Азиатска козметика и грим - тема 30

• 53 616
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
  • Prismatica Aerie
1899 Single Essence EX я използвах като first essence - веднага след измиване на влажна кожа.
Heart

"Леко" ми прехвърлят психологическата граница за похарчени пари за целта.
Виж в stylejolly,15 ml, доставката е ~7$.

# 676
Благодаря, Catalinne!

Цитат
Виж в stylejolly,15 ml, доставката е ~7$
.

Нямам регистрация в посочения сайт и не ми позволява да сложа в кошница, предполагам е без включено ДДС, а до България пращат ли? Довечера най-рано ще мога да се разровя по-обстойно.

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 00:18 от Rallitza

# 677
  • Prismatica Aerie
Доставят до Бг, доставката се начислява според теглото, ддс не е включено. Нов потребител получава 5$ купон.
Миналата седмица пуснах поръчка, но не е шипната още. Не се сдържах - The history of Whoo Bichup Self Rejuvenating Serum 90 мл.💝
PS Изпратиха я вече - словашки тракинг номер🇸🇰😯

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 09:15 от Catalinne

# 678
Доставят до Бг, доставката се начислява според теглото, ддс не е включено. Нов потребител получава 5$ купон.
Миналата седмица пуснах поръчка, но не е шипната още. Не се сдържах - The history of Whoo Bichup Self Rejuvenating Serum 90 мл.💝

Благодаря, че сподели! Hug И тук ще се възползвам. Animal See No Evil

Скрит текст:
Попаднах на тази тема, където споделят, че за EU поръчките се обработвали през Литва (поне преди ребрандинга им), та за това най-вероятно не е корейски тракинг номера
https://www.reddit.com/r/AsianBeauty/comments/1htnv6q/stylejolly_testerkorea/

# 679
  • Варна
Здравейте, момичета! Моля за мнение относно MediCube Age-R Booster Pro, ползвала ли е някоя от вас и дали си заслужава?
Потърсих, но няма много мнения из форума.
Благодаря предварително на отзовалите се!

# 680
на мен ми дадоха два купона по 5$-за нов потребител и за първа поръчка. Поръчах на 09.03.,шипнаха на 13.03. Още не съм я получила,в бг пощи ли ще дойде?

Благодаря ти за пояснението за крема,ще оставя останалите мостри за в по-топло време.

# 681
След една кутия от маските на numbuzin 9 с прословутото DNA, вече мога да кажа че за мен са в графата стават за хидратация, ако са на добра цена и дотам, от останалите очаквани ползи нищо не видях. Ползвах ги през 1-2 дена, та им дадох достатъчно възможност да си разгърнат добрите качества. Другото неприятно е, че няма попиване.

Grinning Обаче намерих друга маска на бранда, която купих за пълнеж към една поръчка 3 броя и ще повторя -номер 2 с колаген

Озаряващите свойства са налични, кожата направо светва след първа употреба, напомпана, изглежда изгладена. Ефекта се запазва за 1-2 дена, но и ги свърших, та ще търся отново да си купя.
Малко ми напомня на aura маската на Su:m 37, която спряха и така и не успях да и намеря заместник. Разликата между двете е в апликацията и че аурата изравняваше и изсветляваше тена без блясък, двойката на numbuzin дава малко повече хидратация и блясък.

# 682
  • София
Получих си днес радостите от Еbay - Essential Facial Oil и Intensive wrinkle concentrate на Whoo. В различни рутини ли се включват? И двете се слагат след тонер и есенция, ако правилно разбирам указанията. Също така след тях има ли нужда от серум и/ или емулсия или направо крем?
Също така получих Neck & Face Sleeping Repair Mask и ще ми е интересно да я сравня с Cheonyldan Ultimate Regenerating Overnight маската.
В пратката има интересни мостри,  например Reverse Activator Deep Line Treatment на OHUI.
Много зарибяващо преживяване!
Идва лято - козметиката в хладилника ли я съхранявате?

# 683
Шийт маските и околоочните пачове ги държа в хладилник, останалата козметика не. Кварцовият ролер също в хладилника.

# 684
Получих си днес радостите от Еbay - Essential Facial Oil и Intensive wrinkle concentrate на Whoo. В различни рутини ли се включват? И двете се слагат след тонер и есенция, ако правилно разбирам указанията. Също така след тях има ли нужда от серум и/ или емулсия или направо крем?
В зависимост от нуждите на кожата ви си изграждате рутина, която да ви дава търсените резултати. Т.е. една много суха кожа, зряла и с бръчки спокойно може да понесе и двата продукта в  една вечерна рутина след богат тонер и есенция. Една не толкова суха и не толкова зряла кожа може да се утежни значително. Т.е. ние не можем да ви кажем Simple Smile вие си опитайте няколко варианта и комбинации и решете, който ви допада най-много на ВАШАТА КОЖА към дадения момент. Пък като се постопли и ви дойдат тежки може да ги разделите/разредите.

И нещо, което ще ви е полезно...

