Отговори
# 150
няма да ме изражда този док,той ми води само ЖК-то,но вс.тези изследвания си ги имам,ще трябва да питам в селена ,дали ше им трябва тази карта(но доколкото си спомням миналия път като бях не я споменаха в изискванията им за документи!
одеве  newsm78май  забравих да честитя назначената датичка за секцио на pepa k,ха честито и да ви е късметлийска Laughing
явно повечето сме на тич глобули,сигурно ще са безопасни имаики предвид че може и всеки момент да тръгнем да раждаме.аз лично снощи не издържах повече от 1ч. и половина легнала и се наложи да посетя WC-то, и  част от него изтече,но и тази сутрин доизтичаше
 а обмената карта мисля че не им е проблем да ми я изкарат,цялата бременос ми я водиха на компа,ама на сигърно икономисват мастило и хартия
има ли новини от обебелите се мами?няма ли да ги изписват вече та да се похвалят лично Grinning

качих малко снимки в албумчето,някои дребни неща и на вече приготвената кошарка,очакваща бебчо -3-то поколение Mr. Greenно мисля че ще му хареса

# 151
  • Пловдив
Искам да питам някоя от вас ползвала ли е тези лекарства Gino-Pevaryl и кога?  bouquet  bouquet  bouquet

# 152
  • Пловдив
Абе, какво правят тези бебета?!? Защо трябва да ни докарват до истерия...
Ето сега от 2 часа си се усещаме прекрасно, дори на моменти и силно. А ако знам за какво беше мълчанката през деня  newsm78
Ама явно ще ни е голяма калпазанка момата, от рано започна да не слуша  Mr. Green
Гигилче, пак има шанс Simple Smile на 5.04 Simple Smile, ама събираш месеца с датата Simple Smile
и аз това гледах, че за мен идва 24.03 ама нас ни гласат за 23-ти

# 153
  • София
hrisi1303 , ползвала съм Gino-Pevaryl (от тези по 3 в опаковка). Мисля, че бях вече 4 месец. После профилактично (пиех антибиотик заради бъбречна инфекция) в 5 месец ползвах пак от тези дето са по 15 в опаковка.

# 154
hrisi1303, Gino-Pevaryl се пие за бяло течение и гъбички.
Бенитка, не може ли да ти изместят секциото с 1 ден, да е на 24.03 Wink

# 155
Poliginax-ът - момичета, според мен е безвреден за бебчетата. Първо, защото се разтваря бързо. И второ, както повечето от вас са установили, изтича ако станеш от леглото, или ако идеш до тоалетната. Така че ако напънеш при родилна контракция, според мен ще изтече много преди бебчо да е влязъл в канала. И не на последно място, масово го изписват на бременните в 9-я месец, а не може всички лекари да са безхаберни и да не са преценили рисковете. Така че СПОКО  Peace. По-опасно е в канала да има гъбъчки, когато бебчето се ражда.
Искам да питам някоя от вас ползвала ли е тези лекарства Gino-Pevaryl и кога?
На мен ми бяха изписали преди месец и съм доста доволна от ефекта му. Но док каза, че той по принцип е по-слабият препарат и като вляза в 9-я ще повторим лечението, но с Poliginax.
За нумерологията - една приятелка се беше докарала до истерия от пресмятане на удачните дати. Накрая не знам как беше убедила лекаря си да й назначи секцио на датата на термина й - нещо, което никога не се прави, защото рискът бебето да изпревари операцията е 90%. Но и до днес имитира доктора, който се обадил в отделението и казал :"Пациентката ми ще ражда със секцио на 10 май. Терминът й е на 10 май. Абе, не ме питайте, тука родителите по астрални причини настояват!"  Laughing Така че внимавайте "по астрални причини" да не направите някоя беля  Laughing Laughing Laughing
Лека нощ на вас и коремчетата!  babydust7

# 156
ivalex,много са нежни тия кокиченца,на мен ми приличат на момина сълза,и въобще вс.снимки са много хубави...като ги видях,така ми се приходи в Родопския балкан и на мен,ама не смея да пътувам вече по 100км.
stra4i,поздравлвния за вс.софиянки и много ви се кефя на шарените коремчета,все сте се събрали художнички,браво!!!тук в пловдив няма такава практика да се оцветяваме на лекциите,не че не може и  сами да се нарисуваме ама къде...???...освен в парка..те и без тва си ни гледат страно като сме по разходки с коремите ама тва вече ще е върха Laughing..пък и не остана мн.време..ние сме повечето в началото на месеца

