Вечно "седене" на телефона

• 4 295
  • 49
  •   1
Отговори
# 30
Доста хора имат пристрастявания към телефона си в днешно време. Включително и аз. Лошото е, че свикнах да бъда на този пусти телефон и привикнах да не работя на лаптопа. Стана ми безинтересен този лаптоп. Но съм си въвела правила: вечер преди да заспя, да не го взимам в леглото с мен и да стои надалеч (имам един стар смартфон и го използвам за водене на бележки, аларма и фенерче); да цъкам на телефона си общо по 3-4 часа на ден. Навън мразя да цъкам на телефона си и по заведения, кина и театри не го вадя дори от чантата си, ако някой не ми звънне. Но признавам си пристрастена съм и оттам се изгърбих малко да бъда с наведена глава да гледам телефона си. Дали може да се фиксира този проблем, не знам. Сама съм си виновна за причиненото изгърбване на врата и гръбначния стълб!
Брат ми е мега пристрастен. Постоянно телефонът му е в ръката и цъка, дори когато е пред лаптопа и гледа там нещо. Излиза на терасата да пуши и пак е с телефона си и така от цъканетж по телефона пада пепел от цигарата му на пода и всяка сутрин чистя с мокра кухненска хартия пода-там,където седи да пуши и плота, където седи пепелника. Правих му хиляди забележки и продължава да го прави. Супер много ме нервира. Изризахме заедно в заведение за хранене и той си извади телефона и започна да цъка. Аз му говорих, а той изобщо.не ме.слушаше. И накрая му заявих да излиза сам. По-добре е сама да бъда на такива заведения.
Извинявам се за дългия пост.

# 31
  • София
Абсолютна липса на уважение, възпитание и неглижиране на партньора.
Самата аз съм от тези, които уплътняват постоянно времето си с телефона, защото не гледам телевизия, не ползвам компютър. В телефона си чета книги, играя игра понякога, слушам подкасти, чета във форума. Даже по улицата понякога ходя и гледам в екрана, когато съм сама и се разхождам лежерно. Само дето телефонът е заместител или насаме, или докато другите вкъщи си имат други ангажименти - работа, учене и т.н.
В останалото време те са ми приоритет.
Седна ли с човек някъде, изляза ли на разходка с близък и т.н., телефонът си остава у дома.

# 32
Авторката казва, че е под 30, а мъжете - на 40. При това положение би трябвало да я гледат само в очите и да се чудят как да и задържат вниманието и да я впечатлят.

Авторке, кой е бил инициатора на тези срещи, ти ли? Защото не си представям кой нормален мъж на тази възраст ще свали младо гадже, и ще си пропилее шанса, като си цъка на телефона Rolling Eyes

Възможно ли е да преиграваш малко? Няма как да си напълно наясно кой разговор е маловажен и кой не. И от досада, може две реплики да са ти се сторили десет минути.

От много време не съм попадала на хора, които така безцеремонно да не се откъсват от телефона си. Дори тинейджърите и младежите, като им направиш веднъж забележка, си ги прибират, какво остава за големи хора. Или става въпрос за някакви рядко невъзпитани екземпляри, каквито не познавам. В такъв случай не мога да съм полезна със съвет.

# 33
  • София
Авторката казва, че е под 30, а мъжете - на 40. При това положение би трябвало да я гледат само в очите и да се чудят как да и задържат вниманието и да я впечатлят.

