадят океана и околната среда и по-рядко могат да причинят алергии. При мен никога не са работели, защото кожата ми беше смесена, склонна към акне и мега чувствителна, а възможните физически филтри ми стояха, все едно, че съм намазана с вар и ми задълбочаваха адски акнето.
Така че нека всеки носи слънцезащитата, която наистина му пасва.

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 10:45 от mamaLina

# 110
  • софия
Phlox, Зари е обяснила чудесно  основанията и предимствата на КК.
Съвсем накратко ще ти кажа какво ме убеди да стана неин твърд привърженик.
Разликата в съставите между ползваната от мен  висок клас европейска козметика и среден - корейска. В полза на познайте коя Blush Ефект има със системните грижи, както се каза. Трябва наистина да обичаш кожата си и грижите за нея да ти доставят удоволствие.
Второ - темповете на развитие на тази индустрия, в т. ч. иновациите в нея  в източните страни. Ами те и китайците развиват висша козметика.
Зари, какво и е специалното на тази маска, не разбрах много? Не питам за състава, снимката ми е нещо неясна.
Аз поръчах есенцията и също очаквам да дръпна едни 20 години назад Stuck Out Tongue Winking Eye

# 111
  • Prismatica Aerie
Титаниевият и цинковият оксид са химични съединения.
Слънцезащитите с минерални филтри НЕ са по-безвредни от тези с химични, нито са по-безопасни за коралите (те си имат далеч по-големи проблеми от нашите кремове). Има данни, че цинковия оксид допринася за обезцветяването на коралите, а титаниевия диоксид освобождава хидроксид пероксид в морската вода. Ако наистина ви пука за тези проблеми, стойте настрани от коралови рифове. Ако все пак трябва да сте във водата - не се мажете, а носете дрехи за плуване.

Твърдението, че физичните филтри за безвредни, защото са натурални е невярно - те са доста обработени, преди да бъдат вложени в слънцезащитен продукт.
Скрит текст:

Относно "слънчевото изгаряне" - и без него кожата понася увреждания от слънцето. Изгарянето е само видимият знак за "повреда", причинена от UVB. Tова, което не виждаме, е причинено от UVA - лъчите, които проникват дълбоко до дермата, променят ДНК на кожните клетки, генерират свободни радикали, подтискат имунната защита на кожата и имат кумулативен ефект - дори малки, често повтарящи се излагания на слънце имат забележими "ефекти" - неравна пигментация, фини линии и повишен риск от рак на кожата...
Така, че "щом не изгарям - значи пази" не е релевантно.

PS Слънцезащити за ежедневие и за дейности на открито (ако искате, обърнете внимание на скрития текст)
Извинявам се, че се самоцитирам и повтарям. 🙇🏼‍♀️
Най-добрият слънцезащитен крем е този, който ви е приятно да носите постоянно и да нанасяте отново, ако/когато е необходимø.

PPS

https://www.instagram.com/p/CNaGDhenHTm/ (Mного информативно и обосновано.)

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 15:45 от Catalinne

# 112
Имам един общ въпрос към всички. Не съм ползвала нищо освен европейска козметика досега, опитвам се да се образовам Hug
Какво ви кара да изберете корейска козметика вместо например френска, която е много по-лесна за използване, само две-три стъпки? Има ли наистина разлика в усещането на кожата? По какво разбрахте че това е вашата козметика, какво беше решаващо конкретно и лично за вас? Или ползването на много продукти и многото стъпки са част от удоволствието?

Аз мисля че съм доста добър пример за този въпрос. От човек който си лягаше с грим години наред (не ме линчувайте моля Flushed) в момента съм пристрастен ползвател на корейска рутина и не пропускам. Причината за мен е пристастяващото усещане на гладка кожа и свеж вид в огледалото. Започнах само с корейски крем и с времето добавих останалите стъпки и няма сила на света да ме върне към европейските марки. Ползвала съм и Есте Лаудер и Диор и други скъпи марки, но нищо не може да се сравни с усещането което имам с корейските марки Revolving Hearts

# 113
Catalinne, респект за търпението да даваш инфо Flowers Hibiscus

Светулка, маската е с колаген, аденозин,  цели 50 пептида Stuck Out Tongue Winking Eye предполага се да ме ъпгрейднат от раз с количество и това,ако не стигне NAD - който го рекламират като най-мощният бустър и това с някаква специална лифтинг лента за по-добър ефект.

# 114
  • Prismatica Aerie
Catalinne, респект за търпението да даваш инфо Flowers Hibiscus
Kissing Heart Не би могло да се очаква от заядлив индивид със склонност към арогантност, нали. Smile

SPF (Sun Protection Factor) не се отнася за време.

https://www.instagram.com/p/CnPXfykLO7h/?img_index=1
Мисля, че и без акаунт могат да се разгледат слайдовете.

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 15:43 от Catalinne

# 115
Не респект, ами РЕСПЕКТ, Catalano/Catalinne!  Astonished

И за да съм в темата със последствията от слънцеекспожъра да ви покажа какво си купих онзи ден - имаше нелоши онлайн ревюта този продукт (няколко местни магазина съм почнала да ги заобикалям отдалеч!):

Tози формат се оказва много удобен!

PS И не издържах и все пак поръчах и VT Reedle Shots - 100 & 300.
    PS Мисля по въпроса как почнах със корейската, но май все пак ще трябва да си направя първото кафе, че давам заето!

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 15:52 от Agent Provocateur

# 116
    • софия
    Catalano, няма по-глух от този, който не иска  да чуе! Kissing Heart
    Всеки сам си преценя и тва е Blush
    Зари, аз се поудивих на тази лента на маската, ще кажеш като дойде как стои. Съставът е обещаващ, видях.
    Ох, за последствията от слънцето си плащам горчиво (и в буквален  смисъл Blush)
    В детските ми спомени са полякините и чехкините по цял ден на плажа-черни като руси мулатки. И вярвайте ми, познавах една, която се защитаваше със смес от оцет и олио. Joy

# 117
    • Den Haag
    Момичетааа! Как в това сиво, дъждовно и мъгливо, леко депресивно холандско време ме усмихна куриера с едно пакетче, все едно слънцето грейна Simple Smile))) Как да не се похваля Simple Smile)))

# 118
    • Prismatica Aerie
    В детските ми спомени са полякините и чехкините по цял ден на плажа-черни като руси мулатки. И вярвайте ми, познавах една, която се защитаваше със смес от оцет и олио. Joy
    Нищо не разбираш любима, това е марината за по-сочно изпичане ( a.k.a. "ускоряване на загара")! Sunglasses

За да не съм съвсем офтопик:

# 119
    Флокс, аз от година използвам азиатска козметика. В настоящия момент имам само 2 неазиатски продукта, защото съм доволна от тях. Единият ми е необходим заради розацеята, другият е слънцезащита.
    Чак уау ефект при мен няма, предвид напредналата ми възраст и това, че не съм прибягвала до  разни интервенции, нито съм се грижила кой знае колко за лицето си. Но определено, полза и ефект има.
    Да, малко досадно звучи това с многото стъпки, но с времето се свиква, та дори се пристрастяваш.
    Бих помолила тези от вас, /мисля mamaLina беше споделила за проблем с розацея/ споделете някакви добри продукти за нея.
    До сега от нито един от използваните продукти не съм имала проблем, но преди две вечери след нанасяне на ma:nyo Galac Niacin 2,0 Essence, лицето ми пламна, особено зле беше на скулите, където е розацеята. Веднага измих, сложих тонер и малко серум. Кожата се успокои, но вече не смея да го ползвам това чудо.

Общи условия

Активация на акаунт