# 157
  • София
Здравейте!
Откога не съм писала... много ме глождеше, че не мога. Инсталирахме нова антивирусна и нещо бяхме попресилили настройките...
Вчера бях на лекар. И инфото е доста стряскащо... Първо докторът каза, че по всичко личи, че ще родя преди Великден... Бебето отговаря на показателите за 37-ма, а а з съм още в 34-та седмица. Плацентата е остаряла... Шийката - и тя се е подготвила. А и коремът ми започна да се смъква... Но най- много се стреснах от това, че докторът иска да ми види изследванията спешно, понеже му жълтея... Какво ще рече това - само той си знае, но аз въобще не съм спокойна. И вярно малко жълтея - около очите, ръцете... И това го бях установила няколко дни преди прегледа, та няма как да си внушавам... Някой знае ли нещо по въпроса с това жълтеене?
Освен всичко, вчера ходих да ми издадат 45-дневния в Майчин дом. И ми пуснаха сутринта изследвания... Аз добре, че отидох гладна. Обаче като трябваше да пишкам... Ами пънах се, пънах се и не ще Whistling Оттам - в кафето - 1,5 литра вода изпих и пак не ще... Е вече като минаха почти 2 часа, ни писна и си тръгнахме... И мъжът ми ме скъса от бъзик как нощем съм извор, а сега - сухо... И като ми се припишка точно пред блока  #Crazy Mr. Green Абе - каръшка история - за това тази сутрин пак ходих - да си занеса урината.
Освен това, макар че вече за 4-ти път откакто съм бременна, ми взимат кръв... За малко да припадна в лабораторията... КАто ми причерня  Crazy
Аз се засилих с пазара - онзи ден ходих с мъжа ми в Илиенци - нали уж същите дрехи били... Ами по-големи боклуци не съм виждала... Дрешките са от едни съмнителни и кофти материи и въобще не е по-ефтино чувствително. Нищо не купих за бебето от там Naughty Обаче се сдобих с 3 нощници и един халат - страстоубийци - за болницата.
После заобикаляхме магазините... Сдобихме се със стерилизатор на Авент, вече ими и помпата с хладилната чанта, виа чаши... Купихме една анатомична ваничка с гума на дъното против хлъзгане. Купихме и една специална въглавница за спане на бебето настрани - от Пре мама. Разни медицински принадлежности, повивалник и т.н. Бебефон на Томи...Вече не помня какво още... Но с дрехите имам сериозни затруднения... Не знам какво и откъде да купя, а и кой размер...
Кой размер дрешки купувате? 50-ти ми се струват непрактично малки

# 158
  • Чехия
P-r-o-l-e-t щом са ти пуснали кръв ще видят ..да не е нещо с билирубина, може и при лека анемия да се получи...пък и щом така ти е призляло...
Иначе за дрешките моите са с размер 68 ...ама пише и месеците и килата на тях така най-лесно се ориентирам в магазините.

# 159
Дрешките ми са 0-3 м. и 3-6 м., по тези цифри се ориентирам.

# 160
  • Пловдив
Ох, и аз вече не знам какво да си мисля - до момента все бебка беше едра, на последния преглед според ехографа излезе 3400, днес бях да се запозная с доктора, при който ще раждам и той каза, че с 2 седмици изоставала и тежала 2800. Освен това, каза, че била доста високо разположена в корема и след преглед на магарето, че шийката ми била много плътно затворена и изобщо не било започнало изглаждане Т.Е. не се очертавало скоро да родя. Shocked
А аз си мислех, че до 1-2 седмици трябва да съм родила...
Бенита - важното е, че бебка ти е добре. Grinning Пък и щом вече се е разритала, сигурно съвсем си се успокоила. А за секциото - и да се наложи - ще се преживява. То се оказва, че никой не е застрахован от него - както се е обърнала твоята 2 седмици преди раждането, така явно могат да се обърнат и в последния момент бебоците ни. Май трябва да сме готови за изненади... Crazy
Марая, когато го попитах моя доктор от къде трябва да я взема тая обменна карта, той ми връчи точно тоя лист, на който всеки път записваше колко тежа, колко ми е кръвното, на коя дата е прегледа и други подробности.
Страчи, ваничката я взехме от Штъркел-а и струва 48лв. После я видяхме във Вис Виталис много по-скъпа, ама не помня колко точно.
Добре дошли на новите мами!  bouquet

# 161
  • В една далечна галактика...
Момичета, това, че усещате бебета всеки път на различно място да ви "ритат", не винаги значи, че те се обръщат. Понякога може да се усещат ръчичките им, които вероятно вече са ниско долу. Зависи как шава бебка - с крачета или ръчички и къде е нацелила по-чувствително място. Е, вярно е и че бебето може да се обърне в последния момент и това да промени хода на раждането, но ние няма какво толкова да го мислим и да се тревожим предварително. Важното е докторите да си свършат добре работата  Hug