Любимата ми дума, трябва, трябва, трябва ... ех тези мъже, все ненаучиени как да ви угаждат Simple Smile

Абе, сигурен съм, че ако беще оставила една мокри прашки на масата .. ще забравят за телефона Cupid

# 34
  • Out of the Mix
Луудз, наша работа е да ги довеждаме до това състояние с подмокрянето с отношение.
Принципно има мега сексуални жени, на които не им трябва много ич, просто ги сърби, но повечето обичат и искат общуване, отпускане, махане на стреса преди да ти се отдадат, а сега е пандемия, стресът е повсеместен, както и куп проблеми бори всеки всеки ден. Малко са спокойните, уравновесени хора, с достатъчно умствен багаж, за да ти държат и ума, и физиката "под контрол", а тези познаващи и контролиращи себе си, още по-малко, но има и хора, с които просто не се мачваш, каквото и да правиш, дори да задоволите някак си нагона, удовлетворението после не е на макс, временно е, за кратко, и не ти държи "влажничкото", дето има една приказка. Relieved

С жена под 30 основно се говори за секс, и куп други неща, но това е основното.
Колко са минусовите температури навън е за парлама.
Къде ходите, какво хапвате, и т.н., какъв подарък си й купил, или не, няма никакво значение.

# 35
  • Обран бостан ;)
Ще дам и няколко примера :
- на ресторант сме, на вечеря само двамата. Звъннва приятел на въпросния господин и той прекарва 10 мин на телефона в общи приказки, вместо да каже "вечерям навън, ще се обадя по-късно"
- преди време на екскурзия с друг мъж се качваме на връх с прекрасна гледка  и буквално на секундата той си вади телефона да праща снимки на приятелите си, вместо поне малко да погледаме и да се насладим
- на рождения му ден, който той прекарва по собствена инициатива с мен, през 5 минути си поглежда месинджъра за честитки
Това са бели кахъри.
Лично аз изтръпвам когато видя в огледалото някой да кара, държейки телефон с едната ръка или притиснал го с глава към рамото си.
Обикновено са жени, но не рядко са и мъже.
Вместо да връщат ДДС на хляба скойно могат да наслагат камери, които да снимат подобни изцепки и после да пращат "честитки". Ще напълнят бюджета от раз.

# 36
Нормално е човек да си следи телефона, все пак всички имаме ангажименти и не бива да пропускаме спешни съобщения, или обаждания.
Скрит текст:
Ако човекът, с който си излязъл ти е близък, ще го разбере.
Но дълги маловажни разговори, или постоянно пращане на снимки, особено ако си на среща с човек, на когото трябва да посветиш вниманието си също не е окей. Ако се наложи, или много искаш, можеш да се извиниш и все пак да го направиш, но се иска тактичност, за да не се почувства човекът срещу теб неглижиран.

Възможно е и въпросните мъже просто да се чувстват спокойни с тебе и затова да си позволяват да се държат по-свободно, възможно е просто да са невъзпитани.

Не е нормално, а е "новото нормално".
Wink
И да, пристрастяване е, съвсем целенасочено ръководено пристрастяване. Да си винаги на линия, на разположение. По-лошо е от робство - нямаш нищо лично, индивидуално, животът ти минава през одобрението (или порицанието) на "публиката" или с други думи на модерното либераcтко общество. Самотата вече е лукс.
Та така, нямам клетъчен телефон Simple Smile и по няколко пъти на ден чувам, че не съм нормален Simple Smile
Всъщност имам служебен, който си стои в бюрото, използва се единствено за служебни цели, даже не за разговори.
На мен ми е по-интересно пристрастяването по работна линия. Идва колега, казва - виж сега, тука на телефона ще ти покажа един принтскрийн от (част от) един графичен файл, да ми кажеш това какво е, колко е, защо е. Аз седя пред 3 големи екрана и 1 малък, чудя му се на акъла. За какво ми е на мен тая мощна работна станция, за да си мъча очите с твоето телефонче ли? И да се чудя каква част от информацията от файла ми показваш?
=============================
А за спешните работи важи основния принцип - ако работата е спешна, друг ще я свърши. Ако никой не я свърши, значи не е била спешна.
==============================
Заключение - ненормалния съм аз, а не новите роби на клетъчната технология.
Trollface

# 37
Телефоните са епидемия, факт, но са симптом на по-голям проблем — липса на възпитание, (само)уважение, етикет, стандарти в общуването и поведението.

