Отговори
# 225
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Пак съм аз.

В предишния пост забравих да отговоря на Бета за бурканчетата от пюрета. АЗ лично съм решила да проверя дали някъде из нашия град има нещо подобно на онези едновремешните пунктове за изкупуване на бутилки, буркани и т.н. и да ги занеса там, ако ли не - ще ги пусна в сециалните  Wink контейнери за стъклени отпадъци. Иначе нямам какво да ги правя, като не могат да се използват повторно...

За киселото мляко хич ме няма и не мга да дам мнение. А закуска до сега не съм давала, но утре мисля да дам овесени ядки с плод.

Петра, вие къде се разхождате с юнака?

Лека вечер! И бързо да минават всички болести!

# 226
  • Sofia
Здравейте от нас
Честито на всички месечинки които пропуснахме тези дни  Hug
Да са здрави и щастливи

Ние бяхме при баба малко на почивка не съм ви изчела сега започвам но първо да ви попитам и по точно мамите които готвят на бебоците сами:
Имаме си чушки замръзени необработени/т.е. сурови/как ги приготвяте за пюренца  newsm78 да варя и да ги обеля после пасирам ли как ли незнам  Rolling Eyes голяма ми е чуденка  Whistling

Сега ще прочета каквото успея и пак ще пиша по темите

# 227
Tizija Petra не е истинското ми име, но сина ми се казва Петър и се кръстих на него. Pepi от родилния се нанесохме в ново жилище в зоната и си представи стреса на ново място и с бебе Shocked.Така че съм на  заточение в зоната и се разхождаме по пътя за ловната хижа.Добре, че и комшийката е с бебе и си правим компания.

# 228
Елип Аз от самото начало кърмя Цвети и от двете гърди на всяко кърмене прецених че да редувам става много времето за всяка гърда. Освен може би в самото начало не би могла да и стигне кърмата само от едната гърда и въпреки това не ми се е налагало да дохранвам, така че предполагам още дълго ще можеш да си кърмиш. И аз забелязвам че ми намалява кърмата но това все пак е дъбре тъй като вече имаме 2 заместени хранения, другите 3 са изцяло от кърма и засега тя и стига.
Бурканчетата ги хвърлям но те и без това не са много, може би 7-8 в самото начало  от зеленчукови още толкова от месни и 10тина от плодови пюрета.
nikeМоже и да са зъби 1 познато бебе вдигна над 39 градуса температура и на другият ден изкара 2 зъба наведнъж.
Иси Надявам се всичко да приключи благополучно и нашите изследвания на урината бяха много лоши, както бях писала, но до София не стигнахме, мога да си представя как се чувствате имах чувството че ми е заседнала буца в гърдите от притеснение

# 229
 wavey момичета!!!
много ми липсвахте  Hug

успях горе-долу да прочета двете темички, но сега нямам време да пиша.
искам да пожелая на всички болни да оздравяват бързо.

НАН, радвам се, че новините при тебе са добри!  Praynig дано и за напред та бъде така.
исиHug ще видиш, че всичко ще бъде наред с бебо!
синеочка, бързо да се разминава тази уплаха!  Praynig тия помияра са отвратителни!

има нови хора тука, добре сте дошли  Hug

искам да ви споделя една тъжна новина: свекърва ми почина преди 4 дни. бях ви писала, че е болна. последните седмици бяха истински ад! спаси се женицата от страшните мъки! Бог да я прости!!!

лека вечер и спокойна нощ. до скоро.

# 230
 Здравейте момичета!
 Аз се включвам доста рядко, че синчето все нещо мрънка и не ми позволява да стоя дълго пред компютъра. Но сега имам притеснение и ми се иска да ви попитам: как растат главичките на децата ви? наща е с по сантиметър на месец горе-долу. Вече е 47см. Не е ли твърде много? Педито ми каза, че ще ми даде направление да го прегледат, но аз съм доста притеснена, въпреки, че тя каза, че било само за мое успокоение и че вероятно нищо нередно няма. Той си се роди с големичка глава, но все пак...

