Барселона - тема 14

• 25 566
  • 421
  •   1
Отговори
# 135
И на мен ми се струва амбициозен, но каквото успеем да видим, не е на всяка цена Simple Smile
Супер, направо ще купя Hola (видях, че включва и cable car-a до Montjuic, но ако може някой да ми потвърди) по-сигурно е, не само да следя билети, ще е за 72 часа, не знам дали са от определен час или за ден? Ако са по дни ще е 12-14.04, а на 15ти просто отделен билет до гарата.
Благодаря за допълнението, май въобще не ми е попадало като атракция.

# 136
  • Пловдив
За два часа Готическия,  Катедралата, Plaça Reial, La Rambla, La Boqueria  и тичайки няма как да стане.
За втория ден бих изместила  Casa Batlló и Casa Milà след 14 ч., иначе ще е такова препускане, че нито парка, нито Сан Пау ще видите /къщата бих я махнала от плановете/.
И аз препоръчвам Двореца на музиката:) поне отвън.
 Бих препоръчала и да се качите до Саград кор, но с такъв план не знам как.
Сигурно аз остарявам, но изобщо не мога да си представя каква умора ще е на финала на тия 3 дни.

# 137
Благодаря за мнението Simple Smile Часовете са някакви ориентировъчни, не мога да преценя отсега как ще се случват дните напълно, а и тази програма я правя, за да знам какво може да се види, приятелят ми е passenger princess 😂 Паркът и болницата са приоритет,  в Casa Batlló ще видим на място дали да влизаме, за Casa Milà нямаме намерение, само отвън. Дворецът със сигурност ще го видим отвън Simple Smile. Саград кор не е по силите ни вече, да.

Ще пиша какво сме успели да видим като се върнем, дано умората поне е сладка. 😃

# 138
  • гр.Пловдив
А за болницата, кое и как е подходящо. Само отвън. Отвътре?

# 139
Влезте вътре, както и си вземете аудиогид, може и на място. Цената не е висока и си заслужава напълно.
А за болницата, кое и как е подходящо. Само отвън. Отвътре?

# 140
Hola Barcelona не включва cable car. Само фуникуляра до самата спирка на cable car'a.
Ние в болницата не влязохме, а само в двореца на музиката.  Представлява концвртна зала и хубава тераса с колони.  

# 141
Болницата си заслужава да се разгледа отвътре, една част от сградите са реставрирани и има впечатляващи мозайки по стените и таваните, на мен много ми хареса. А беше много интересно да разгледам и старите инструменти, които бяха сложили.

Аз лично крепостта на Монжуик бих я пропуснала при такава сгъстена програма, крепост като крепост. Grinning
Там на мен повече ми хареса мястото и красивата гледка, но в Барселона красиви гледки колкото щеш.

# 142
Здравейте,
Ще бъдем в Барселона 16-21 април, самоорганизирано семейно пътешествие Simple Smile. За съжаление доста закъснях с подготовката на програмата и няма налични билети за Сагарада Фамилия. Има ли шанс да намеря от прекупвачи, било то от сайт или пред самата сграда?

# 143
  • sofia
Виждам, че има, точно от 16.04, ако изберете с екскурзовод, за 30 евро, мисля, че 4 евро е пренебрежима разлика.
https://sagradafamilia.org/sagrada-familia-i-visita-guiada

https://tickets.sagradafamilia.org/ca/1-individual/4374-sagrada- … amb-visita-guiada

# 144
Датата е "болдната", уж има билети, но след това не позволва покупка...и излиза съобщение "No availability.

# 145
  • sofia
Да, съжалявам, че ви подведох, не знам защо е така.

# 146
  • Mediterraneo
Семана Санта е, знаете, не се учудвам изобщо, че забележителностите остават без налични входове за определени дати.

