Отговори
# 135
  • Beyond the Frontiers
Здравейте,

Чета за багажа и се чудя - аз си взех спрей Бивацин, който е един вид заместител на тетра, тантум роза и тем подобни. Флакона е като деодорант и се пръска върху съответното място, наистина не мога да си предствя да се кикерча за да се поливам с тетра или пък сестра да викам.  newsm78 #Crazy newsm78
Иначе това за обезболяващите не го бях чувала, ама сега ще си взема за всеки случай.
И аз съм решила да искам т.нар. ВИП стая - ама ще видим дали ще има свободна, като гледам колко априлски майчета сме, леглата може и да не стигат  newsm47  sleepuu
Да и термометъра бях забравила.  15 Въобще ако има начин цялата къща да си взема  newsm47.

# 136
benitta,не се тревожи от секциото не е толкова страшно.А и бебка може да се обърне,явно е доста темпераментна отсега.
pepa k честита ти дата за секцио
Дейзи, желая ти успех,радвай се,че скоро ще се гушкате

Аз днес бях на ЖК,тежим 3300гр.,ама аз вече не вярвам докато не излезе и не го претеглят.Имаме кръгла "тиква" с правилна форма, може да му отива да е плешив след време  Crazy
Изписаха ми очистително и ми казаха как да се храня на 29-ти.Багаж ми казаха само за мен да нося лични принадлежности /без превръзки/, за бебо абсолютно нищо.Все пак в цената от 850 лв.трябва да е включен някой друг памперс.Смятам, обаче да си нося 1 шише на Авент+биберон и таблетки за стерилизация, ако не ми слезе кърма веднага.

# 137
  • БГ
здравейте  Hug за джапанките -какви взехте, тип отворени или затворени отпред? а нощницата с коп4ета ли да е и отпред цялата или може с няколко отпред, не намирам с цели копчета нещо Whistling за Бивацина ще го потърся, мерси за инфото,иначе за отварата от смрадлика си взех пръскало за цветя днес , мисля 4е ще свърши работа  в права позиция. Аз нямам контракции , бебето ме бута сякаш и не мърда много , ама го усещам, мисля да ходя при доки в понеделник да я питам за изследванията,  за колко време ви издадоха болничния и обменната карта?ДейзиГ, стискам палци Peace
хубава вечер от мен  bouquet

# 138
Малеееее, на мен ми остават точно три седмици и още нищо не съм стегнала....... Само две ношници и чаршафи  Rolling Eyes, но тях си ги купих по спешност като бях в болницата за задържане. Май докато се мотая ще ме свари неподготвена. Но вече искам да идва  baby_neutral.

# 139
  • Пловдив
Ей, сещате ли се когато говорихме за родените в годината за златната свиня, че са късметлии, имаше и нещо за определени дати.
Нали сме почти сигурни за секциото, та да проверим не можем ли да нацелим някоя много късметлийска дата  Wink
Търся от одеве, ама нищо не намирам за датите. Имаше нещо със събиране на числата и да се получи нещо си ама ... нали ми е бременен мозъка, та не помня Simple Smile

# 140
ДейзиГ, стискаме палци, ако зараждаш да мине за има няма 2 часа с първите контракции Hug
Филка, и ние сме се спрели на същото коритце, вие колко го взехте, от интерес питам ?
Аз днес съм с много гадни болки ниско долу в дясно, ама тъпи и постоянни, от у-щето до сега не са спрели и като цяло всички тазобедрени кости ме болят  Sad Направо имам чувството, че ще се разглобя...
Момичета, сложих снимките, но някои няма коментари, че нямам муза...
Tired

# 141
ДейзиГ Дано , ако е тръгнало да върви безболезнено и безпроблемно ще чакаме новини!!!

pepa k
честита ти дата за секцио-голямо празнуване ще падне при вас имам приятелка на 12 , която много обичам , абе хубави хора сте овните! Peace
benitta Мисля, че ставаше въпрос за 9-ти и др. които дават 9 при сбор, но нека и другите кажат за сигурност! NaughtyВъпреки това ще стискам палци малката да скокне още веднъж и да се обърне!  Stuck Out Tongue Winking Eye 
Преди раждането активни движения не се усещат, защото док. обясняваше, че ако усещаме активни детски движения много вероятно е да е фалшива тревога! newsm78 Така че предвид факта, че не знам колко дълго продължава това затишие ви съветвам да не се шашкате ако бебчетата притихнат.

