Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 87

• 47 900
  • 1 166
  •   1
Отговори
# 1 110
  • София
Благодаря много момичета!Аз реших,че симптомите са първият и вторият ден и бях почивка,днес трети ден отидох на работа и като ме почнаха болките по мускулите и изпих един ибубром синус,само това имах в чантата .Иначе си нося деган,нямам гадене днес.От утре ще се заредя с хапчета няколко вида с мен да съм подготвена.Фармацевтката ми писа ,че мога ибупрофен или паратрамол да взимам и ако не мине до няколко дни да звъня на онколога.А в Онкологията като им звъннах ми казаха,че може парацетамол или аулин да взимам.А бе голямо шашкане като ти е за първи път.Иначе и аз много ходя и не искам да седя и да лежа в нас.

# 1 111
Паратрамола е най-силен да знаете. Той е комбинация от парацетамол + трамадол който е опиоид. Действат синергично и ако не помага парацетамол ибопруфен и аулин той е решението

# 1 112
  • София
Даниела, остави Паратрамола като последно средство. Първо пробвай с другите. Аз имах силни болки само след първата - помогна ми Лекадол. При другите бяха поносими и не съм пила нищо.
П.П. Марсиан го е написал.

# 1 113
Излезнаха ми резултати от хистохимия HER2 (3+).
Като чета ми става лошо.
Май изтеглих най-късата клечка.
Има ли друг с такъв резултат?
Какво означава това?

# 1 114
Мила,клечката винаги ще ти се струва къса,но е твоята клечка...Има момичета с твоя резултат,те ще ти обяснят.Аз само ще ти кажа,че всички са на мнение,че хормонозависим и хер отрицателен е най- лесния за овладяване,но за мен ,87%, които не се повлияват,въобще не е така...Статистика,и анализи..за учебниците..
Пътя е труден,но е за вървене...вярвай,ще се справиш ,ще се радваш на добри резултати,и най-хубавото,ти предстои!

Последна редакция: пт, 28 мар 2025, 14:20 от неда2

# 1 115
Eyeswideopen, само спокойно! Знам,че е много стресиращо всичко в началото, аз също вървя по пътя на лечение в момента, но горе главата. Лек има! Моят е също ХЕР позитивен, на ИХХ излезе 2+ и правих допълнително ISH изследване, което потвърди,че е ХЕР позитивен. ХЕР позитив означава,че раковите клетки се делят и растат по-бързо. Някога, преди таргетните терапии се е считало, че този подтип рак е с по-лоша прогноза, сега не е така. Със сигурност ще имаш таргетна терапия 18 курса, със сигурност ще имаш химиотерапия, операция, евентуално лъчетерапия, ако туморът е хормоночувствителен ще има и антихормонална тарапия в продължение на години. Всъщност при ХЕР позитивните, доколкото вече се запознах, лечението е и по трите стълба - химио, таргет и хормони.
Доколкото си спомням при теб образуванието беше с по-големи размери и предполагам, че ще стартираш с химио. Онкокомисията ще начертае твоя план, следвай стъпките, вярвай на лекарите и с малки, малки крачки ще се доближиш до пълно излекуване! Прегръщам те, кураж!

# 1 116
Момичета, ходих в Надежда да си покажа кръвните изследвания. Е каза ми лекарката, която ме прие, че са ми перфектни резултатите и нищо не трябва да правя. Не били ниски витамините Б12 и Д, и алкалната фосфатаза била малко над-горна граница, така че за сега само ще наблюдаваме. Е питам я защо съм изморена, щом витамините са ми достатъчни и тя ми казва, че  по 99 причини  може да се чувствам отпаднала, но не е заради ниските нива на витамините.
Аз обаче мисля да завиша малко приема и да видим как ще ми се отрази на общото състояние. Все си мисля, че в по-редно да държа стойностите около средната норма, а не на долна граница. Вие какво мислите?

# 1 117
  • Sofia
Роси, като знам в Надежда как гледат на витамин D и често го неглижират, според мен взимай. Нищо, че ти е в норма. Гледай да ти е над средното към високото. Много момичета тук са споделяли колко е важно за дълга ремисия. Иначе за умората, може да е пролетна умора. Не го мисли много, защото мрачните мисли карат тялото да страда физически. От опит го казвам. Когато бях на 20 и няколко години нещо ме хвана депресията и физически въобще не се чувствах добре. Добре, че майка ми ми каза да се стегна и излезнах от това си състояние.

Еyeswideopen, спри да четеш каквото и да е. Както са те посъветвали по-горе, слушай единствено лекарите. Има лечение на няколко нива, които събрани заедно са ефективни, но и ти трябва да имаш положителна нагласа. Имам една позната, която е с тройно позитивен. Сега ѝ остана само да е на хормонална и дори мисли за бебче . Много, много е важно да мислиш, че всичко ще се нареди. В момента в който ти се прокраднат мрачни мисли, гледай по най-бързият начин да ги премахнеш. Бог, ще ти помогне да се излекуваш, само трябва да вярваш и да му се довериш. Рака си е рак, независимо от ИХХ. Мисли в посока, че лечение има.

