💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 4💛

• 13 337
  • 765
  •   1
Отговори
# 600
Млякото в купените пюрета какво е? Адаптирано мляко, краве мляко, мляко от еднорог ?
Не съм въвела млечни още. Но откарвам по един час в магазина, за да чета съдържанието.
За глутена. Помня, че на големите давах направо попара със сухар и масло. Дори май и обезсолено сиренце.
Много се бавя със захранването.

# 601
Млякото е обикновено сухо мляко. Не е АМ. Но то и АМ се прави от сухо мляко така че не мисля че е проблем. Аз давам такива пюрета.

# 602
  • София
Аз мисля от утре да започна да предлагам закуска. С какво количество да започна? После ще докърмя.

Също така, понеже не съм въвела млечни още, се чудя какви комбинации да правя за закуска, за да имам и какво да дам за следобедна 😅 тааа се чудя дали е ок да давам малко глутен сутрин и малко следобяд, като общото количество да си е като за една порция, за да не превишавам дажбата? Така и така сутрин ще започна с малки порции, за да свикне стомахчето. А към следобедната каша с глутен мисля да добавям просо (че още не съм го въвела) и май така ще стане супер?

# 603
Безглутенови каши? Според мен изчакай глутена да се натрупа, не давай на две хранения. Аз не съм мислила за закуска още. Не знам и кога е редно да се включи.

# 604
  • София
Имаш право…ми съвсем не знам как да вмъкна закуска. Не искам да е изцяло плодова..

# 605
Пфф, аз толкова неща имам да въвеждам, чудя се кое по-напред. Нали забавих темпото.
Вчера направихме 3 дремки и вечерния сън беше приличен. 😊
Някой да е започнал риба? Намирам различно инфо. Някъде след 8м., някъде след 10... 🙄
Форест, млечни въвела ли си? Извара с нещо си ми звучи вкусно. 😁

# 606
Аз предлагам закуска от доста време. Просто реших кашите да ги давам сутрин след като се накърми, защото не съм сигурна, че вече й стига.Час, час и половина след като суче,давам каша, за да избутаме до към обяд за пюре. Следобед давам мляко.

# 607
  • София
Хм, ама така пак си оставаме на 2 заместени хранения, а ми се иска закуската да е третото (обяд и следобяд вече имаме).

Риба мисля след около седмица-две да въведа (бяла).

# 608
Днес и сварих овесени ядки с масло. Обърках ги с кисело мляко и плодово пюре, че беше доста киселко млякото. Буламач ама хапна 😂

# 609
Днес беше на консултация.
Закуска след 8ми месец.
Яйце да дам отново след 2месеца.
Не е качил, дори е отслабнал 100гр. 8,100 тежи, главата също не е -41см. Роден в края на юни.
Педиатъра каза "Е, може на височина да е дръпнал" , да 2см ама е 68 см, което също ми изглежда малко. Брат му беше вече над 75см и над 11кг. Кака му също е била с по-големи размери.
Ако давам АМ вечер, сигурно бързо ще приключим с кърменето.
Виждам, че детето се развива нормално , будно и активно. Но имам полу сестра със синдром и знам много неща около нея, което изобщо не ми помага. Постоянно се вглеждам и притеснявам...

# 610
Йони, аз давам АМ вечер много отдавна, а от месец и през нощта, и нямах проблем с количеството кърма сутрин и вечер.

# 611
Имаш право…ми съвсем не знам как да вмъкна закуска. Не искам да е изцяло плодова..

Просто тези алергенни храни, макар, че глутена не е алерген, а може да се развие непоносимост към него, е добре да не се дава много от тях на тази възраст - примерно месо, яйца, млечни, глутен, по-натам ядки, мед, хубаво е за мен да се дават веднъж на ден (за месото и жълтъка ясно) и за това реших, че два пъти (дори и единия път да е малко) не е удачно. Плода няма да нахрани. Елда, киноа или друг вид безлутенова култура можеш да свариш и да добавиш плод, например. Не съм мислила и аз много за закуски. Извара май може да дадеш на тази възраст. И примерно да правиш попара, ама глутена ще ти е сутринта, а следобед може да дадеш безглутенова каша с плод. Сложно ще ми е и на мен да разнообразявам. Сутрин глутен с нещо млечно, обяд зеленчук с месо или жълтък, следобед каша с плод? Иначе да ти кажа аз не бих бързала да замествам хранене. За сега го направих само с обяда, защото там вече си приема месо или жълтък. Следобед с кашата дохранвам с едни 30/40 мл, за да си има протеин в храненето. Може би като вкараш млечните тогава ще е удачно да замениш яденето, но ако даваш каша с плод, дохранвай и с малко мляко. По принцип до 1 г млякото е основна храна и аз не искам толкова бързо да замествам хранене. За сега ми се вижда удачно това да бъде само обяда, но всеки си преценя. Това е моето лично мнение.

Иначе рибата май я дават след 10 месец, но може да дам по-рано. Ама ми е далечно. Едва почнах глутена, не мога да мисля толкова напред 🤣

Ние втора вечер сме зле със съня. Мислех, че е инцидентно, но пак се повтори. Около 4 сутринта се събужда и нито биби, нито гушкане, нито люшкане я приспиват. Не реве, не е гладна. Давам вода, ама шава и не иска да заспи. Тая сутрин вече се изморих да я дундуркам и я оставих и заспах, и тя заспа. Ама това разбиване на съня ми тежи. По принцип се будя да й давам бибата и заспиваме, но сега си ме разсъни хубаво за 1 час. И после едва докара до 7 сутринта. Спи си 3 пъти през деня и не се мъча да й махам едната дрямка, защото виждам, че се прозява и й се спи. Също така няма драма със заспиването, гушкам я и е затворила очите. По това съдя, че си има нужда от дремките и й ги давам. Вечер също заспива лесно и си спи дорбе. Обаче около 4 сутринта вече е наспана. Надявам се да е моментно, защото се учи да се изправя на 4 крака и прави опити да пълзи. За сега само се влачи, но се придвижва до където иска 😃

# 612
Вчера говорих за това с нашата педиатърка. Обаче тя е 60+ годишна, доста оправна и ми каза - ако искаш и 5 пъти я храни, тя ще яде колкото си иска, важното е да е щастлива и нахранена😄 тая баба ми е голям фаворит😂🤘🏻 та вече 2ри ден яде по три пъти на ден. Реално сутрешната и следобедната закуска доста си приличат. Но единия път давам глутенова, а после безглутенова. Аз бях решила, че като мине на 2 дремки ще ѝ въведа 3то хранене ама от чудене какво да давам се забавих. После говорих с няколко майки и те ми потвърдиха, че двете закуски доста си приличат.
След месец като въведа млечни ще бъде по-лесно.
Иначе от месата е яла - пиле, пуйка и заек. Рибата доколкото четох е по-натам.

# 613
  • София
Мда, имате право. Ваня, да не расте зъбче, може от това да се буди.

Иначе вчера пипнах главата на сина ми, отзад на тила черепа от едната страна (ляво) има по-остра част, докато вдясно няма такава. Притесних се, че това не е симетрично. Твърдо е това острото, усеща се, че си е черепа, а не е нещо подуто…миже би е нормално да не е баш синетрично, ама знам ли.

# 614
Йони, аз съм въвела всичко и давам яко храна. Въпреки това… Мадам е 6700 на 8+месеца 😂 68 см също, глава 43. Та.. не сте най-малки 😁
Педиатърката я хареса. Каза че е добре. Не може все по 1 кг да качват.

Общи условия

Активация на акаунт