Преди ок. две седмици наблюдавах млад мъж на обяд в една механа. Облечен в анцуг, изгърбен и приведен на няколко сантиметра над чинията си като прасе над копаня, мушне една виличка с торта в устата, едва преглътне и веднага мушва вейпа да си пафка. После пак хапка торта, дръпка вейп, хапка торта, дръпка вейп. Не погледна за секунда сътрапезника пред себе си, нито си казаха нещо. По едно време станаха в мълчание и си тръгнаха. Беше много хипнотична гледка.

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 17:09 от Clare

# 38
  • Обран бостан ;)
Заключение - ненормалния съм аз, а не новите роби на клетъчната технология.
Trollface
Ботев го е казал много отдавна.
Свестните у нас считат за луди ... Wink

Това с телефоните много ми напомня манията с уокмените. Всеки искаше да има. После МП3-ките - пак така.
Мина и замина. Интересно ми е кое ще дойде. ИИ очилата на Гуглето ?

# 39
  • Out of the Mix
Бънди, не знам на колко си години, но в моите спомени и детство 90-те години беше мания игрите с жетоните, помниш ли ги?
Имаше и Лего, което беше много скъпо за тогава, и много малко деца имаха. Който имаше се събирахме в тях да играем. Имах един замък, брутален беше. После дойдоха и домашните конзоли "Атари", "Sega Mega Drive II", скъсвахме се на Mortal Kombat III Ultimate. Smile

# 40
  • Обран бостан ;)
На 55 съм. Помня ги аркадните игри.

Като ученик седях гладен, но играех по 10 нива на Спейс Инвейдърс.

Ееех спомени, спомени.

# 41
  • Out of the Mix
Ее, ти си доста по-голям.
Хвнал си и соца с всичките му "красоти".
Аз нищо не помня, първите ми смътни спомени са някъде малко преди Световното в САЩ '94, 92-ра, 93-та някъде, където помня всеки мач и си спомням, че половината ги гледах с дядо ми, половината с баща ми, ставаше се в 2-4 сутринта, спомени, да.

# 42
Неподходящи хора, Не ги вълнуваш, не ги интересуваш........избиване на комплекси, самота ......опит да се представят пред хората ,че са някакви уникални и им се случват невероятни неща в живота.Да продължавам ли???
Да странно е ,че и мъжете взеха да се вълнуват от снимки , пози и лайкове .........ама като капацитета  е толкова .....

PS.Да живят фирмите за бързи кредити, че благодарение на тях са снимките от Банско, Рим и морето
Точно така е.

Неподходящи са, гледате на света различно.
Има и нормални мъже, които не са кифли по социалните мрежи.
Продължавай да търсиш твоето.

# 43
  • София

Авторке, кой е бил инициатора на тези срещи, ти ли? Защото не си представям кой нормален мъж на тази възраст ще свали младо гадже, и ще си пропилее шанса, като си цъка на телефона Rolling Eyes

Нещата не опират само до обективна привлекателност, а до отношение и поведение. Тя ако им търси вниманието, а те са болни за внимание, се възгордяват егоцентрично и се занимават със сульо и пульо, докато тя мрънка и е недоволна. Може най- голямата мацка да е, ако се поставя сама в ситуация тя да иска вниманието им, и най- големият застаряващ убитак е способен да ѝ върти такива номера.
Не е нормално и няма общо с телефонната реалност, просто липса на интерес, немъжко поведение, липса на възпитание и все в тоя ред.

# 44
Аз също много се дразня, когато съм с някой, който непрекъснато си гледа в телефона. Особено ако не сме се виждали отдавна. Веднъж така на петата минута от срещата, понеже човекът чатеше с някого, му написах в Месинджър "Чао" (въпреки че бяхме на една маса) и си тръгнах. Гони ме после, ама аз като се ядосам, връщане назад няма. Защото точно на него не му беше за пръв път. За мен това е неуважение.

Общи условия

Активация на акаунт