Барселона - тема 14

• 25 573
  • 421
  •   1
Отговори
# 315
Това конкретно е от кулата на Саграда фамилия

# 316
Има много такива места. От Тибидабо се вижда града, в парка Гюел има също такова място. Има една кула, дето е като куршум, Torre Glòries, там има панорамна обиколка.
Има и една 360 градусова обиколка точно до площад Испания, там има и заведения.
Като цяло ние на толкова места гледахме Барселона отвисоко, че решихме да не се качваме на Torre Glòries, щото сме се нагледали.

# 317
  • Пловдив
Лолита, има множество руфтоп барове, от терасата на Националния дворец, от терасата на търговския център на пл.Испания, няколко места на Монтжуик, Саград Кор, Хорта, кулата Глориес.
JustMariya, при всички случаи времето е много по-приятно от това в по-северните части на Европа. Има красива окраса, базари, светлинни инсталации в Сант Пау.

# 318
Здравейте, предстои ни едно четиридневно пътуване до Барселона около 8-ми декември, някой, който е посещавал града в този период, има ли спомени за времето тогава, гледах, че ще е около 15тина градуса максимум.
Освен това улицата, на която се намира мястото, на което ще отседнем е Carrer de Balmes и се чудя кой ще е най-удачният вариант за придвижване от летището Ел Прат до нея, както и каква ще е подходящата карта за транспорт в нашия случай.
Благодаря предварително. Simple Smile

# 319
Картата, която включва транспорт от/до летището е T-usual - неограничени пътувания за 30 дни, струва 22 евро. А има и някакви карти за атракции + транспорт. Трябва да си сметнете кой вариант Ви е най-добър.
 Например ние бяхме 6 човека за 3 дни в Барселона и си направихме сметка, че ни трябват карти T-casual (10 индивидуални пътувания, към 11 евро) + отделно такси в двете посоки по 34-38 евро в посока. Но не разглеждах комбинираните карти, което може да е грешка, но реално и влизахме само на 3 места - Casa Mila, Sagrada Familia i Park Guell.

Последна редакция: ср, 22 окт 2025, 22:26 от anmasu

# 320
  • Melmak
Eleonora, с метро?
Вече зависи колко хора сте, колко часа е и тн.

# 321
Картата, която включва транспорт от/до летището е T-usual - неограничени пътувания за 30 дни, струва 22 евро. А има и някакви карти за атракции + транспорт. Трябва да си сметнете кой вариант Ви е най-добър.

Благодаряя.

# 322
  • София
За пътуване от летището в първи пост на темата пише, че може и с Т-10, ако се ползва влакчето RENFE или автобус. Това дали е актуално все още? И доколкото аз четох Т-10 е за десет единични пътувания, без значение броя на пътуващите, но сега се зачетох за тип карти, че ни предстои и на нас до дни, и не откривам такава, а само Т casual, която си е за отделен пътник.
И още един въпрос - за Аквариума - според вас нужен ли е билет skip the line, предварително закупен или може и на място да се купят билети без големи опашки в този сезон? Следващата седмица ще сме там. Прочетох, че 1.11 си е празник при тях, но не видях да имат ваканция техните ученици дните преди това. Дали има някой по-запознат?

# 323
За аквариума не ви е нужен билет предварително. Ние ползвахме картите Тcasual и директно от летището се придвижихме. И картата за  10 пътувания също я има, но не съм запозната с нея в детайли. От летището можете да хванете и рейс 46

# 324
Jiema, T-10, сигурно е T-usual, което са 10 пътувания за 1 човек в рамките на 75 минути - може да сменяте транспорти, таксува се 1 пътуване. T-familiar е за повече от 1 човек, но са 8 пътувания.
За аквариума част от групата решихa, че искат и влязоха на момента, не бяха впечатлени и за около час го разгледаха.
Скрит текст:
За пътуване от летището в първи пост на темата пише, че може и с Т-10, ако се ползва влакчето RENFE или автобус. Това дали е актуално все още? И доколкото аз четох Т-10 е за десет единични пътувания, без значение броя на пътуващите, но сега се зачетох за тип карти, че ни предстои и на нас до дни, и не откривам такава, а само Т casual, която си е за отделен пътник.
И още един въпрос - за Аквариума - според вас нужен ли е билет skip the line, предварително закупен или може и на място да се купят билети без големи опашки в този сезон? Следващата седмица ще сме там. Прочетох, че 1.11 си е празник при тях, но не видях да имат ваканция техните ученици дните преди това. Дали има някой по-запознат?

# 325
Здравейте, колебая се каса Батилио или каса Мила да посетя. Кое ще ми препоръчате?

# 326
Ооо, хиляди пъти Casa Milà. Веднага казвам защо -  Casa Batlló е само обновена от Gaudi, а Casa Milà е изцяло направена от него. Единият етаж, май подпокривният, е целият с макети на много от неговите сгради и е супер интересно. Разглеждат се истински апартаменти, което също мисля, че липсва в Batlló.
Също веднага казвам, че не съм влизала в Casa Batlló.
Прочетете повече и дано се включат и други хора с впечатления. Да ви е хубаво!
Здравейте, колебая се каса Батилио или каса Мила да посетя. Кое ще ми препоръчате?

# 327
Casa Milà и от мене, категорично. Casa Batlló е празна отвътре (поне преди 8 години като ходих, беше), и бяха направили някакъв интерактивен гид, дето като го насочиш нанякъде уж трябваше да ти показва как е изглеждало съответното ъгълче преди, обаче това нещо не работеше добре,отделно каката ти говори някакви работи с презумпцията, че ти ги виждаш, ама ти не ги виждаш, и хем се опитваш да накараш това чудо да проработи, хем да слушаш диктора, хем да се пазиш от всички останали, които правят същото и се блъскате един в друг, зверейки се в устройствата. Ужасно преживяване ми беше на мене, отвън е супер красива и втори път не бих влязла.

Аудиогидът в Casa Mila' беше добре направен, някакси цялото посещение беше организирано стройно и логично, а подпокривното пространство и терасата ми бяха един от любимите моменти на последното ни ходене.

# 328
  • Пловдив
Аз съм за Casa Batlló. Два пъти съм влизала и много ми хареса.  От  Casa Mila не бях впечатлена и за това не повторих. Единствено гледката от покрива си струваше. В изглед почти 360° се вижда града. В Batlló при нас интерактивния гид работеше и се виждаше ясно как е било. Беше ми  много интересно.

# 329
Благодаря за мненията. Бях в каза Мила, но съм искрено впечатлена в каза Висенс. Препоръчвам я.

Общи условия

Активация на акаунт