ТЕЛК и НЕЛК - въпроси и отговори ТЕМА 2

• 35 217
  • 940
  •   1
Отговори
# 765
Айде стига да лъжат с това доброволстване, лазят и не се отказват до умиране, те са като от червения кръст, обират най-хубавото от даренията, поддържат по няколко семейства.
Недей да пишеш  така за всички, не е коректно и грозно, нито познаваш тази
жена, нито предишната. Исках да помогна и започна плюенето.

# 766
  • Добрич
А тъй като е преосвидетелствана по документи "Уведомяваме Ви, че е издадено Експертно Решение от ТЕЛК № 1,,,, (ТЕЛК ПРИ "МБАЛ-СИЛИСТРА" АД) на адрес БЪЛГАРИЯ, п.к.7500, гр. Силистра, общ. Силистра, обл. Силистра, ул. "Петър Мутафчиев" №80, с номер ,,,, от дата 23.06.2025 г. Издаденото Експертно решение ще бъде достъпно в досието Ви след връчването му."
Това връчване по електронен път ли е или трябва лично,Силистра е на 590км от нас ??

Може по електронен път (ако сте го посочили като избор), може по пощата (най-често), а може и да отидете в местния ТЕЛК, да попълните заявление и те да Ви го връчат.

# 767
  • Пловдив
Айде стига да лъжат с това доброволстване, лазят и не се отказват до умиране, те са като от червения кръст, обират най-хубавото от даренията, поддържат по няколко семейства.
Недей да пишеш  така за всички, не е коректно и грозно, нито познаваш тази
жена, нито предишната. Исках да помогна и започна плюенето.

Постове  на bubolina73 във всяка тема във форума са такива. По  всяка тема е "компетентна" и знае кое и как трябва да стане.
Единствената тема, в която не смее да пише е за счетоводство, макар и да работи като счетоводител.

В една от темите за рака , съфорумка беше написала следното към нея :
"Вероятно ще е банално, но тъкмо реша, че няма с какво да ме изненадаш относно грозния си манталитет, и следва нова порция от същото....."

И в тази тема много пъти плясва нещо   и после се налага поне  няколко човека да доказват с линк към закон или сайт на институция, че не е права.

Просто подминавайте написаното от нея и  винаги  го поставейте под съмнение.

bubolina73, пак ще ти го кажа СПРИ СЕ, мери си  изказа поне в теми ,които засягат здравето на хората. До сега с нищо не си помогнала в тази тема / и не само в нея/. Само грешна и подвеждаща информация!

П.С/ Сега може пак да ме докладваш и да мине метлат, защото съм се осмелила да напиша истината Wink

Последна редакция: пн, 23 юни 2025, 16:49 от Перах

# 768
Аз никога не докладвам, мнението на всеки трябва да стои, защото се губи смисъла. Майка ми работи доста години в подобен съюз, а те са на един принцип- председателя е ,,доброволец", но получава субсидия от общината, която харчи по усмотрение, всички други са назначени от БТ по телкова програма, върви им стаж и заплата.
Счетоводството си го знам и на сън - официално, сиво, черно, двойно, от там не мога да науча нещо, което не знам, а и не ми се натоварва и извън работно с това.

# 769
  • Пловдив
Аз никога не докладвам, мнението на всеки трябва да стои, защото се губи смисъла. Майка ми работи доста години в подобен съюз, а те са на един принцип- председателя е ,,доброволец", но получава субсидия от общината, която харчи по усмотрение, всички други са назначени от БТ по телкова програма, върви им стаж и заплата.
Счетоводството си го знам и на сън - официално, сиво, черно, двойно, от там не мога да науча нещо, което не знам, а и не ми се натоварва и извън работно с това.

Ето....това вече  е нещо друго и написано без злоба и обидни коментари към хора,които не познаваш.
 Такъв коментар за първи път чета от теб  във форума.

Темата за счетоводство  не е за да се учиш, а и за да помагаш на съфорумци. И тук е имало счетоводни въпроси, но не си се включвала. Да разбирам ли,че не желаеш да помагаш Wink

# 770
Аз никого не съм обидила, но някои хора не искат да разберат действителността и се позовават на някой служител  им казал и на  цитати от закон Х, У и др., всеки закон има вратички и членове които се могат да се тълкуват по различен начин- ако, при, в случай на и др., аз казвам, кой разбрал, разбрал. Ти му казваш какво да прави, той ти цитира закон, който може да се тълкува по различен начин и ти казва, че си най- големия мошеник и че едва ли не си фалирал всички държавни институции, ми оправяйте се, аз гледам сеир.

# 771
  • Пловдив
Аз никого не съм обидила, но някои хора не искат да разберат действителността и се позовават на някой служител  им казал и на  цитати от закон Х, У и др., всеки закон има вратички и членове които се могат да се тълкуват по различен начин- ако, при, в случай на и др., аз казвам, кой разбрал, разбрал. Ти му казваш какво да прави, той ти цитира закон, който може да се тълкува по различен начин и ти казва, че си най- големия мошеник и че едва ли не си фалирал всички държавни институции, ми оправяйте се, аз гледам сеир.

Пак  не четеш какво се пише и не си разбрала какво  искам да ти кажа  ...
Спирам да ти отговарям,че го превърнахме в спамо-чат.

Надявам се, че поне четящите темата са ме разбрали !

Мисля, че трябва да се пусне нова  тема .
 Ще се опитам да я направя до ден -два.
Ако някой иска да добавя нещо  в първи пост или да поправя нещо от написаното там - пише те тук или на ЛС.

# 772
Ако не е писано за ортопедичните обувки, може да се сложи новия закон, от тази година е изменението, април или май.

# 773
  • Пловдив
Ако не е писано за ортопедичните обувки, може да се сложи новия закон, от тази година е изменението, април или май.

Дай   линк  към закона и пиши каква е промяната.

# 774
Здравейте!
Миналата седмица баща ми претърпя операция, но за миналата и тази година общо са взети 360 дни болнични и от НОИ го отказаха. Взехме протокол за ТЕЛК и предстои да отидем, но тъй като не сме запознати, ако може да ни насочите, ТЕЛК могат ли да откажат издаване на болничен и също така, ако одобрят откъде трябва да отидем да ни го издадат - от ЛКК от болницата, в която е лежал или може от всяко ЛКК ?

# 775
Вместо болничен, може да му дадат направо ТЕЛК, ако заболяването е в НМЕ.

# 776
Вместо болничен, може да му дадат направо ТЕЛК, ако заболяването е в НМЕ.

Става въпрос за операция - дискектомия, корпектомия и вертебродеза на шиен прешлен.

# 777
Здравейте, след обжалването на първото ми решение на ТЕЛК, което беше под 50% днес получих ново ЕР от друга комисия и то е под 50%.

През периода докато обаче докато течеше обжалването имам събрани доста нови документи, постъпване в болницата за рехабилитация, постъпване в друга болница нов ЯМР и т.н.

Моля да ме посъветвате кога мога да подам документи за влошено здравословно състояние.

# 778
Sollsoll Няма законов срок за подаване на документите за влошено състояние, но аз ви съветвам да ги подадете след 1 месец.

# 779
Здравейте, бихте ли ми казали, след като вече имам документ от ЛЛ за изготвяне на ТЕЛК за влошено състояние изготвено електронно. Имам и етапна епикриза. Какви са следващите ми стъпки? Трябва ли да ида на място в РЗКМ да подам нещо или?

Общи условия

Активация на акаунт