# 231
  • somewhere over the rainbow
А бе къде са Нан и Елито?
Нан беше на рожден ден Sunglasses На първи братовчед на мъжо детенцето става на 1 годинка, та на обед бяхме на бебешко парти. Веселба! Party Между другото рожденичката се казва Ивон и страшно прилича на нашата Ивон - на Мим. Мъж ми го потвърди Naughty
И аз абсолютно подкрепям Синеочка, че при хиперлактация не трябва да се изцежда докрай...,а само до облекчаване Peace Няма да забравя сестрата /да ме извини, ако е докторка Embarassed/ в родилното, първия път като дойде да ми обясни за кърменето, каза: "И не изцеждай докрай, защото изцедената кърма веднага се замества с нова, и то повече Naughty" Crazy
Прави ми впечатление, че това за "търсенето определя предлагането" много малко майки, извън форума, го знаят Tired Пример: последния епизод на "Такъв е животът" - Димитрина каза нещо от рода: "За сега е само на кърма, но ще расте и кърмата няма да му стига вече"
Не че съм специалист по кърменето Embarassed, но някои основни правила ги знам Peace
Дая пък прави "Браво" /пляска с ръчички/, като свърши работата в гърнето Blush Казва и как прави кучето - Мариаели, наш'то куче вика "Хррррр" /нещо средно между хъркане и ръмжене/ Crossing Arms Я се похвалете вашите бебоци какви номера са научили newsm78 Hug

# 232
Моят бебок дава целувки,ама не неужким ами отваря устата и я търка в бузата.Целува мен,баща си и братовчедка си само.
С всеки изминал ден стават все по-интересни мъниците  hahaha

Давам и от двете гърди на едно хранене.Той така иска. А тези скокове в ръстежа никак не ме притесняват.Той и без това си иска пермаментно на гърдата  sling ,че и се приспива с нея...А жениците около мен все ме питат"още ли го кърмиш,до май трябва да го отбиеш"  newsm09

Ети добре че мъжа ти  не е бил в командировка за да ти помогне в случая   Peace Аз също имах проблеми с единият бъбрек заради тежеста на бебо.Боли много.Исках да ми бият но шпа.

хайде ... 55

# 233
НАН здрасти бе  Hug
разсмя ме тиии...
а пък мойта щерка показва колко голяма ще порасне-еееееееееееей толкова!Вдига ръцете или само вика ееееееееее.Обаче това браво и е  много сложно!Както и да каже МАМА Crossing Arms
за свръх лактацията съм съгласна със синеочка!

# 234
  • София
 wavey Здравейте,

Честито на месечинките, да са живи и здрави   bouquet!
Болните бебчета да оздравяват  Hug!

Nanny, наистина имах предвид плуване за бебета, аз не мога да плувам хич  Embarassed. Ходи се първо на малко занятия - ето тук и после на басейн в Банкя. Има и тема на ходещите, още не съм я изчела, но се каня. Щом сте в Люлин, не ви е далече - мога даже да ви взимам пътьом, ако се организираме.
А за кенгуруто - ние доста се разхождахме преди с кенгуру, нашето е Baby Bjorn и ми беше удобно. Яна само така спеше навън, нали в количка не спи. Но вече ми натежа и отдавна не сме го ползвали.

Пепи, радвам се, че си се оправила.

Синеочка, няма глутен в просото, царевицата и елдата. В ориза, ако не се лъжа, май има в някои сортове.

Елип, нормално е при хранене с твърда храна да ти намалее кърмата. На мен ми понамаля и аз се уплаших и взех пак да давам по-често да суче и да пия повече течности.

мим-пл, аз пекох чушки, после ги обелих, пасирах и замразих на кубчета в ледарника, но още не съм давала.

vike, на Яна обиколката на главата е 44см, но тя е девойка все пак. Не мисля, че 47 е толкова много.

НАН, Яна също пляска с ръчички от днес - като й кажа айде, пляс-пляс с ръчички и тя пляска. Маха за чао и въобще маха на разни хора  wavey . Пробва всеки два предмета, като ги удари какъв звук ще издадат. И вече лази горе-долу - ето.

Прасчо, ти май беше давала линк за тема с игри с рецитиране на стихчета, ама не съм си го запазила - би ли го дала пак, моля?

