Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 87

• 47 089
  • 1 166
  •   1
Отговори
# 1 155
  • Добрич
Ерос, на мен след операцията и дълго време след това ми бяха изтръпнали и двете гърди (двустранна  мастектомия с едномоментна реконструкция и сентинелна биопсия). На ръката нямах изтръпване. Явно при всеки е различно.

Моите сентинелни л.в. бяха 2 л.в. и 2 микрол.в. Така са описани в епикризата.

# 1 156
Ерос, Виктор Йорданов не е ли само образна диагностика? Аз останах с впечатление, че той прави подготовката за сентинелна биопсия и вероятно е маркирал и тумура с тази тел, ако е малък, за да насочи хирурга.

# 1 157
Ерос, това което описваш бих нарекла варненска класика. До момента трябваше да знаете кой е лекуващия онколог, но такъв нямате, нали? А къде й издадоха първия протокол, с който определиха операцията като първа стъпка в лечението? При мен нещата се развиха така: биопсия в Окръжна болница, после отидох на преглед при доц.Калев в Сити Клиник, защото нямаше кой да ми интерпретира резултатите от биопсията. След това подадох документите в Онкокомисията в Окръжна (които са филиал на болницата в Аспарухово). Отиваш и вземаш решение след 20 дни, но жив онколог не видях! Така и не разбрах кой ми е лекуващия онколог. След операцията Вълкан Иванов ме изпрати "при онколозите" и аз пак при Калев. И тъй като се усъмних в препоръките, които ми даде и които се различаваха от второто мнение на д-р Кръстева трябваше да сменя болницата и да започна лъчетерапия, защото минаха 3 месеца от операцията, без да съм започнала някакви последващо лечение. Така стигнах до момента, в който по съвет на Алатеа отидох на преглед при проф.Енчева в Терапията, предвид предстоящото лъчелечение. И с протокола от Окръжна започнах лечение в Терапията. Вече имам лекуващ онколог - доц.Елеонора Димитрова. Мисля, че проф.Цонев в Терапията също е добър специалист. Разочарована съм от поведението на лекарите. Където и да отидете - те си говорят помежду си, така че....Д-р Кръстева ми се обади да ми се скара едва ли не, че се бавя с лечението и "да предам много поздрави на доц.Димитрова" Wink

# 1 158
  • София
Ерос, аз се включвам само за ръката. Момичетата преди мен са писали да търсите онколог. Премахнати и при мен са 2 лв. Изтръпването ми е под мишницата и в областта на трицепса. Почти 2 години от операцията. Не се е оправило и не вярвам някога да се оправи. Просто приех, че така ще е.

# 1 159
  • София
Оправя се, оправя се, но повече години трябва да минат, при мен вече 9 и е изчезнало това изтръпване. Но поне няколко ще го има.

# 1 160
И при мен мишницата при оперираната гърда е изтръпнала и даже леко подута. 2г и половина след операцията.

# 1 161
Здравейте дами, продължавам да ви чета! Толкова сте ми полезни! Бог да ви благослови! Днес се срещнах с д-р Ушева от ИСУЛ. Разкошна млада лекарка! Възхитена съм! Някой правил ли е при нея интраоперативна радио терапия да сподели мнение? Тя каза  че това може да спести последващото лъчелечение. Изчетох цялата дискусия, но не срещнах никъде някой да споменава, че се е подложил на тази терапия.

# 1 162
Здравейте и от мен-аз по време на лъчето накрая имах леко зачервяване и освен бебешката пудра, ползвах и този прах за раните-сулфатиазол или нещо подобно. След баня се пудрех с него и мисля, че ми помогна много да не станат рани и проблеми.
Иначе за лъчетерапия-проф.Михайлова от Онкологията в Дървеница беше единствената, която беше категорична, че трябва да облъча и гръдната стена, нищо че гърдата е махната. Тя ми каза, че на практика нямат проблем с имплантите, облъчват на нов модерен томограф и аз засега нямам проблеми с импланта.
Моят проблем с лимфните възли под мишницата и ключицата се реши-днес бях при Иванов и според него всичко си е наред, няма проблем, възлите са малки и изглеждат добре. Толкова се зарадвах, сърцето ми се беше свило и днес получих глътка въздух.
Момичета, втори месец приемам Верзениос, кажете с какво си вдигате левкоцитите. От време на време ме боли глава и нямам сила, а като си пуснах кръвните бяха малко под долната граница, преди това не са ми падали толкова, дори от химията
От шест месеца се боря с ниските левкоцити. Пробвах много неща и Герисан, цвекло, билкова кръв и Сарачоглу, и бирена мая и Маоло иииии стафидена вода и какво ли още не.Това,  което мисля, че сработи и този месец са 4.20 е фолиевата киселина+ Полимакс. Дано ти е от полза!

# 1 163
  • Варна
Само да кажа за Герисана,когато вече са паднали се пият 3×2.Сестра ми беше се успокоила,че са наред кръвните и почнала да ги пие 2×1.В  седмицата в която е почивка и трябва да се нормализират бяха паднали,до 1.5.Почна 3×2 и сега когато е на таргет,са 4,5.

# 1 164
Относно Верзениоса.... Очаква се той да понижава белите кр.телца. все пак той инхибитор на определен ензим и забавя/спира деленето на определени клетки в тялото. Обмисляхме да купуваме разни неща и да се мъчим да вдигнем левкоцитите обаче ми мина през ума...а ако успеем? Това какво означава - че добавката вдига левкоцитите по някакъв заобиколен начин докато верзениоса продължава да ги блокира или добавката блокира действието на верзениоса и левкоцитите се вдигат, но в същото време ако верзениоса е блокиран то той и не върши основната си работа ако има останали ракови клетки и те имат възможност да се делят и те? И от толкова чудене минаха месеци - онколозите не могат да кажат категорично защото няма опити правени с верзениос и всички възможни хр.добавки които са на пазара какво е взаимодействието между тях. Засега левкоцитите се подържат малко под долна граница и сме постигнали някакъв баланс - хем жена ми не е по-болнава (явно броя на левкоцити е достатъчен), хем верзениоса работи, хем не се влошават показателите. Ако все пак паднат си има схеми на намаляне на дозата а в краен случай се спира + растежен фактор. В момента 3 седмици го пие 1 седмица почива и сме в баланс.

# 1 165
Моля някой да пусне нова тема. Утре ще заключа текущата.

# 1 166

НОВА ТЕМА:

https://bg-mam.ma/t/1761322
(Да дам и аз принос към поддържането на темата, надявам се, че се е получило както трябва и ако желаете нещо да се добави в началото на новата тема, казвайте.)

Общи условия

Активация на акаунт