💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 4💛

• 14 217
  • 765
  •   1
Отговори
# 120
Давам през ден 1/4 жълтък.

Да ви кажа честно, изобщо не се замислям с тия млечни каши какво млечно се въвежда. Не се обременявам толкова. Ще пробвам сирене, а от 8ми навършен мога кисело мляко (така каза педиатърката). Яд ме е за белтъка на яйцето, че не мога да го вкарам, ама това е. Иначе педиатърката каза и супа, че мога да пробвам, но условно, защото бебето може да не хареса консистенцията й. Еха, бебетата ни растат и вече хапват все по-разнообразно. 😊🥰

Много "обичам" непоискани съвети, коментари и мнения. Когато пропълзи - тогава, а и не се задължително. Някои директно прохождат. Или коментари за проходилки и паяци. Все разбирачи.

# 121
Моята не стои самостоятелно. Евентуално като е подпряла ръце напред, но това е за малко и се катурва, ако не я държа. Също не лази, не се изправя. Много бързо вече се обръща, обаче още не може да си извади ръката.
Зъби, зъби…. Май, май идват. Днес беше отвратително кисела. Не се бях подготвила с мазила за зъби и само ми хрумна да сложа биби във фризера. Успокояват я. И днес си направи сама 3 дремки, но нямаше как да я задържа, за да пропуснем едната. Просто беше много крива.
Аз жълтък давам през ден, през два. Нали казват 2-3 пъти в седмицата.

# 122
  • София
Момичета, с коя зърнена култура да започна въвеждане на глутен - има ли значение?

# 123
Ако пише, че има лактоза може да е АМ просто, даже май е почти сигурно.

Ваня, Фурлакис каза да не им даваме докато седят да се навеждат напред. Каза седнали само с подпора на гърба.

И нашата не лази и не се изправя, но не мисля, че е проблем на този етап.

Супата е доста сложна за ядене, ако не говорим за пасирана.

# 124
Момичета, с коя зърнена култура да започна въвеждане на глутен - има ли значение?
Виж на първата страница, има примерна схема, мисля, че е по съдържание на глутен в културите. Simple Smile

# 125
Лина, на мен седенето с ръце напред ми е като помагаща поза да пролази. За това я оставям понякога. Не знаех, че не е хубаво.

Форест, ето тази схема може да ти е от помощ.

Ужасна нощ. Буди се поне 3 пъти. Два пъти я доприспивах на ръце. По принцип като дам бибата и заспива, но сега не ставаше. На 4-тото събуждане вече станахме, че няма на къде. Хубавото е, че не реве, но явно е неспокойна. И сега вече спи, защото започна да мрънка и сигурно пак ще имаме 3 дремки днес 😵💫

# 126
Поредна нощ не сме спали. Цяла нощ хленч и мрънкане. Зъб ли е... не зная, обаче такова нещо не съм виждала. 😟

# 127
Тази вечер и аз постоянно ставах. Но вчера моята кокона се преумори, на обедния сън се събуди и не успях да я доприспя, после не пожела да направи дрямкa към 4 или 5 и се трупяса в 18:30. Естествено, с чести будения и стана към 5. Тъкмо успях да я приспя в 6 и като я оставих в кошарата зарева. Заспа чак към 9:20, така че днес също ще е купон. Че и няколко дни ще сме самички, ще лудна.

# 128
Аз направо пшеница дадох. После вече давам хляб директно в ръката.
Днес яде кус кус с масло и котидж сирене. Много и хареса. 😊🥳

# 129
Някоя в филипс авент 4в1,ако може да сподели как да не става толкова воднисто пюрето?Ако ги правя на 15мин и с по-малко вода дали ще станат добре?

# 130
Тази нощ се буди хрез 2 часа, плака, стисната за мен. Не знам зъби ли е, регресия ли какво е. За капак падна преди 30мин, от рез и хлипане заспа без да обядва, сега спи върху мен, а аз треперя да не е направила някое комоцио. Направо,.......

# 131
И ние сме с проблемен сън последната седмица.   Събужда се постоянно и плаче и се дере направо, нищо не я успокоява. Ходим в хола на светнато да я занимаем с нещо и така спира. Иначе реве с часове. Не знам какво се случва направо е някакъв ужас… Възможно ли е да е тази регресия в 8ми месец? Пише че започва между 7-10 месец, най-често в 8ми.

# 132
Момичета, като ви чета, се чудя, какво става с тези юнски пиклета...? Как снощи доста от нас са имали бонуси, с рев и незаспиване...
Caprice, споко, първото ни дете, когато беше на около 7 месеца, падна от леглото, та чак съседката го е чула. Тя, стара софиянка, какви ми ги наговори... (тогава още живеехме в Софèто). После плачейки се оплаках на няколко приятелки и се оказа, че на всяка се беше случвало по няколко пъти. Като минимумът беше 2. Това не успокои душата ми, но някак е по-добре да знаеш, че "не си сам".
От раждането, ние винаги използваме кошара екстендър за леглото. Той, да вземе нашия с търкаляне и вид "пълзене" да излезе от там, после идва на нашето легло и от там... бум на земята. А леглото беше доста високо.. пък и тук е падал, но вече доста по-голям. И тук е високо леглото и пак много се притеснявам и стряскам. Иска да спи с мен на леглото, когато баща му го няма, аз подпирам с какво ли не, обаче пада. И да дебна, и цяла нощ не спя, само да се завърти и скачам. И въпреки това е падал. 2½-3 годишен е бил. Минимум 2 пъти е падал и от леглото тук.
Ако веднага и изплакало, не е комоцио. Моя приятелка изпуснаха бебето си, когато беше на 4м. Случва се, не се обвинавай, който не работи, той не греши!
П. С. И моята Креслава не е обядвала. Много й се спеше. Сука на заспиване, после ще обядва.
Искам да се старая да правя нещата без да се насилват, да е плавно и приятно, без зорене. По-добре е без нерви, по-приятно и спокойничко, а и по-здравословно. Обаче съм голям нервак. 🙄
Фрезия, това с хлебчето в ръчичка е много готино! И аз го правя. После рогче в количката и на разходчица 😎🤩

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 18:35 от КремонаЛиза

# 133
Днес за обяд не поиска да яде пюрето, хапна няколко лъжици и рев. Направих й мляко, но пюрето(с жълтък) го прибрах в хладилника. Дали мога да й го дам на следващото хранене, вместо каша?

Може и пак да ми се е запекла, затова да ревтуни, трябва да й давам лактулоза сутрин, но днес реших да пробвам да не й давам, още не е акала.

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 13:28 от Petya.P01

# 134
И ние сме с проблемен сън последната седмица.   Събужда се постоянно и плаче и се дере направо, нищо не я успокоява. Ходим в хола на светнато да я занимаем с нещо и така спира. Иначе реве с часове. Не знам какво се случва направо е някакъв ужас… Възможно ли е да е тази регресия в 8ми месец? Пише че започва между 7-10 месец, най-често в 8ми.
А! Е, точно го описваш, както е и при нас. Не знам регресия ли е, мегресия ли е, нашето повече прилича на бебешка агресия. А е талкова сладка, когато е на кеф. 🙄
Petya.P01, можеш да й го дадеш, само не го оставяй за трети опит, защото повторно стопляне е приемриво, но повече не е. Без да имам претенции да съм диетолог. 🙂 аз така практикувам и с нашата храна.

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 13:36 от КремонаЛиза

Общи условия

Активация на акаунт