Английска филология

• 212
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте, дами! В момента следвам английска филология. Чудя се изобщо има ли смисъл от нея, но съм се хванала на хорото, ще я изкарам. Педагогиката ми е проблемът. Мислех си, че учителската професия е за мен, но след като се поосъзнах... Огромна отговорност е да преподаваш на деца, а и в тази трагична форма на образователна система, която имаме, е трудно да бъдеш пълноценен учител. Да запиша ли и да си пазя педагогиката за всеки случай или да търся нещо друго за развитие? Ако има някой завършил специалността, моля да даде съвет. Благодаря!

# 1
Запиши се. Имаш и други възможности, например преводач, но още една специалност не е излишна. Може да ти хареса да преподаваш. Няма как да знаеш без да си пробвала. По-добре сега го завърши, за да не даваш допълнително пари и време след години да я учиш. Учители и то по АЕ се търсят много.

# 2
  • София
И според мен запиши педагогиката. Щом ще довършиш филологията, по-добре да имаш и подагогиката.

# 3
Като цяло доста безперспективна специалност (завършила съм я преди доста години вече). Аз никога не съм искала да ставам учителка. Мислех си, че мога да стана преводач, но е доста нископлатена професия, още повече сега с напредването на AI няма много нужда от преводачи. Лично аз дипломата не съм я ползвала за определена работа, всичките ми работи досега нямат общо с филологията, просто се е изисквало да владея английски език, но изобщо не съм доволна, тъй като е много трудно без връзки да намериш "сфера", в която да се развиваш в дългосрочен план и тя да е И доходоносна.

Общи условия

Активация на акаунт