Барселона - тема 14

• 35 568
  • 567
  •   1
Отговори
# 555
Ако не държите да е точно там, ние изоолзвахме Locker Barcelona на пл. Каталуния в последния ден. Много е удобно, а и има лесен транспорт до летището от там.

# 556
Въпрос - имам 3 хартиени карти от приятелка Т-мобилидат. Салих си приложението на тел, там има опция да си заредя картата през телефона. Дали ще мога да заредя и 3те карти с 1 регистрация на телефона. Те реално не са персонални. За телефонния апп трябваше да си въведа личните данни.

# 557
.

Последна редакция: ср, 06 май 2026, 19:26 от lexche

# 558
Който ще е в Барселона на 16 май това е списък с активностите предвидени за нощта на музеите:
https://www.barcelona.cat/infobarcelona/en/tema/culture-and-leis … us-2_1628656.html

В отговор на въпроса ми по-горе - възможно е да се захранват картите през телефона, 3 карти заредих от 1 регистрация на телефона.

# 559
  • В полите на Витоша :)
Здравейте,

ще имаме 3 почти пълни дни в Барселона. Никога не сме ходили там и като цяло в Испания, затова ще помоля за малко помощ с програмата.
Сигурните неща, за които сме купили билети, са Саграда Фамилия (без кула) и Парк Гюел с къщата на Гауди.
Пристигаме късно вечерта, така че в Ден 1 сме на линия от сутринта. Какво можем да вмъкнем преди Камп Ноу?
Ден 2 детето става на 13 и не искаме стриктна програма с препускане, а CosmoCaixa + лежерна разходка по Ла Рамбла, пазара, магазини, пристанището. Искаше ми се да се качим и на Тибидабо, но ще остане за следващ път.
Приемам всякакви съвети и предложения за оптимизиране на програмата Simple Smile

Ден 1
.........................................
13:30 Музея на Камп ноу?
16:30 Саграда Фамилия
20:00 Магическите фонтани

Ден 2
CosmoCaixa (2-3 часа дали са достатъчни?)
Casa Mila
Casa Batillo
Mercat de la Boqueria
Паметника на Колумб
Катедралата на Барселона
Триумфалната арка
плажа Barceloneta
Torre Glories
Bunkers del Carmel за панорама по залез

Ден 3
оставяме куфара на Barcelona Sants
10:00 Park Guell
14:00 Montjuic
18:00 Barcelona Sants (багаж и отпътуване към Тарагона)

# 560
На нас също ни предстои първо посещение на Барселона и нямам лични наблюдения, но имайте предвид, че фонтана работи от четвъртък до събота.

# 561
Благодаря, EvitaP, точно за четвъртък го планирахме, защото видях в сайта работното време Wink

# 562
Не мога да си редактирам последното мнение, извинявам се за поредните 2 от мое име.

Може ли от един телефон да купим 3 карти t-usual? Ако може, как става чекирането след това, може ли да се изпратят картите на останалите хора или ще са само на телефона, от който са купени?

# 563
Приключи нашата екскурзия до Барселона и споделям малко информация с вас. Темата ми беше много полезна за подготовката и се надявам и аз да бъда полезна за тези, които ще пътуват до там.
Наехме апартамент в района на Монтджуик, на 2 Мин от метро станция Poble sec. През цялото време се придвижвахме с карта T casual за 10 пътувания, включително от и до летището с автобус 46 - 13 евро на човек.
Пристигнахме точно за нощта на музеите и посетихме MNAC с безплатен вход, освен стандартните експозиции имаше и няколко музикални сцени една вън и една вътре и беше пълно с хора. Самия музей е подходящ за любителите на изкуството, на тийна с нас му миришеше странно и не беше впечатлен.
На следващия ден направихме целодневна разходка от триумфалната арка до плажа с влизане в морският музей. Този определено се хареса повече на всички и пак беше безплатен, всяка неделя след 3 входа е свободен. Много просторен музей с хубаво кафе на двора и интерактивни екрани. Препоръчвам за посещение с деца.
Ден 3 беше с амбициозна и в последствие неосъществима програма успяхме да видим сутринта парк Гюел и целия следобед отделихме на CosmoCaixa Museum of Science абсолютен хит беше тропическата гора, отне ни 4 часа да го разгледаме и не остана време за нищо друго.
Ден 4 - екскурзия до Жирона и Фигерас, купена от Get your guide. Записахме се заради музея на Дали, но всъщност Жирона се оказа по-интересната и впечатляваща дестинация. Много добре запазен стар град с катедрала, крепостна стена и улички и площадчета с магазинчета и заведения. Музея на Дали също е впечатляващ, но определено не е за всеки.
Накрая черешката на тортата - Сграда Фамилия. Каквото и да се каже за нея ще е малко, много е красива! Отвън ми хареса повече, не се качвахме на кула и я посетихме сутринта. Това го казвам, защото сутрин в слънчев ден светлината пада върху стъклописите от страната на входа и те правят синьо зелена светлина в катедрата. Ако изберете следобеден час в слънчев ден ще се насладите на червено жълта. И купете билети предварително 😊