Последна редакция: пн, 19 мар 2007, 00:41 от Betta

# 235
  • През девет земи в десета
Здравейте пак от мене,Цвети не спи и затова си седнахме двенките да си попишеме малко Wink

Синео4е,незнам дали сме като вас,температурата е почти безсимптомна и много висока,с иключение на запушеният нос,отдолу имаме два зъба,но те избиха миналата седмица и заедно с тях се появи и хремата,едва ли причината е в нови зъби.

Бета,не можахме да се видим тази седмица,иначе вечер кю-то беше онлайн,дано Цвети да се оправи по-бързо и ще се разбереме тогава да ни дойдете на гости Wink.Аз бурканчетат ги изхвърлям защото наистина не може да се стерилизира повторно в тях.Оставила съм си няколко за пюренцата собствено производство.

Елип,аз понякога също кърмя от двете гърди,ако преценя,че има вероятност Цвети да не се е нахранила само от едната,иначе кърма имам в промишлени количества,нали се кърмиме и след всяко хранене,но има и моменти когато е по-малко и това е съвсем нормално.

Петра,Пламе,аз си квася,защото не съм убедена,че в купеното има 100% мляко.Не може при 2% масленост да е гъсто като сметана.Петра бисквитките на Плазмон и Хипп са добри като начало,а после ако всичко е ОК,може да пробвате с най-обикновените на Победа или Нестле-Житен Дар.

Днеска си направихме една дълга разходка и Цеци я проспа в количката.Купихме си от един магазин овесени ядки и пшенични ядки,направени по-същия начин като овесените.Имаше и ръжени,но от тях ще взема другата седмица.Утре ще слагам от тях в плодовите пюрета вместо бисквитка.

Айде лека нощ от нас,пък дано да заспи малкото зверче Tired

Последна редакция: нд, 18 мар 2007, 23:34 от pigi

# 236
  • ES
........
Прави ми впечатление, че това за "търсенето определя предлагането" много малко майки, извън форума, го знаят Tired Пример: последния епизод на "Такъв е животът" - Димитрина каза нещо от рода: "За сега е само на кърма, но ще расте и кърмата няма да му стига вече"
Не че съм специалист по кърменето Embarassed, но някои основни правила ги знам Peace
.....

Напълно съм съгласна с теб. И мисля, че тези серии се казват "Кърмачето", значи трябва да се наблегне повече на кърменето. Но филма не е с образователна цел, а със сантиментално-емоционална. И това да не стоят бебетата при майките ми се струва малко нечовешко. И да се молят майките и да се надяват да си видят бебето. Как се спи спокойно като знаеш, че бебето ти не спи близо до теб...

...А жениците около мен все ме питат"още ли го кърмиш,до май трябва да го отбиеш"  newsm09

......

Да бе, и мен така ме пита, а една даже си позволи да ме упрекне. "Че защо го кърмиш, то вече няма нищо хранително в кърмата. Като се събуди моя през ноща му давам сокчета." Сигурно в сокчетата има повече витамини от кърмата. Кой ги насажда тези глупости? И това е жена, която е що-годе образована и има net в къщи, който може да ползва.

