Барселона - тема 14

• 24 291
  • 394
  •   1
Отговори
# 375
Ние отседнхме в Готическия, близо до всичко и с минимално ползване на транспорта, беше с добра цена.
Благодаря много! Бихте ли препоръчали квартал, който е подходящ за настаняване? Харесах едно място близо до метростанция 350 feet from metro / tube station (Plaça Molina). Каква е разликата между тези 2те опции, освен по-големият комфорт на Аве? Изглежда, че пристигат по едно и също време, а цената е различна:

Относно транспорта ето приложенията в които да се регистрирате и 1€ за дигитална карта:
Има билети карта T-familiar 8бр (11.50€) за ползване от много хора, чекирате колкото човека се качите и важи час мисля. Като от летището до града може да ползвате с тях само R2N влака от Т2 до Барселона и е без прикачване и смяна за 4 спирки до центъра, това ползвахме ние и тук слязохме: https://maps.app.goo.gl/PFQjZovmGq2XGUvF7
Като свършат при качване зареждате нови билети и чекирате, ако е забило рестартирате приложението и дочекираш!
Това са билетите:

За физическа пластика ви трябва автомат и там картата е 4,50€ после я зареждате.
Ако имате въпроси и мога ще помагам. Барселона е много цветна 🤗❤️

Последна редакция: чт, 01 яну 2026, 10:23 от rody

# 376
  • Sofia
Здравейте,

Има ли градски автобус или трамвай, който да прави панорамна обиколка на центъра или част от центъра на Барселона? Ясно е, че ще се ходи много пеша, но в даден момент за почивка да се повозиш и да се насладиш на града през това време Simple Smile

Някой посещавал ли е Испанското село Pueblo Español на хълма Монжуик? Интересно ли е?

# 377
  • ново
Има панорамни автобуси.
На мен Испанското село ми харесва, няколко пъти съм го обикаляла 😀

# 378
  • BG-DE
И на мен Испанското село ми хареса.

# 379
  • Sofia
Колко време да си предвидя за Испанското село?

# 380
Аз като ходя някъде и искам да си почина, да се разходя и да се повозя, просто се качвам на случайни автобуси или травмаи, много е интересно, минаваш през какви ли не места и квартали, често извън туристическите пътеки, които така и така ще разгледаш, и е готино, защото виждаш и места, които са просто Барселона. И като така и така си си купил карта за деня, даже не се налага да плащаш допълнително Grinning

Испанското село и на мен ми беше интересно, според мен 2-3 часа могат да отидат там.

# 381
  • Sofia

Относно транспорта ето приложенията в които да се регистрирате и 1€ за дигитална карта:
Има билети карта T-familiar 8бр (11.50€) за ползване от много хора, чекирате колкото човека се качите и важи час мисля. Като от летището до града може да ползвате с тях само R2N влака от Т2 до Барселона и е без прикачване и смяна за 4 спирки до центъра, това ползвахме ние и тук слязохме: https://maps.app.goo.gl/PFQjZovmGq2XGUvF7
Като свършат при качване зареждате нови билети и чекирате, ако е забило рестартирате приложението и дочекираш!
Това са билетите:

За физическа пластика ви трябва автомат и там картата е 4,50€ после я зареждате.

Здравейте,
изтеглих приложението T-mobilitat, като докато се регистрирах въведох номер на ЛК и снимка на ЛК. Получих имей, да активирам линк и го направих. В имейла пише, че техни служители ще направят проверка и след това ще получа друг имейл и след това ще мога да ползвам приложението.
Кога получихте другия имейл? Пътувам утре в 16:00 за Барселона.
При влака R2N има ли машини от които да се купи карта с билети по 10 бр.
Също имам въпрос при автобус 46 има ли машина от която да може да се купи карта, която да се зареди с 10 билета?

Скрит текст:
Your user registration request has been completed, but the checking is not automatic.   
The T-mobilitat team will verify your personal data and they will notify you when the request is accepted. You will receive a new email.       
To finalize, activate your account using the following link, which you should click from your mobile (not from a computer):

# 382
Има и машини, но не съм го търсила. Вижте в папка спам може да са ви пратили мейл. Не помня за такъв мейл, явно е било бързо.
Опитайте да си купите дигитална карта с приложението, ако става значи всичко е точно.

