Тестване за грип при дете - кога?

• 497
  • 7
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте!
За съжаление имам богат опит с вирусите, бактериите и детското боледуване и със сигурност ще си отговоря на въпроса след 10тина часа, но така и така не спя - да питам.

Малката дъщеря (на 5) се почувства отпаднала, около 2 часа просто беше изморена и й беше студено, без температура. Заспа и започна бавно да я качва, за около 2 часа стигна 37.8. събуди се да отиде до тоалетната и повърна два пъти в рамките на 10 минути, след което 3 пъти имаше и разстройство. Аз реших, че е чревен вирус, но имах комбиниран ковид/грип тест и й бръкнах в нослето на около 3тия час от симптомите. Беше отрицателен.

Сега, 3 часа по-късно, температурата е 38 и се оплака, че я болят лактите на ръцете. Друго не я боли. Няма сополи, не кашля засега.
Ще взема нов тест сутринта, но възможно ли е всъщност да е грип с толкова ниска температура? Болката в ръцете ме усъмни.
Така ли протича грипа сега? Карали сме го преди 2г и си спомням, че тя тогава вдигна над 38.5 от нищото, при което повърна, и на сутринта светна с теста. Сега май избързах..

# 1
  • над кукувичето гнездо
Малко сте подранили според мен, да. Обичайно трябва да има локална симптоматика (дразнене в гърлото, секрет от носа), за да хване. Така описано не звучи твърде като грип, освен ако не е ваксинирана.

# 2
Сега си има един вирус, който е с разстройстро и повръщане (при едни) и гърлобол и кашлица (при други) - нас така 50/50 го изкарахме. Не е ковид, не е грип - друг. Аз от първия вид изкрах, а много рядко ми се случат стомашно-чревни неразположения. Мина ми за 4-5 дни, поне по празниците нищо не ми се ядеше, та не качих нищо.. Но едното дете си влачи единични покашляния повече от две седмици докато се изчисти.

# 3
  • над кукувичето гнездо
Дъщеря ми е така в момента, вчера следобяд повърна няколко пъти, каза, че я боло глава, беше отпаднала, 37.9 Т и през нощта започна кашлица. Сутринта правих тест за грип (ваксинирана е) и ковид, отрицателен е. Явно върви нещо друго.

# 4
При нас теста показа положителен резултат след 24 часа.По рано беше отрицателен

# 5
В първият ден рядко са положителни ,обаче на втория ден , голяма част от отрицателните тестове се позитивират. Висока температура ,само няколко часа след началото на симптомите , болки в ставите и мускулите и повръщане си е гаранция за вирусна инфекция (грип в този сезон)

# 6
  • София
Отрицателен беше теста тази сутрин, но тя продължава да вдига до 39 градуса. Коремът й силно къркори, повърна сутринта и вечерта по веднъж, няма разстройство днес. Оплака се еднократно, че я боли крачето.

Ще тествам пак за грип утре. Интересното е, че няма нито сополи, нито кашля, вероятно или предстои, или не е грип.

# 7
  • над кукувичето гнездо
Май не е грип (при който и без това повръщането не е регулярен симптом). Поне педиатърката ни така каза. Каза, че и нейната внучка е така. Нещо друго върлува.

Редактирам се. На 48 час от началото на симптомите (повръщането) излезе положителен резултат за Инфлуенца А. През нощта едва ѝ свалих температурата. Това ме накара да направя още един тест днес.

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 16:25 от hala_penka

Общи условия

Активация на акаунт