# 147
Аз да разкажа за нашата екскурзия. Организирана е с фирма Бохемия, но ние уплътнихме идеално свободното си време. Всичко беше организирано Перфектно! Екскурзовод основно ни беше Боян Ангелов. На два обекта беше и майка му, също екскурзовод - Димитрина.
Първият ден: полет с Раян Еър от София до Барселона. Кацане в 8.50. Боян ни посрещна и започна автобусната обиколка. Закараха ни на Монджуик.
Скрит текст:
Разходихме се за малко там.
После на арката.
Скрит текст:
След това имахме малки време на Камп Ноу. Хапнахме набързо и продължихме към Саграда фамилия. Много хубава беседа имахме от екскурзовода ни.
Скрит текст:
След това ни настаниха в хотела и имахме свободно време. Разходихме се до плажа ( на максимум 10 мин от хотела беше ). И вечеряхме в един Ресторант ( Алианс) , който ни беше препоръчан от екскурзовода.
Скрит текст:
.
Следващата сутрин тръгнахме много рано за планината Монсерат.
Скрит текст:
Бяхме там преди всички хора и успяхме да разгледаме на спокойствие. Посетихме Черната Мадона и имахме свободно време. Напазарувахме си от сергиите на производителите. Голяма красота беше ! А гледките по пътя те оставят без дъх!
Скрит текст:
През целият път - и на отиване и на връщане екскурзовода ни разказваше за живота в Барселона. Много интересна беседа беше. Много изчерпателна и увлекателна. Оставиха ни в централната част и имахме малко време до часът ни за влизане в къщата  Ла педрера.  Оползотворихме го с хапване , разглеждане на района и посещение на магазина за шоколад и халва , които са под самата къща.
В къщата екскурзовод ни беше Димитрина. Интересно беше да се види отвътре и самият покрив. След това, с метрото отидохме до паметника на Колумб. От там, по моста и през Молла стигнахме до Аквариума. Беше изключително интересно място за разглеждане!! Много ми хареса! После в мола ми се смая погледа от народ Wink понеже беше неделя, а това бе единственият мил, който работи в неделя. След това, покрай Колумб се спуснахме по Ла Рамба. Пълна беше с народ ! Пълна. Изключителна архитектура има покрай самата улица. В края на улицата, търсихме чешмата, от която ( по разказ от приятелки на майка ми) ако пиеш вода, пак ще се върнеш в Барселона.
Скрит текст:
. На път за метрото , минахме покрай Хард рок кафе. Идеално място за вечеря! Хапнах бургер с дърпано свинско. Уникално беше на вкус!
Третият ден имахме ангажименти чак в 16:30 , което беше идеално за неща, които сами да си посетим. Уплътнихме времето перфектно. Още в 9: 30 бяхме пред Зоологическата, която е на не повече от 20 мин пеш от нашият хотел.
Скрит текст:
Разгледахме колкото можахме за един час и след това продължихме в посока към Колумб. Там, в една малка уличка открихме музея на восъчните фигури. Входът е 23 евро. Мислех да се откажем да влизаме, но все пак влязохме. И не съжалявам! Уникално място!! Уникално! Още на входа има прожекция с историята и известните личности на Барселона. След това има симулация. Стъпвате на една платформа и ви прожектират места от Барселона, все едно сте на много висок асансьор. Не го очаквах това. Трябваше ми време да се освестя след това Wink и се започна обиколката. Влязохме в толкова много светове- художници, известни личности, учени, готвачи, филми, космос, мъчения, подводница. Страхотно беше !
Скрит текст:
И най- хубавото е, че не пускат тълпи от хора. Имаш време да разгледаш и да се снимаш с всичко, което пожелаеш.
След това отидохме до катедралата. Изключително красота!
Скрит текст:
Нямахме възможност да се качим на купола, но и това , което видяхме ни беше достатъчно.
След това се прибрахме в хотела и продължихме обиколката с групата ни. Имахме посещение на парк Гюел. Честно казано, имах повече очаквания за това място.
Скрит текст:
Но и това , което видях много ме впечатли!
Вечерта вечеряхме в ресторант, близо до хотела, също препоръчан от екскурзовода ни.
Сутринта имахме пешеходна разходка с екскурзовод , като разгледахме около Катедралата, президентството и след това се върнахме в хотела за трансфера до летището.
Барселона никога не ми е било мечта да го посетя, но честно казано абсолютно си заслужаваше да се види! Много съм доволна и от фирмата и от това, успяхме да имаме свободно време за места, които сами да посетим. Предвижването пеш и с метро е много лесно, поне до нашият хотел. Спирката на метрото беше на 5 мин пеш.
Много се надявам след време отново да посетим това хубаво място!

Последна редакция: нд, 06 апр 2025, 15:27 от Севда_

# 148
  • София
Здравейте, в момента няма билети за Саграда за 28.04 или 02.05. Дали има шанс да пуснат по-късно?

# 149
Бихте ли ми препоръчали каква какрта за транспорт да купя за 4 дни. Става въпрос за 4 човека( 2ма възрастни и две деца). Коя е най-изгодна за повече пътувания. Комбинирана или индивидуални. Може ли да се купи онлайн

Последна редакция: чт, 17 апр 2025, 11:11 от aslk

Общи условия

Активация на акаунт