Браво на Яна -  мома засмяна!!!
 Peace

# 237
mim_pl: Ивон сред маргаритки...Ммм!  bouquet
И навън вече започна да ухае на пролет!
gery_to: А пък като видя твоето Мите с това шапе, направо ми замирисва на моренце. Hug
dew: Съжалявам за загубата ви! Много неприятно!
Но щом казваш, че се е мъчила страшно, може би така е по-добре за нея. Confused
vike: На Дани, когато беше на 5м обиколката на главичката му беше 45,5см.
От тогава не му е мерена, но е станала вече 47см със сигурност.
Не виждам нищо обезпокоително, а и педито нищо не ми е казвала. newsm78
Синеоче, Попова: Да простите невежеството ми, дано не ми се случва де,
но как така не се пълни гърдата, от която не суче бебо? Въобще ли не идва мляко след прекаран мастит? newsm78
Радост: В началото и на мен ми се е налагало да поизцеждам по малко след като бебо вече е цокал,
колкото да облекчи напрежението в гърдите. Peace
Една моя позната пък с бебе на 5м все още се цеди след всяко кърмене. Thinking
Питам я защо го прави, а тя ми отговаря, че се страхува да не й е малко кърмата. ooooh!
Казвам й, че тя сама се нагажда спрямо нуждите на бебето, но...
Онзи ден й дадох ел. везничка да се успокои и сега мисли да спира с това цедене.
Незнае докъде може да я докара. И ми казва:" Аз след кърмене изцеждам още към 100мл" #Crazy
Аз пък не мога нищо да изцедя, но това не значи, че Дани е гладен.
Като си помисля и аз каква паника бях- имам ли кърма, нямам ли, а везната е нож с две остриета,
много пъти ме е стряскала и затова зарязах всякакво мерене.
Данката тези дни ми се струва пораснал, по-буден. Освен, че поглежда към лампата, когато го попитам къде е,
вече се опитва и да посочва, не с пръсти, а вдига ръчичка.
Днес е спал от 13 до 16ч. Shocked Направо ни изуми!
По едно време се размърда, беше му паднала бибата от устата и след няколко опита - в просъница, успя отново да я навре обратно.
Голям смях падна, то не я ръга в очите, бузите, но оправно момчето, накрая уцели мястото и се унесе наново. Joy
Не се отказваме от гърнето, редовно го слагам и върши и двете работи.
Понякога изпускам момента, но има време, важното е да свикне с него и да не реве.
Айде, лека!  bouquet

# 238
Здравейте. Ние ли сме най-ранобудни днес?!?  Laughing
Честити месечинки на Димитър, Мина, Кристофър и Мартин   bouquet!!! Да растат весели и безгрижни деца.

Елип,аз понякога също кърмя от двете гърди,ако преценя,че има вероятност Цвети да не се е нахранила само от едната,иначе кърма имам в промишлени количества,нали се кърмиме и след всяко хранене,но има и моменти когато е по-малко и това е съвсем нормално.
Точно затова се учудих как така кърмата свършва толкова бързо при положение, че го кърмя след всяко хранене. И аз като Бета се упраших и да видите 3 дни какво кърмене направих  Twisted Evil - като новородени, та чак и болки в едното зърно получих  Joy. Но от снощи сме по-добре. Сам си спира като се нахрани.
А относно забележките за дългото кърмене нямам проблеми, тъй като при мен майките всички са кърмили дълго. Дори едната ми съседка е кърмила малката си дъщеря до 4 годишна възраст  #Crazy. Това как ви се струва?!?
И Тито постоянно пляска с ръчички, а и какви целувки раздава - влажни, влажни  Twisted Evil. Иначе все още не лазим. Движим се с преплъзване, но да видите с каква скорост го правим ако има нещо интересно за хващане пред нас  hahaha. Опитвам се тези дни да го науча да поглежда към лампичката, но освен да ме гледа в очитеи да се смее друго не постигам. Ще му дойде времето, няма къде да върви.
Аз да ви се похваля. Вчера мама игра ролята на бръснар и вече сме с нова прическа  bowuu. Постригах го малко, че бретона за малко да му влезе в очите. Вие постригвали ли сте бебчетата си и кога смятате да ги заведете на истински фризьор или браснар /ако не сте го направили вече/??? Аз мисля след годинката, но не знам защо. Струва ми се, че е още рано.
Весел ден на всички и дано времето да е хубаво за разходки  Hug.

# 239
Nanny много си готина на аватара  Peace Кенгуру използваме когато пазаруваме в Метро.Иначе не.

Дю тъкмо си мислех къде се изгуби  Thinking

Гери и на мен така ми каза една баба на 80 години скоро.Спирай вика,спирай.Тя е рядка вече кърмата ти.Няма нищо в нея  ooooh!
Казвам детето трябва да приема околко 500мл мляко всеки ден до годинка че и нагоре.Какво-адаптирано ли да му давам  Naughty

Много хубаво че пуснаха такива серии на Такъв е живота.Надявам се да е от полза на  бременлийки.  Whistling
Аз много го гледах като бременеех.

Пиги това с ядките е много добре което си го решила,но как ги приготвяш.Може би се заливат с вряща вода.Поне овесените така ги правих вчера  Thinking

днес ще погледна в Пикадили за бисквитки с глутен,но в Плазмонт, четох съдържанието и доколкото видях има съдържание на мляко, че съм в чуденка сега за тях  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт