За съжаление имам богат опит с вирусите, бактериите и детското боледуване и със сигурност ще си отговоря на въпроса след 10тина часа, но така и така не спя - да питам.
Малката дъщеря (на 5) се почувства отпаднала, около 2 часа просто беше изморена и й беше студено, без температура. Заспа и започна бавно да я качва, за около 2 часа стигна 37.8. събуди се да отиде до тоалетната и повърна два пъти в рамките на 10 минути, след което 3 пъти имаше и разстройство. Аз реших, че е чревен вирус, но имах комбиниран ковид/грип тест и й бръкнах в нослето на около 3тия час от симптомите. Беше отрицателен.
Сега, 3 часа по-късно, температурата е 38 и се оплака, че я болят лактите на ръцете. Друго не я боли. Няма сополи, не кашля засега.
Ще взема нов тест сутринта, но възможно ли е всъщност да е грип с толкова ниска температура? Болката в ръцете ме усъмни.
Така ли протича грипа сега? Карали сме го преди 2г и си спомням, че тя тогава вдигна над 38.5 от нищото, при което повърна, и на сутринта светна с теста. Сега май избързах..