Скрит текст:
Product Naming and Categorization
🧴
In Korean beauty, "essence", "serum", "ampoule", and "concentrate" are used interchangeably with no real difference, as cosmetic product naming conventions are not regulated in Korea.

💻
Major Korean beauty retailers like Olive Young, Amore Pacific, and Missha group essences and serums in the same category on their websites, reflecting their interchangeable use.

Product Definition and Marketing
🏷️
The Korean National Esthetics Exam theory defines essence as a product containing high concentrations of moisturizing and targeted active ingredients, often replacing toners and improving compromised skin.

🌏
Korean brands like Sulwhasoo and The History of Whoo rename their essences as serums in English-speaking markets to match local consumer expectations.

Consumer Guidance
🔍
When choosing skincare products, focus on general features, consistency, and ingredient lists rather than product names, considering your skin type and concerns for optimal results.
PS Което ми напомня да ви питам знаете ли какво се случва с Одил? Не е поствала много отдавна!

PS Маската Face and Neck е много харесван продукт, но брандът го позиционира за по-млади кожи от Cheonyldan Ultimate Regenerating Overnight.

Ще бъда благодарна ако споделите сравнение на Reverse Activator Deep Line Treatment на OHUI със този на Whoo - Intensive wrinkle concentrate.

PS Одил е поствала преди 3 месеца на Редит:
Скрит текст:
"Not OP but I have used all their eye creams so I can break down the differences for you:

Gongjinhyang Eye Cream > dry skin and fine lines

Jinyulhyang Eye Cream > very dry and sagging skin, puffy eyes and dark circles related to fluid retention and generally poor circulation (not hereditary ones).

Cheongidan Eye Cream > dry skin, wrinkles and dull, fatigued skin.

Cheonyuldan Eye Cream > very dry skin, deep wrinkles, loss of elasticity.

Hwanyu Eye Cream > basically all the above benefits into one eye cream. It's their bestselling eye cream for a reason 😂

The Hwanyu eye cream is the most expensive one, but frankly, I find all their creams and eye creams in general to be very high quality, so if you're simply trying to tackle fine lines you can just go for the Gongjinhyang eye cream."

Последна редакция: чт, 20 мар 2025, 18:50 от Agent Provocateur

# 685
  • Prismatica Aerie

PS Което ми напомня да ви питам знаете ли какво се случва с Одил? Не е поствала много отдавна!

Активна е в Инстаграм(сторита) и Threads.
Tова е от днес:
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 20 мар 2025, 22:32 от Catalinne

# 686
  • София
Много благодаря, Agent, за подробния отговор.
Ще опитам да направя сравнение, след като пробвам и двата продукта. Дотук по описание разбирам, че този на OHUI се нанася след крема, което малко ме озадачава, и се чудя дали да не го сложа след емулсията, която ползвам (тя е почти с консистенция на крем).

# 687
Щях да пробвам крем емулсията на Mary&May през лятото, но така се случи, че я почнах сега. Още свиквам с консистенцията и дозирането, малко лекичка ми идва за вечер и след нея си добавям нощна маска. За дневен е супер.
Малката запушалка е много симпатична.
Благодаря за препоръката! Отдавна я има в магазина, от който си купувам корейските, но нямаше да я взема без отзивите тук, защото като пише лосион или крем есенция не мога да се ориентирам по “заглавието” къде стои в рутината.

# 688
  • Русе
Преди време бях питала за наслагване на няколко продукта в 1 рутина / например 2 тонера или 2 серума/. Още веднъж благодаря на  Danifin1 и Agent Provocateur, че ме насърчиха да пробвам. Изпробвах няколко комбинации с наличните продукти и за серуми и за тонери и резултата много ми хареса. Щом и мъжът ми каза, че има промяна, то тя е нистина забележима. Smile
Искам да похваля околоочния крем на Mary&May Tranexamic Acid+Glutathione Eye cream. Използвам го от около 2 седмици и забелязвам леко изсветляване на тъмните ми кръгове. Също така на едната ми скула имам няколко пигментни петънца от няколко години, когато не слагах слънцезащита. И тях ги мажа с крема, те също са вече по-светли. Забелязах, че до момента, каквото съм пробвала на марката много ми допада.
Някой беше питал за изсветлявне на петна от пъпки. Имах 2 такива, но не мога да преценя от какво се заличават /само едното още не е изчезнало/. Както писах по-горе започнах да слагам повече продукти по лицето си и дали само 1 действа на тях или е комбинация от няколко не знам.

Последна редакция: сб, 22 мар 2025, 07:21 от ~Magi_TM~

# 689
  • Бургас
Здравейте пак.
Много, ама много съм доволна от medi peel комплекта, много добре ми изпъва и изглажда кожата.
Обаче това гелче с хиалурон е вълшебно.
По-добро от бустери на Юсерин, Виши и т.н.
С това нещо този "плъмп" ефект или както там се казва е видим отдалеч.
Някой да знае друг такъв хубав гел да пробвам или понеже до няколко дни ще свърши(ама тея корейските по-бързо свършват от другите), да взема да си го подновя ли...
Това е запълващият гел крем с хиалурон.

Общи условия

Активация на акаунт