💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 4💛

• 13 336
  • 765
  •   1
Отговори
# 615
Мда, имате право. Ваня, да не расте зъбче, може от това да се буди.

Иначе вчера пипнах главата на сина ми, отзад на тила черепа от едната страна (ляво) има по-остра част, докато вдясно няма такава. Притесних се, че това не е симетрично. Твърдо е това острото, усеща се, че си е черепа, а не е нещо подуто…миже би е нормално да не е баш синетрично, ама знам ли.

Има два избили. От тях ли да е? Не мрънка по принцип.

Мисля, че и нашата глава има разни издутини, но питай педиатъра, за да се успокоиш.

# 616
Нашата госпожица е 70см и 7,550. Мин месец беше 7.300. И като видях сега, че не е нашишкавяла мн покрай кашите реших, че трето хранене няма да е лоша идея.

# 617
  • София
Ваня, едва ли е от избилите. Имах предвид да не би да прииждат нови зъбки 👀

Иначе ще питам педиатъра, да. Аз реших да ходим при нов, че тази досега нещо много заядливо ми отговаря. Ние сме в Поликниника България, та може да се ходи при който си искаш, което е плюс.

# 618
Ще погледна горе дали нещо се мъдри, но ме съмнява.

# 619
Доколкото знам е важно, черепа да расте с по 1см. На малчо преди месец е бил 44.5. Теглото мислех да не споделям ама айде от мен да мине - 12кг точно. Но е много подвижен, лази с бясна скорост, сяда сам, опитва се да се изправя хванат за нещо. И като говорите за грамажи на храна 170-200, не мога даже да си представя. Той яде солено пюре до 50гр и само понякога плодово може да докара до 100., по- често 80гр. ЗВБ храненето е сигурно и то макс 50гр.

# 620
И ние сме напред с размерите - 8,400, 73 см 😄 Хапва си нормално, най-много се радва на млякото. Да ви се похваля два поредни дни имаме точно попадение в гърнето 😄 Мисля, че там й е много по-лесно изхождането, съветвам който има проблем със запека да пробва с гърнето. При нас за сега май помага.

# 621
Люси, съдейки по теб, явно третите са ячки, защато Верена е почти 11кг 🤭
Аз я кърмя щом се събуди сутрин, на обяд яде месно и щом се наспи, давам каша или кремче, или плодово пюре. После има сън над вечер и за вечеря преди лягане давам основно. Няма да ви лъжа... понякога и то е месно... а се старая уж да не е. Жълтък съм давала, само от пъдпъдъче яйце, за сега. Понеже са домашни - от съседка на колежка на майка ми. Кокошите и те са домашни, пак от приятелка на приятелка на майка ми 🤭 пиша ви това за домашните, защото бях прочела за опасения дали домашни или купешки да давате. Ще пробвам и с кокоши жълтък, може би утре, в други ден.
Сега купих онова за гризкане, което вчера видях, че сподели Fairytale. Благодаря за страхотната идея! Ще го пробваме още днес.

Последна редакция: ср, 19 фев 2025, 21:00 от КремонаЛиза

# 622
Ние сме на консултация другата седмица при вече навършени 9м. Килата и са около 11. Батко й беше още по-шишкав, по едно време не се виждаше врат от дебелина Joy

# 623
Моята няма и 9 кг., пък една докторка ми каза, че е шишава. 😂 Успокоихте ме.
Консултацията за 7 месец я пропускаме за жалост, личната чак март щяла да работи и нз точно колко е, по моя кантар излезе 8,900 преди няколко дни. Последно май беше 8.600 или нещо подобно януари, малко е наддалa, ако са верни кантарите, но за тази възраст мисля че е нормално.

# 624
Супер сте си. Моята е малко слабичка за моите представи. Теглих я онзи ден и я изкарах 7.700 кг. Малко ми се вижда. Но си наддава. Иска ми се да качи. Яде по 170 мл/гр по 5 пъти. Вашите колко ядат? Мисля да й увелича на 180 мл/гр.

# 625
Аз само за пюретата мога да кажа, защото я кърмя. Тя буквално заспива с донатъпкване с кърма, другата възможност е, да е в количката, но не искам в този студ да го правя всеки ден и за целият сън, гадно ми е. Аз мразя зимата. 🙄
Бурканчето си го изяжда, колко е там точно не зная 180-190гр, каша правя на око, но не много. Бисквитки също й давам без да броя, защото тя ги изтърва и е рев, обожава на яде с ръце нещо, което пъха в устата си. Авокадо яде около ⅓ - ⅔ от средно голямо. Банан изяжда ⅔ онзи ден почти целият, от обичаен размер, не от онези рядко грамаданските. Днес малко парче хляб й дадох, лигави го, лигави го, смука го, примлясква, уж "яде" 😂🤦‍♀️ тя е с 2 зъба и 2 чертички горе, които са само видими, не са използваеми още 😂
Много е готско да имаш бебе, че и момиченце. Аз вече съм ви казвала, но с риск да се повторя, пак ще кажа - да имаш момиченце е толкова различно, че сякаш майчинството ми е за първи път! ❤️

Последна редакция: чт, 20 фев 2025, 11:37 от КремонаЛиза

# 626
Моето момиче е близо 9.000, злояда е, един ден яде на друг ден не, много ме ядосва, но пък си качва нормално, роди се 2.800. Сутрин яде 5 лъжици попара или кус кус, после 5 лъжици плодово пюре, на обяд пюре около 80 - 130 гр., следобед каша порция за 4 месечни. На вечеря и давам да яде с ръце ако има нещо подходящо за нея, зъби няма все още. През деня кърмя между пюрето и кашата, за да заспи. Вечер кърмя по 3-4-5 пъти, вече не ги броя Simple Smile. Като новородено ядеше по веднъж макс два пъти през ноща, а сега е многооо гладна.

И аз бях толковаааа щастлива като на първата фетална казаха момиче, еххх Simple Smile. Обаче сега съм потресена какъв бяс лют е. То не е катерене, дърпане, отваряне на шкафове, вади ми цокъла на кухнята. Въобще не мога да усетя на този етап, че е момиче.

# 627
Мале мале, на мен каката ми е 12.5кг на 2г и половина. На годинка беше 9. Ама ние явно сме дребни или моята кърма за нищо не струва. Надявам се поне за имунитет…

# 628
И моята госпожица върви слаба,хем си хапва ама тя е и много подвижна.На консултацията миналата седмица я изтеглиха 8кг 73 см.
Изяжда средно между 150-170 гр пюре и каша.Сутрин и давам просо със сиренце и масло,така много й харесва.Разбрах че попарата не е нейното,изяждаше 2-3 лъжички и другото го плюеше или въобще отказваше да го хапва.
За сега аз давам едно глутеново хранене,по нататък мисля просото да го сменя с киноа,а след това да мина на овесени ядки за закуска.

# 629
Някой от вас води ли бебето си плуване и ако да - къде? И успявате ли сами да го заведете или ходите по двама?
Иска ми се да я водя обачее мн сложно. Да е наспана, наядена ( момчето вчера каза, че трябва да ядат преди да плуват за да имат сили, а не както аз си мислех да е яла поне 40мин по-рано), да има някой с мен и тн и тн. Вчера имаше доста жени, който бяха сами с децата си ама ми се струва малко сложно след това да изсуша и преоблека и двете ни. Първият път като ходихме беше на 3м тя и още не можеше да сяда и ми се стори невъзможно сама да я водя.

Общи условия

Активация на акаунт