Барселона - тема 14

• 21 440
  • 347
  •   1
Отговори
# 300
Да, важи и за линията на метрото от/до летището, защото T-casual (10 пътувания) не включва L9. Ние си взехме карта (T-casual) от апарат във вход на метрото (не от летището), защото от летището тръгнахме с такси.

Последна редакция: нд, 12 окт 2025, 17:00 от anmasu

# 301
Да, важи и за линията на метрото, защото T-casual (10 пътувания) не включва L9. Ние си взехме карта от апарат във вход на метрото (не от летището), защото от летището тръгнахме с такси.
Да, значи правилно съм разбрала. И въвеждате само номерата на ЛК, без букви, нали?  Не се въвежда ЕГН?
Само сега някой ако ме упъти къде точно след кацане да я вземем, за да се придвижим до града ще съм благодарна.

# 302
  • sofia
Може да купите карти на летището, доколкото знам само ако се разходите по тунела/ като излезете от сградата, този в ляво/ до входа на метрото. Картата беше хартиена.

Скрит текст:

# 303
Моля, дайте препоръки за ресторанти за обяд или вечеря в района на готическия квартал сме? На Ларамба какво бихте препоръчали?
Около саграда сигурно е скъпотия, иначе също е вариант, там ще сме две вечери.
Фонтаните посетихте ли ги? Работят ли вече?

# 304
  • София
Здравейте, имам един странен въпрос. Купих билети за Саградата за 18:15 ч, колко по-рано да сме там? Сега ни излезе и едно клипче, че всяка неделя от 9-10 се влиза свободно, предполагам, че не важи за качване в кулите? Преди години пак бях организирала пътуване и тогава тук в групата някой беше писал, че и в парка Гюел сутрин рано се влиза без вход. Така ли е действително?

# 305
За Саграда може да влезете 15м. преди вашия час. По рано не пускат.

# 306
  • Враца
Протестирането срещу туристите, пръскането с пистолети е пълна излагация!
Сугурно точно туристите са виновни, че собствениците дават апартаментите си на нощ, за да изкарват по 10 хиляди на месец, а не искат да ги дават за 1500 евро на постоянни наематели.
Аз, ако съм собственик на жилище в Баселона, ще го давам на когото и както си поискам, но като има недоволни от цените- ще отида мен да пръскат с пистолет и да ми слагат под носа табелка "Махайте се!".

# 307
Не знам как е в Барселона, но в Мадрид е ад от хора/туристи.
От над 20год съм бил там всяка година, като живях 15 години и такова нещо не е било никога.
По улиците  не можеш да се разминеш от хора в 15-22 или 24 часа. Дори след това е пълно до сутринта в центъра и това е всеки ден.
Според мен, цените са много ниски и затова е фраш

# 308
  • Пловдив
Ниски??? За кой? За Бг нацията надали Simple Smile поне за средностатистическия.

# 309
  • BG-DE
Е, да но Бг нацията не е определяща за туристопотока в Испания, а за останалите цените там наистина не са високи.

# 310
  • Melmak
Не знам подобни мнения като на Трън в очите как допринасят за темата. Цените са такива, каквито са. В Барселона има и огромен поток миграция, студенти, стажанти, туристи, мигранти, всякакви. Местното население вече излиза с хамони на протести, обяснете си сами защо и срещу кого.
Нормално е като един пазар стане прегрял, да вкарат някаква регулация. Аз платих 540 лв за нощувка в Барселона, на улицата в Сантс, която уикенда е пешеходна, забравих ѝ името. За България това може да е скъпо, но реално не е нещо фрапиращо, на фона на туристи от цял свят.

# 311
  • Варна
Не знам подобни мнения като на Трън в очите как допринасят за темата. Цените са такива, каквито са. В Барселона има и огромен поток миграция, студенти, стажанти, туристи, мигранти, всякакви. Местното население вече излиза с хамони на протести, обяснете си сами защо и срещу кого.
Нормално е като един пазар стане прегрял, да вкарат някаква регулация. Аз платих 540 лв за нощувка в Барселона, на улицата в Сантс, която уикенда е пешеходна, забравих ѝ името. За България това може да е скъпо, но реално не е нещо фрапиращо, на фона на туристи от цял свят.

Медицинския университет в Барселона има 70 000 студенти

# 312
Именно заради това си мисля, че проблемът не е само до наемите, а до това, че местните не могат да живеят нормално. Вероятно никак не е приятно - рестрикции на водата (душовете по плажа са спрени май от 2023 г.); трудно ползваш публичен транспорт, който е иначе страхотно организиран; туристи, които са дошли за ден-два-три-пет и не пазят средата.

Последна редакция: ср, 22 окт 2025, 11:48 от anmasu

# 313
Барселона по Коледа - има ли какво да се прави? Има ли отворени туристически обекти и магазини? Приятно ли е времето?
Въобще добра идея ли е или по-добре не?

# 314
Моля за препоръки къде мога да се насладя на такава гледка?  Заведение , парк , тераса .. нещо , което е обществено достъпно и да се вижда града отвисоко
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт