Подготовка за малкия човек - тема 28

• 33 069
  • 726
  •   1
Отговори
# 600
Аз съм с уред за затопляне на шишета на Томи Типи, но е на същия принцип като този на Филипс. Минусите са същите. Сега затоплям пюренцата с него. Безотказно работи вече 9.5 месеца. По групите продават втора употреба. Може да го вземете и по-изгодно. Не е нещо, което задължително трябва да е ново. Примерно мен ме е гнус да взема ползван стерилизатор.

За термосите аз взех за вода на Reer и е задържал над 20 часа топла вода. Като накрая вече не е толкова топла, разбира се. Взех сега и такъв за храна. Него го дават, че задържа храната до 5/6 часа. Не съм го тествала толкова, защото така или иначе нося само една порция, а детето яде на 3 часа. Според мен е от значение какъв е термоса. От незнайно какъв метал е направен, не бих взела. Не желая водата/храната после да има метален вкус.

# 601
Момичета, от коя електрическа помпа за кърма сте доволни и от кои пликчета за замразяването й?🤍

# 602
Спектра, аз имам синята. Розовата в същата, но трябва да се включва в контакт, а синята е с батерии. Много е добра тази помпа. В болницата ми дадоха медела симфъни май беше и с нея цеденето беше болезнено, а със спектра - не, аз ползвам масажната функция.

За пликчета за замразяване - имах мостри на най-различни и нямаше особена разлика. В момента използвам лансинох, ама малко ме дразни как се налива в тях. Имам и едни евтинджос от Амазон, които държат до 250 мл и имат и връх да се ползва за наливане, като се размрази кърмата. Аз лично не съм размразявала, мъжът ми само, като ме е нямало, та не мога да кажа дали е удобно, но иначе са си много удобни да се налива кърмата в тях.

На нито едни пликчета не са им точни разграфяванията за обем, то аз и не виждам как е възможно де. Винаги меря кърмата, преди да я налея в пликчето и записвам количеството. На лансинох може да се пише и след като вече млякото е в тях, но това и прави наливането в тях малко по-неудобно. Но честно казано - няма особено значение

# 603
Аз ползвах на Медела, живот и здраве пак нея ще ползвам, доволна съм. Но имам база за сравнение само между нея и една евтина на Cangaroo, която беше абсолютен боклук за мен.

# 604
За помпа препоръчвам с две ръце и два крака безкабелна, особено при дългосрочно цедене. Аз бях с двойна на Momcozy и ми беше много удобно да върша други неща докато се изцеждам, вместо да стоя вързана с кабел.

# 605
За помпа препоръчвам двойна. Адски много време изгубих да цедя гърдите си една по една, и докато цедя едната, все от другата течеше. Ако знаех, щях да взема двойна, но свърши вече. 500 лв, но спестяваш време и донякъде нерви.

# 606
Пълнолуние аз ползвам термос от Декатлон. Слагам гореща вода, за да не ставам за 2-3 хранения да топля вода и да събуждам всички. Към 23ч. слагам гореща  вода и до 6ч. тази , която е останала още е топла. При разходки също  ще си го ползвам.

За затопляне на кърма също ползвам термоса. Не виждам смисъл да купувам уред. Пълня с гореща вода и слагам бутилката с кърма или плика, термоса въпреки, че е без капак поддържа горещата вода и стопля бързо.

# 607
Моята помпа също е Спектра, препоръча ми я консултант по кърмене, тъй като първото бебе беше на изцедена кърма. Много е добра.

# 608
Бях обещала да пиша за пълнителите "пликчетата" от алито за касети за кошовете за памперси на Tommee Tippee. Миришат на ягодка и пасват чудесно.
За колко памперса е един пълнител? Имат ли разлика в размерите?
4,5 метра са пълнителите, оригиналните са 6 (май, много е оскъдна информацията). Аз с моя посерко на месец, който още е с единица, използвам една касета за под седмица, не знам какво хвалят за месец, че стига.

Така се сменят:
https://www.instagram.com/biomedintech_uk/reel/C-2_9SjsGeP/

Може ли да споделиш линка с торбичките?

# 609
Записвам си, двойна помпа без кабел, на батерии. А други марки освен Спектра? Бях се насочила към Philips..

# 610
Медела са по-хубави от Филипс, Momcozy която споменаха по-горе също е добра.

# 611
Бях обещала да пиша за пълнителите "пликчетата" от алито за касети за кошовете за памперси на Tommee Tippee. Миришат на ягодка и пасват чудесно.

Много се извинявам, не успявам да намеря стария пост, може ли линка отново? Много благодаря предварително.

# 612
Може ли всъщност някоя, която вече е ползвала двойна hands-free помпа да разкаже повече как се ползва? Наистина ли е hands free? И мога да си готвя примерно Joy Защото започнах да се замислям дали да не си взема и аз такава.

# 613
Аз ползвам електрически термос с 4 предварително зададени температури за затопляне. Едната е 45 градуса, но реално си е 40. Затоплям си водата за около половин минута преди всяко хранене. Като нагревател е супер, като термос обаче хич го няма. Когато излизам си преливам вода в класически термос с обем 350 мл, небрандиран като бебешки. Съответно и цената не е като в детските магазини Simple Smile В началото бебето яде малко - 30, 60 мл, но с времето това количество бързо се увеличава. Сега ми стига за 2 хранения, ако реша, че не ми се занимава с пюрета или се налага да оставя детето за час при някоя от бабите - там няма стол за хранене и съответно храненето с твърда храна е малко приключение с по-активно дете. Специално термоса е много класически пример за мен как на един най-обикновен продукт му се лепва бебешка картинка, обявяваме го за бебешки и му надуваме цената х3.

Понеже с бебе количеството на вещите вкъщи лавинообразно нараства, наистина ви съветвам да не се повеждате по всичко, което се продава, а да използвате наличните си неща вкъщи. Никакъв проблем не е да си топлите вода и на котлона или в микровълновата, просто не е най-удобното постоянно да се размахват едни термометри. Лично аз през лятото въобще не затоплях вода, понеже по моему, навън като е 35 градуса, надали на някой му се пие точно топло мляко и вероятно би предпочел това на стайна темпуратура Simple Smile

Последна редакция: пт, 11 апр 2025, 09:45 от Вятър и мъгла

# 614

Може ли да споделиш линка с торбичките?

Всички стават.

Общи условия

Активация на акаунт