# 142
  • София
Ами и при мен преди 2 седмици се случи абсолютно същото с бебето.  newsm78 Не мърда почти цял ден и после почна да рита долу и аз бях убедена, че се е обърнало. Но явно е било за кратко, щото после пак почва да си рита горе и се оказа с главата надолу. А вчера пак така. Цял ден никакви признаци на живот и аз рев- въртях се, бутах го, пусках силна музика. По едно време се размърда и пак долу рита. Но днес си рита на обичайното място. Може би се е врътнало за кратко. Ще видим на следващия преглед накъде е.

# 143
Малииииий,Бенита Rolling Eyes Rolling Eyes Joyто не за смях ама тази вашата госпжица направо ме разби,много палавабе,как така ще се обърне newsm78..дано режи че сегашната поза не и е удобна и пак да се обърне,пробвай да я стимулираш с онази поза...на колене и лакти Laughing!
ДейзиГ,ако е тръгнала работата,няма връщане така че-УСПЕХ ти желая и ще чакаме новини.

На мен пък док.ми каза че не ми трябвала обменна карта и ми даде само направление и изследванията...да не вземат да ме върнат като отида да раждам ooooh!,какво представлява всъщност тази карта ,важна ли е???
И още 1 въпрос,снощи започнах полижинакс,какво ще стане ако бебо реши да излиза сега аз сум със свещичка в ........????Има ли опасност за него,нали е антибиотик????
Приятна вечер!!!

# 144
  • София
maraya75 , и аз съм на етап лекуване, но с Гино Дактарин. И аз се чудех ако тръгне сега да излиза дали не е опасно за бебо... ам предполагам,ч е щом авсякъде се препоръчва лекуването преди раждане в 9 месец, значи не е чак толкова опасно.

А обменната карта представлява един лист, в който са попълнени най-важните ти данни - кръвна група, изследвания, тегло, размери на бебо. Аз си мислех, че обмената карта е този картон дето доки го попълва при всяко посещение, но явно е друго. И не се казва точно обменна карта, а нещо друго беше... от сорта "направление до болницата..." . То ако твоя си доктор ще те изражда, може да не е фатално, но иначе мисля, че си трябва.

# 145
ДейзиГ аз обаче живея точно до 1во районно

# 146
  • Чехия
ДейзиГ още мъничко дано устиска момата.. Hug
Момичета ето ви малко пролетни снимки от нашето кътче в планината. http://ivalex.multiply.com/photos/album/12
Не мога да им се нарадвам, всяка година си ги снимам тези кокичета.

# 147
  • Пловдив
Бенита, днес и аз така се притесних, че цял ден бебчо едвам го усещам, а дори днес излезнах да се разходя, не бях излизала 2 седмици, но какво да се прави. Преди малко се разшава и сега вече съм по-спокойна, значи не е само при мен.
А за секциото и аз се страхувам повече отколкото от ражданаето по естествен път, макар че някои го предпочитат, но важното е какво ще преценят лекарите когато настъпи момента и най-вече кое ще е по-добре за бебчо. Не зная колко е болезнено, но една моя приятелка, която роди наскоро с операция и пълна упойка по свое желание ми каза, че сега ако трябва да избира пак този начин би избрала. Hug Praynig ooooh!

# 148
На ДейзиГ пожелавам всичко да мине бързо, лесно и безпроблемно.

Benitta, и аз снощи почти не спах, защото бебока хич не мърдаше, а обикновено е много-много активно вечер.  Опитвах се да се въртя на ляво, на дясно, по корем, бутах го, ръчках го, но без ефект. Но днес по обяд се активира и най-странното е, че усещам движенията на места, на които до момента не ме е ритало.

Maraya75, и на мен ми изписаха Polyginax и непрекъснато ме гложди мисълта, дали не е опасно за бебока, ако тръгне да излиза и някокло часа преди това съм си сложила глобула.

На мен ми дадоха направление за болница + обменна карта, която реално е листът, в който през цялата бременност лекарката е записвала изследванията, мерките и теглилките (каза, че на нея не и трябвал този документ).

# 149
За дрехите за болницата - взех си затворени чехли и отворени джапанки. Нощницата ми има няколко копчета от яката надолу, не са докрая.
Ако щастливите дати трябва да дават 9 при сбор и ако раждам със секцио, нямам шанс, понеже операцията ще бъде между 1-ви и 8-ми април.

maraya, от 3 дена слагам Полижинакс, по 1 преди лягане ... те не се ли разтварят веднага? Embarassed Питам, защото ме предупредиха след слагането да съм в легнало положение, за да не изтече newsm78

Общи условия

Активация на акаунт