Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 87

• 48 024
  • 1 166
  •   1
Отговори
# 420
Вела, браво за скенера! 🙂
Разбирам те за НОИ - аз чакам решение трети месец след преосвидетелстване и съответно нямам пенсия никаква. Слава Богу, че не разчитам само на нея! Мислех си, че промените, които внесоха, ще са за добро, а то - надежди-говежди, както винаги. 😁

# 421
  • Sofia
Вела, много се радвам за чистият скенер! Толкова прекрасна новина!
Нека всяка една от нас да чуят заветното Здрава си! По-чудна новина не би имала, след всички страхове. Бог бди над всички нас, за да можем да се излекуваме.

А за институциите, нямам думи! Ти си много търпелива и искаш да избегнеш острият тон, но това което съм разбрала  е, че за да се случат нещата трябва да си рязък. Което е жалко, защото не трябва да е така.

Кайра, от сърце ти пожелавам отлични резултати от скенера! Вярвам, че и при теб новините, ще са чудесни!

# 422
Вела, много хубави новини за скенера.
Другото са бели кахъри, ще се оправят нещата.
Скрит текст:
На мен месец и половина ми отне да си оправя втората година майчинство след три пъти преправяне и подаване на декларацията, съответно ходене при счетоводштел, четири телефонни обаждания от НОИ, два пъти ходих лично до там и два пъти до фонд Зеледелие. Навсякъде ме уверяваха, че проблем няма и пари ще има, обаче в крайна сметка се оказваше, че пари няма, а проблем има.
Накрая се отказах да се разправям и си заминах, гледам онзи ден, че имам пусната ведомост в НОИ, дано да са превели и парите.
Още отсега ми настръхва косата за подновяването на телка и какво ще се обърка.

# 423
Мили хора,
"Ракът напусна моето тяло завинаги" е най-хубавото изречение, което съществува. Да си го пожелаем всички.

# 424
  • Добрич
Всеки ден

"Благодаря, че ракът напусна моето тяло завинаги".

Благодарността има мощен енергиен заряд и е добре, да го отправяме към Вселената.

Това е любимото ми утвърждение/благодарност.

# 425
  • Sofia
Момичета, тези които сте на Верзениос. Тъй, като ми предстои да приемам този препарат и се зачетох в листовката, за да съм поне малко информирана. Знам, че първоначалната доза е 150мг., като съм останала с впечатлението, че се пие 1 път на ден, но сега в листовката виждам, че се приема 2 пъти на ден по 150мг. Дали е така? И друго чета, че не трябва да се приемат лекарства с ибупрофен и аспирин? Вашите онколози предупредиха ли ви за тази подробност?

# 426
Да,това е дозата ,оптималната,150 мг два пъти дневно,желателно е в приблизително едно и също време да е приема.Възможно е да се ограничават нестероидните противовъзпалителни,предвид въздействието им на кръвотворната система.Това да не те притеснява,при нужда,и не системно това не е проблем.

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 10:02 от неда2

# 427
  • Sofia
Благодаря ти, Неда! Не знам, защо си мислих, че се пие веднъж дневно.

# 428
То при толкова детайли за помнене,и толкова неща са ти на главата,допустимо е.
Пожелавам ти,бързо да се адаптираш и безпроблемно да понасяш терапията.Питай,не се притеснявай,може и на лични.

# 429
  • Sofia
Неда, от сърце ти благодаря! Със сигурност, ще имам въпроси. Да започна, вярвам че е за добро.

# 430
  • Варна
Момичета един въпрос.От Пет скенер разчитането,излиза ли в Е Здраве.За КТ съм сигурна,че излиза,но за Пет не съм сигурна.

# 431
Момичета един въпрос.От Пет скенер разчитането,излиза ли в Е Здраве.За КТ съм сигурна,че излиза,но за Пет не съм сигурна.
А има ли разлика мвжду ездраве и his.bg?

# 432
  • София
А има ли разлика мвжду ездраве и his.bg?

Е здраве е мобилното приложение на his.bg

И в двете би трябвало да излезе всичко което е качено официално от болницата. Проблемът е че когато е платено и не е по здравна каса или през фонд - болницата която го прави може да си спести качването.
По принцип би трябвало да излиза всичко.
Но за съжаление на практика не винаги е така.

# 433
И аз да попитам - на 19.01. подадох за освидетелстване от ТЕЛК, на 24.01. получих имейл, че съм подала заявлението и номера му, но до момента не са ме уведомили за коя дата е насрочено разглеждането на документите ми и в кой ТЕЛК. И при вас ли толкова се бавеха, как да проверя имали движение по заявлението ми ?

# 434
  • Варна
Vinci в картотеката се прави проверката,където си подала документите.

Общи условия

Активация на акаунт