Барселона - тема 14

• 24 278
  • 394
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте, Mariya, ние предварително си взехме билети за местата, които със сигурност знаехме, че искаме да видим и решихме да вземем на място за други, ако видим, че имаме време. Предварително взети, около месец по-рано - Sagrada Familia, Casa Mila и Park Guell. На място, част от групата ходиха до музея на Барса и до аквариума (и купиха билети на момента). Има студентски намаления с карта ISIC.
Трябва ли да си закупя билети онлайн за друго освен Саграда Фамилия, Каса Мила и Каса Батко? В смисъл може ли на място да се купят за музеи, парк Гюел, аквариум и други?

Последна редакция: пт, 12 дек 2025, 12:57 от anmasu

# 361
Sagrada Familia, Casa Mila и Casa Batlio са ми в един ден, искам и трите да посетя, но ми е трудно да съобразя кое в колко часа ще стигна. Затова се чудех дали да не оставя на място да взема билети за нещо. За Sagrada Familia имам билети вече. Парк Гюел е на следващия ден и ще взема билети сега значи.
Края на декември съм там.

# 362
Здравейте! Ще пътуваме на 27 февруари със семейството за 3 дни до Барселона . Пристигаме на 27 вечерта към 19 часа и отпътуваме на обратно на 2 ри Март вечерта, Ще съм много благодарна ако ми предложите примерна програма за 3 те дни. Не съм букнала още спането, но както виждам , цените са доста високи, така че се ориентирам района на L'Hospitalet de Llobregat.  Отворена съм да приема всякакви съвети около настаняването и как да организирам пълноценно малкото време с което разполагаме. До колкото прочетох, назад в темата е добре да се закупят онлайн билети за повечето забележителности.

# 363
Mariya, Casa Mila е около 2 часа, в Sagrada Familia бяхме 2 часа и за мен бяха крайно недостатъчни (много ми хареса) -  за да я разгледаш с аудио гида (който е най-добре направеният, който съм виждала), трябват около/над 2 часа, а си струва и да се седне, да се постои. А някъде бях чела, че повече от 2 забележителности от Gaudi могат да дойдат в повече, но сигурно е относително.
Aprile, ние бяхме за 3 дни, описала съм програмата ни на 60-та страница в 12 тема. И ние спахме в L'Hospitalet de Llobregat.

Последна редакция: пт, 12 дек 2025, 17:50 от anmasu

# 364
  • Melmak
Това е гаден квартал. Напоследък има доста грабежи, аз бих потърсила друго място. Последният път спахме в хотел в Сантс, Arya Stadium Hotel. Беше на главна улица, сравнително нов хотел, хубава беше стаята.
За три дни, зависи какво искате да видите и дали искате да влизате в Сграда Фамилия и други забележителности.

# 365
Това е град и има различни части. Ние спахме на 5 минути пеша от метрото и 5-10 минту от Камп Ноу, разхождали сме се и сме се прибирали по тъмно. Да, не е било след 22 часа, но до толкова сме стояли и сме виждали и дечица по улиците. Наша близка, която живее от години до Барселона, работи в този град. На 15-20 минути с метро е от Sagrada Familia. Не можете да кажете за град от 260 000 човека, че целият е гаден.
Апартаментът беше чудесен и излезе 1100 лв. за 3 нощувки, 6 човека. Хубаво е да са в центъра, но какви са цените? А и хотелите в центъра, които гледах и харесах, имаха депозит "щети" (единият, който бях запазила, имаше депозит 400 евро).
На мен ми откраднаха телефона в Неапол, на мои близки телефон и лични документи - в Рим, да кажем ли, че и те са гадни райони?

Последна редакция: пт, 12 дек 2025, 21:13 от anmasu

# 366
  • Melmak
Да, има различни части и е град, който бие вече и Париж по туризъм. Нормално е да е скъпо. Престъпност има навсякъде, в София на коледния базар на ндк се краде яко. Обаче Барселона, като всеки огромен град има гадни места. Много хора не са наясно къде и какво запазват. Ако сте наясно и желаете да сте в Оспиталет, ок. И да, скъпо е, на хубавите места, особено. Но няма и как да не е!

# 367
Пак да кажа, че L'Hospitalet de Llobregat е отделен град, не район, част или квартал на Барселона.
Доколкото съм чела, и за централните места на Барселона, като El Raval, хора са се чувствали несигурни.
Преди се включваха хора, които живеят там и темата с Hospitalet се обсъжда не за пръв път.

Последна редакция: пт, 12 дек 2025, 20:14 от anmasu

# 368
Това е град и има различни части. Ние спахме на 5 минути пеша от метрото и 5-10 минту от Камп Ноу, разхождали сме се и сме се прибирали по тъмно. Да, не е било след 22 часа, но до толкова сме стояли и сме виждали и дечица по улиците. Наша близка, която живее от години до Барселона, работи в този град. На 15-20 минути с метро е от Sagrada Familia. Не можете да кажете за град от 260 000 човека, че целият е гаден.
Апартаментът беше чудесен и излезе 1100 лв. за 3 нощувки, 6 човека. Хубаво е да са в центъра, но какви са цените? А и хотелите в центъра, които гледах и харесах, имаха депозит "щети" (единият, който бях запазила, имаше депозит 400 евро).
На ме ми откраднаха телефона в Неапол, на мои близки телефон и лични документи - в Рим, да кажем ли, че и те са гадни райони?

Може ли контакт на апартамента?

# 369
Здравейте, обмислям екскурзия до Барселона догодина. Започвам да чета из темите. Благодаря за подробната информация в началото! Имам един въпрос, голям почитател съм на Салвадор Дали, ако сме за 4 дни в Барселона дали има смисъл да отскочим до Фигерас за 1 ден. Ще успеем ли без нощувка там? Отиване и връщане в 1 ден с градски транспорт.

# 370
  • София
Ще успееш, да.
Един час в посока с високоскоростен влак.

# 371
Благодаря много! Бихте ли препоръчали квартал, който е подходящ за настаняване? Харесах едно място близо до метростанция 350 feet from metro / tube station (Plaça Molina). Каква е разликата между тези 2те опции, освен по-големият комфорт на Аве? Изглежда, че пристигат по едно и също време, а цената е различна:

# 372
  • Melmak
Има смисъл да отскочите до Фигерас, едно от най-впечатляващите места за мен беше там.

# 373
  • София
Само категорията е разликата. AVE се предполага да предложи повече комфорт, но за толкова къси разстояния и на почти двойна цена според мен няма смисъл.

# 374
Здравейте! Обмислям пътуване до Барселона. Полета ще е до летище Херона. Видях че има автобуси на Sagales до Барселона, съобразени с разписанието на полетите. Ние ще сме с бебе на 4 месеца. Знаете ли как става превозването в автобуса, дали ще ни искат столче за бебето?

Общи условия

Активация на акаунт