Оставям малко снимки на слънчева и красива Барселона ❤️💃 бих се върнала с удоволствие!

# 564
Здравейте,
Другия месец ще бъда служебво близо до Валенсия и мисля за един ден да прескоча до Барселона ако мога да видя основните забележителности.
Идеята е с влак до Барселона, след това до Парк Гюел, Саграда Фамилия и ако остане време и за друго, и после пак на влака.
Дайте съвети как да организирам времето за до обиколя повече неща. За парка четох 3-4 часа, за Саграда може би 1-1,30 мин. с кула или без /ако има билети/.
Това с билети и картите и зоните не го разбах.  2 чавека ще бъдем.

# 565
Здравейте! Субективно е - аз бих разглеждала и стояла в Sagrada над 3 часа, защото я разглеждахме над 2 часа, като не сме били на кулите. От парка си тръгнахме след 1 час, но май не бяхме разгледали всичко.
Може би за билети за двама е най-добре T-familiar - ще имате 4 пътувания на човек. В рамките на 1 пътуване влизат 75 минути и колкото транспорт искате. Поне така помня. Ние бяхме с карти T-casual, те са за 10 индивидуални пътувания, при същите условия.

# 566
Здравейте,
изчетох темата, но нещо не можах да се ориентирам по няколко въпроса и ще съм благодарназа отговор.
Ще сме с ТА, като:
1ви ден - обзорна обиколка (планувани си всички по-известни забележителности-отвън) и влизане в парк Гуел, според вас ще останели време и за друго? - например Magic Fountain of Montjuïc или друго кратко.
Втори и трети ден сме самоорганизирани.
2-ри ден съм планувала сутринта Монсерат - може ли да ми кажете колко оптимално време отнема отиване, връщане и там разходка? Също с кое е по-бърсо с Зъбчата железница или с Кабинков лифт ? На връщане съм планувала Стадион „Камп Ноу. Въпросът е че е събота и ми се иска да купя билети предварително за Стадиона, но не знам за колко часа, за да не се окаже невъзможно на място. След това за каквото остане.
3-ти ден от 13,45 сме в Саграда Фамилия и вероятно преди/ след това ще са:
- Casa Batlló/Casa Milà/ Casa Vicens) - като тук ми се искаше да влезнем в Casa Batlló, въпреки, че повечето сте посещавали и препоръчвате Casa Milà.
- Площад Каталуния
- Готическия квартал
- Ла Рамбла
- Статуята на Христофор Колумб
- Порт Вале
- плажа Барселонета.

Планувам в трети ден да тръгна сутринта по скоро от плажа към Саграда Фамилия, като посещение в някоя от Casas ще остане за след това.

И ако има нещо което бихте махнали или добавили ще съм благодарна.
Благодаря ви предварително.Heart Exl

Последна редакция: чт, 28 май 2026, 16:41 от Gigi

# 567
Барселонета е далече от статуята на Колумб има си ходене, ние правихме това което сте описали за ден 3, но без Саграда Фамилия и пак ни дойде много, но не сме от най ходещите хора в нормалния живот и 20000 крачки са ни доста над стандартното за ден. За ден 1 ако обзорната обиколка е с автобус и не отнема много време и си заделите 3 часа за парка + 1 за транспорт ще ви остане време за Монтджуик. Фонтана и терасите на музея.

Общи условия

Активация на акаунт