# 1 118
Роси, аз мисля, че.онкологът не е компетентен да се изказва за нивата на витамините, както ендокринолог не ми е коментирал химиотерапията.
На мен Щерев ми се накара, че онколог не може да коментира лъчетерапията, какво остава за съвсем друга област от медицината.
Може би от гледна точка на онкологичното ти заболяване, нивата на витамин Д не са ниски, но все пак имаме живот и след тази диагноза и лечението.
Трябва да се мисли, че има и други болести, макар и по-неопасни.
Не се сещам дали си споменавала на колко си години, но витамин Д ще ти е много нужен, колкото повече остаряваш или ако те вкарат в менопауза.
Доверявам се на онколозите си, но не мисля, че те са компетентни да ме лекуват изцяло и за всичко.
(На мен точно в Надежда пък ми казаха да вземам витамин Д по време на терапията. Явно зависи как си задаваш въпроса - "трябва ли да вземам" или "аз вземам, нали няма проблем с тукашното ми лечение"? Между другото Щерев доста се пази да не дава съвети извън онкологията, например за черния дроб, като го питах дали да пия нещо, ме препрати при гастроентеролог. Така че, за всеки проблем - при съответния специалист.
Но досега не съм видяла мнение за вреда от висок витамин Д, а доста време следях темите за него. Само позитиви пишат хората, които успяват да го поддържат близо до горната граница.)
Еyeswideopen, това за късата клечка е важало преди години, сега има ефективни терапии дори за тройно негативния рак.
Ето например моя вид рак почти не се влияе от химиотерапия. Каква ми е ползата, че се делят клетките по-бавно, ако химията не е успяла да ги утрепе, само дето се мъчих половин година и още не мога да преодолея последствията.
А при хер позитивния рак отговорът на терапията е много висок.
Така че, докато не минат 5-10-20-30-50 години, няма как да се знае чия клечка е била къса и коя дълга.
Имаш терапия, която ще те излекува, това е важното. Hug

Последна редакция: сб, 29 мар 2025, 04:31 от Opossum

# 1 119
Момичета, ходих в Надежда да си покажа кръвните изследвания. Е каза ми лекарката, която ме прие, че са ми перфектни резултатите и нищо не трябва да правя. Не били ниски витамините Б12 и Д, и алкалната фосфатаза била малко над-горна граница, така че за сега само ще наблюдаваме. Е питам я защо съм изморена, щом витамините са ми достатъчни и тя ми казва, че  по 99 причини  може да се чувствам отпаднала, но не е заради ниските нива на витамините.
Аз обаче мисля да завиша малко приема и да видим как ще ми се отрази на общото състояние. Все си мисля, че в по-редно да държа стойностите около средната норма, а не на долна граница. Вие какво мислите?
Въобще няма да сбъркаш,поне 2000 единици,дневно витД.Може и един-два пъти седмично,по 10000-5000.Според препарата ,който предпочиташ.Хубаво е, че все пак си в границите,не стартираш от хиповитаминоза .

# 1 120
Точно така, мн добър отговор към терапиите дава хер позитивният. Стопява се напълно, защото се атакуват точно целевите клетки. Опустошават ги без остатък. Изключително добри прогнози са, на мен го е казвал онколог. Едно време беше с най-неблагоприятна прогноза, днес обратно. Но наистина параметрите не са всичко, спокойствие и вяра.

# 1 121
А моят вит Д е над горна граница. От 20-49,9 референтни, моя е 54,8. Вярно е , че не спрях 10 дни преди изследването , а го направих по време на прием, но сега не знам какво да правя, дали да го спра за известно време. Сама си го пуснах ей тъй с другите изследвания.

# 1 122
Eyeswideopen, аз съм тройнопозитивна, отначало също се бях притеснила, но разбрах, че заради тарг.терапия е добра прогнозата. Минах операции, химия, лъче и сега вече съм на хормонална и все още на таргетна терапия. Ходя на работа и гледам много да не го мисля, в някоя от темите бях писала, че моя позната, също тройнопозитивна, вече 10та година е добре и се радва на живота. За това, зареди се с вяра, позитивизъм и най- вече търпение, защото медицината е напреднала и заболяването се контролира. Incantrix, Вит.Д се изследва 1 седмица след последния прием. Аз бих спряла приема за 1 седмица и щях отново да го изследвам.

# 1 123
  • ПЛОВДИВ
Привет борбени момичета! Не съм писала одавна, но Ви чета, че последните 2/3 седмици бях кълбо от претеснения за вчера, тъй като ми беше контролния мамограф и ехограф, но всичко е чисто в двете гърди, ЛФ и щитовидна жлеза също. Живи и здрави догодина пак на килимчето. Другата седмица съм с онколошката на консултация за Верзениоса преди да роди.

# 1 124
  • Sofia
Много се радвам за теб мадам Фрапина! Все така да е и занапред - здраве, щастие и спокойствие!

Общи условия

Активация на акаунт