Това са билетите:

Здравейте,
изтеглих приложението T-mobilitat, като докато се регистрирах въведох номер на ЛК и снимка на ЛК. Получих имей, да активирам линк и го направих. В имейла пише, че техни служители ще направят проверка и след това ще получа друг имейл и след това ще мога да ползвам приложението.
Кога получихте другия имейл? Пътувам утре в 16:00 за Барселона.
При влака R2N има ли машини от които да се купи карта с билети по 10 бр.
Също имам въпрос при автобус 46 има ли машина от която да може да се купи карта, която да се зареди с 10 билета?

Скрит текст:
Your user registration request has been completed, but the checking is not automatic.   
The T-mobilitat team will verify your personal data and they will notify you when the request is accepted. You will receive a new email.       
To finalize, activate your account using the following link, which you should click from your mobile (not from a computer):

# 383
  • Някъде по Дунава
Здравейте. Ако разполагаме с 8ч да разгледаме Барселона, ще имаме ли време за Саграда Фамилия, Парк Гюек и Каса мила? Разбира се с предварително купени билети. И като цяло какво може да се посети за това време? Предвидила съм време за придвижване от и до летището.
Пъруваме към Порто и Барселона ни е междинна спирка.

# 384
Според мене при това условие прескочете парка Гюел. По-скоро ако ви остане време, пуснете един тегел по Ла Рамбла, разходете се малко. Аз бих комбинирала тур с екскурзовод на Саграда Фамилия (струва си, има какво да се чуе, което едва ли ще прочетете), Каса Мила и разходка по центъра с хапване някъде.

Иначе ако влезете в парка Гюел само да видите тия най-туристическите части, сигурно ще ви стигне времето, но ще бъде страшно препускане, аз не бих го направила. Ще си образувате нерви, а и паркът ми се видя доста далеч от центъра, навсякъде ще сте ангажирани с часове за вход, и ще се напрегнете, вместо да се изкефите. Както и да решите да ги комбинирате, съветвам ви да не пропуснете Саграда Фамилия. За мене беше нещо като нищо друго на света, много... уау ми беше, по много дълбок начин. Трудно ми е да го опиша.

# 385
  • Melmak
Според мен за това време се разходете по известните улици, хапнете и се насладете на атмосферата, вместо да препускате по забележителности.

# 386
И аз много харесах Саграда Фамилия, изкарахме там около 2 часа и определено не са достатъчни. Не знам дали трябва екскурзовод, защото аудиогидът е най-добрият, който съм ползвала (носете си слушалки, моите бяха с кабел). И Casa Mila е страхотна - и за нея трябват поне 2 часа. Така че аз бих ги сложила като задължителни и накрая, ако има време - парк Гюел. Той е май на около 30 мин. от Саграда Фамилия, ние го разгледахме за час - час и половина, не знам защо така се разбързахме.

Последна редакция: нд, 11 яну 2026, 11:19 от anmasu

# 387
  • В офиса
8-те часа чисти ли са, без времето за придвижване?
Екскурзоводът в Сграда Фамилия беше много добър и цената беше символична. Първо влязох с екскурзовод, след това поразгледах сама с аудио гида. О, светлината и тишината сутринта при отварянето Heart Та, вземете екскурзовод.
Каса Мийа, можете да отидете веднага след Сграда. Аз така направих. Но ако 8-те часа са с времето за придвижване, бих се замислила дали да не я прескоча и да я заменя с Готическия квартал и Барселонета.
Парк Гюел не бих слагала изобщо на картата. За сметка на, както вече писах - Готическия и плажа. Хапнете в ресторантче на плажа.

# 388
  • Някъде по Дунава
8-те часа чисти ли са, без времето за придвижване?

Да

# 389
Здравейте,

За първи път ще сме семейно в Барселона.
Опитвам се от почти седмица да намеря място за настаняване в началото на април, но освен, че цените не са никак евтини, на повечето места начисляват допълнително депозит за щети, който е в порядъка на 300-500 евро и се връща до седмица след напускане или туристическа такса от 6-7 евро на турист на нощувка. Това обичайна практика ли е?
Ще съм благодарна ако споделите проверени бюджетни места за настаняване, от които сте останали доволни, а също и за всякакви полезни съвети от опита ви свързани с настаняването.
Благодаря предварително! Flowers Blossom

Общи условия

Активация на акаунт