Пролет, моят опит с дрешките показва, че е хубаво да имаш 2-3 комплекта за съвсем малък човек, но повечето е хубаво да са за 3-месечно бебе. Зависи как ще расте бебчо.- Обикновено в първите седмици развитието му е много бързо и всичко умалява за нула време. А и сега благодарение на памперсите не се налага често преобличане (както в миналото) и напрактика човек може да мине с много малко дрехи  Peace

Доколкото моят доктор ми е обяснил, няма проблем да се слагат влагалищни глобули. Те не вредят на бебета, отмиват се бързо, когато започне родовият процес, а пък в същото време поддържат влагалището чисто от бактерии и гъби или поне намаляват тяхното развитие (това е особено важно за раждащите нормално). Затова прилагането им в 9 месец е масова практика.

Лека нощ и хубави сънища, а на тези, на които предстои среща с бебчо, стискам палци  Wink  bouquet

# 162
  • Чехия
Моята майка казва че до последните дни съм била седалищно, и в дори са искали да я приемат да решават проблема някак...ама дни преди термина съм ( с многото болки който съм и причинила )се обърнала.

# 163
  • София
Style! ЧРД!!!
Много, много щастие ти желая и само радости за теб и цялото ти семейство! Леко и безпроблемно раждане!

По списъка за родилното да подсетя Шейновските мами, че ТВ-то е с монети. Друго което може да е полезно - нещо за четене (на тема бебета, или каквото и да било друго).

За бебо в къщи още първия ден ще трябва да се правят манипулациите с пъпчето - та спирт, памук (или клечки с памук) и топоцин.
За почистване на очичките - също памук и стерилна вода (може преварена, но на мен ми беше по-удобно да ползвам на ампули за тази цел).
Всъщност като дойде педиатъра на посещение слушайте внимателно и правете списък на тати Mr. Green

бенита, дано акробатката пак направи акробатиката и се акробатира отново с главичката надолу! Стискам палци!

Дейзи, успех ако момента е настъпил!!! Praynig

Ivalex, красота!!!   bouquet Диви кокичета не бях виждала досега!  bouquet

hrisi1303, в 7 месец ми изписаха тези глобули заради гъбички. При мен се оказаха ефикасни, защото в контролното изследване ги нямаше вече. Но пък не успях да изтрепя някакви други гадове с АБ....

А аз днес май попрекалих с непочиването.... Още на обяд след разходката с Ида бях супер уморена, но после цял следобед местих и къпах цветята (че утре ще мие прозорци една жена)... В момента направо едвам движа... #Crazy

# 164
Гигилче, извинявай, че сега ти отговарям за промивките, но от ранния следобяд не съм влизала в нет-а... Мъжът ми е в София, а малкия (пардон, баткото) си иска пълно внимание вечер, защото цял ден не се виждаме - той е на у-ще, после на занималня, а от 18.00 ч един час на пиано... Леле, как ни изтрайва горкото такива еманципирани родители!
Та за Калиевия перманганат: на опаковката пише, но все пак: няколко кристалчета стигат, за да се приготви бледорозов разтвор (трябва наистина да е бледорозов, не по - ярък) и се разтваря във всякаква вода - топла или студена, зависи как ти е приятно. Вярвай ми, след епизиотомия хладничкото е по - приятно от горещото! Аз си го приготвях в малко шишенце от минерална вода и се обливах на тоалетната чиния (след щателно хигиенизиране с мокри кърпи...). По същия начин се приготвя и прахчето Тантум Роза, то е дозирано точно за една промивка и не може да се сбърка ( но пак казвам: доста по - слабичко е, аз няма да си взема...).
И дай Боже повечко от нас да се разминат с разкъсванията и епизиотомията (живея с надеждата, че като е второ и ако раждам нормално, може и да пропусна тази екстра!).
Smooth, браво на Вас, много сте едрички (3300 гр е сериозно за тези седмици!)
Filka, и мен така ме объркаха при прегледите: в два последователни дни бях на ФМ при варненското светило доц.Балев, който ми каза, че бебето върви доста едричко - поне две седмици по - напред от термина; на следващия ден отидох за първи път на преглед при доктора, който смятам да ме изражда и той заключи, че бебето върви доста дребничко - с една седмица след термина... И това за 1 ден! Абе, защо не си мерят приказките, като знаят какви отрицателни емоции могат да предизвикат!
Ама ние сме си виновни, като се шашкаме ... Същото е с мърдането на бебенцата: всички сме чели, че последните 2-3 седмици активността им рязко намалява поради силно ограниченото пространство, но така се ошашкваме, че може да си предизвикаме от притеснение преждевременно раждане.
Filka, и аз съм си заплюла тази ваничка на CAM  Peace

Общи условия

Активация на акаунт