Барселона - тема 14

• 25 711
  • 422
  •   1
Отговори
# 150
Като видя планове за всеки ден  по часове и то за страна от сорта на Испания, Италия и подобни направо ми става мъчно за хората, които пътуват така.
Обикновено не се покриват повече от 50-60% от набелязаните неща, но през цялото време е изнервящо и стресово.
Хората на работа нямат такива  стриктни програми.

# 151
Бихте ли ми препоръчали каква какрта за транспорт да купя за 4 дни. Става въпрос за 4 човека( 2ма възрастни и две деца). Коя е най-изгодна за повече пътувания. Комбинирана или индивидуални. Може ли да се купи онлайн
Зависи колко ще пътувате. Ние ползвахме седмична карта за 10 пътувания - T-casual или T-usual, не помня коя от двете е, проверете, защото едната е за седмица, другата за месец. Имахме около 3 пътувания на ден, като сменяхме доста транспорт, но чекирате и може да сменяте транспорт в рамките на 75 минути. Стигна ни за 2 дни и половина, струваше към 11 евро. Има T-familiar, която май е за 8 споделени пътувания, което не знам дали ще ви върши работа, защото това са ви 2 пътувания за 4-мата.
Като видя планове за всеки ден  по часове и то за страна от сорта на Испания, Италия и подобни направо ми става мъчно за хората, които пътуват така.
Обикновено не се покриват повече от 50-60% от набелязаните неща, но през цялото време е изнервящо и стресово.
Хората на работа нямат такива  стриктни програми.
В интерес на истината, в Барселона може да направиш програма по часове, която да може да изпълниш. Друг е въпросът колко ще е приятно. Транспортът ме удиви положително!!! За разлика от Неапол - над 8 часа сумарно прекарахме по висене и чакане на автобуси, които не идваха.

Последна редакция: чт, 17 апр 2025, 20:45 от anmasu

# 152
  • Варна

твърдо не за агенции и програми по часове , ноооо за това трябва много време
В Париж сме били 21 дни , в Брюксел , Виена , Барселона - по 2 седмици . ГЛЕДАМЕ ЗА КОЙ ДА Е ГРАД ДА МОЖЕМ ДА ОТДЕЛИМ ПОНЕ 5-7 дни . Само тогава можеш да почувстваш мястото , да се насладиш на пътешествието . Винаги ме шашкат хвалби от сорта '' за 9 дена РАЗГЛЕДАХМЕ 18 града'' . Мнооого ми е чудно какво са РАЗГЛЕДАЛИ ???

# 153
И аз почвам да мисля така, но от друга страна, трябва и да сме толерантни. Не всеки може да отдели наведнъж 20 дни за отпуска. Лоу костовете и възможността да се пътува свободно в ЕС създадоха тази култура на "дъпги уикенди". Хората се възползват да видят колкото може повече сега, защото светът е полудял и не е сигурно какво ще бъде след няколко години. Иначе, радвам ви се, че успявате, и съм "за" бавния туризъм. И понеже темата е за Барселона, за 4 дни успяхме да видим може би 1/3- та от основните забележителности. С радост бих се върнала пак, защото има прекрасна атмосфера.

# 154
И трябва да разполагаш с доста голям бюджет да си позволиш 2 до 4 седмици в градове като Париж, Барселона, Рим...освен да можеш да си позволиш такава отпуска и да сте цялото семейство

# 155
  • Пловдив
Аз също тръгвам с "план" и често предварително купени билети с точен час, но   това  ми дава спокойствие, не ме напряга.
Пътуване от 20+ дни ме натоварва. Миналата година за 20 дена влязохме в два музея + малко разкопки, а останалото време  беше за лежерни разходки и хапване, дълго кафепиене и т.н. и въпреки това на финала ми дотежа.
 Единствено на море и то конкретно на каравана, мога да изкарам над 30-40  дена без да ми писва.
Различни сме - това, което един го напряга, на друг му носи спокойствие.

# 156
. И понеже темата е за Барселона, за 4 дни успяхме да видим може би 1/3- та от основните забележителности. С радост бих се върнала пак, защото има прекрасна атмосфера.
Точно такова чувство имах и аз , като се прибрахме. И наистина ми се иска да се върна от Иво, свободно, без агенция и да разгледаме още места. Макар, че съм много, много доволна от туристическата агенция, организацията и най- вече екскурзовода !

# 157
  • София
Аз пък предпочитам с план. Нямам възможност за екскурзии по 20 дни, нямам толкова отпуска, да покрие море, ваканции, че и още две- три седмици. Затова се старая да видя каквото успея за тези дни. Да, не покриваме програма макс, но виждаме достатъчно, не ми е напрегнато, защото знам къде колко време ориентировъчно ще ми отнеме. И така ми е по-спокойно. Безцелно шляене в тези няколко дни не би ми донесло нищо.

# 158
Някой може ли да обясни как става това сменяне на транспорт в рамките на 75минути без да отчита. С метро пътувахме днес и си отчита всеки път

# 159
Някой може ли да обясни как става това сменяне на транспорт в рамките на 75минути без да отчита. С метро пътувахме днес и си отчита всеки път
Не помня, но или се чекирате само в 1-вото превозно средство, или не отчита следващите чекирания като 1. До повечето места бяхме с повече от 1 транспорт, защото спахме в съседно градче, до което ходи метро, така че гарантирам за тея 75 минути. То и в София при плащане с дебитна карта се валидираш и в двата транспорта, но изтегля само 1.60 лв., ако е в рамките на 30 мин.

Последна редакция: сб, 19 апр 2025, 10:38 от anmasu

# 160
Пътуване от 20+ дни ме натоварва. Миналата година за 20 дена влязохме в два музея + малко разкопки, а останалото време  беше за лежерни разходки и хапване, дълго кафепиене и т.н. и въпреки това на финала ми дотежа
Различни сме - това, което един го напряга, на друг му носи спокойствие.
В Париж примерно няма как
Въпреки това 2 от неделите прекарахме в излежаване в Булонския лес и парка наблизо

# 161
След 10 дни ще пътуваме за Барселона и се чудим дали е нужно предварително да си закупим билети за аквариума и зоологическата?Може ли някой да сподели дали се чака много,ако се купуват на място? Благодаря!

# 162
Не се чака много. Зоологическата има няколко входа

# 163
Не се чака много...можете спокойно и без предварително закупени билети.

# 164
Благодаря ви!

Общи условия

Активация на акаунт