Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 87

• 47 996
  • 1 166
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Ооооо, никаква информация нямам дали трябва да се избягват тези кремове. Антиоксидантите и някои витамини не са ок за допълнителен прием и затова се замислих за козметиката, която ги има в състава си.

# 526
Jenq, и на мен ми бяха казали с нищо да не мажа по време на лъчето. Главоболие имах и си пиех разни аналгеници. Чак ранички съм нямала, но зачервяване стоя месеци наред. Мажех с бебешко олио лекичко.
Относно козметиката - мисля и се старая да избягвам специалните модни продукти. Струва ми се, че колкото по-специално и скъпо е нещо, толкова повече химия има в него. Близо година след края на терапиите ползвах бебешка козметика. След това постепенно минах на медицинска козметика, но от няколко месеца наблюдавам, че не ми влияят добре и се чудя дали да не се върна на бебешката или някакви български (поне са "по-пресни" 😁). Агресивните продукти, които са с бърз уау ефект трябва да се избягват, според мен. С достатъчно химия ме натъпкаха. 😁😁😁
Момичета, да се оплача, че от сутринта зверски ме сърби цикатриксът, дърпа, боли на моменти, нонстоп дискомфорт. Дали е заради времето или да се филмирам? Обикновено жегата така ми се отразява.

Последна редакция: пн, 17 фев 2025, 11:16 от Calm

# 527
Calm, и мен тези дни ме боли цикатрикса и се филмирам. Тъкмо обмислям да запиша преглед при д-р Валентин Иванов, заради това. Може и да се дължи на промяната на времето, но не съм спокойна.

# 528
Благодаря за отговорите! Ще се консултирам с още един гинеколог, просто като чух атрофия си представих атрофия на мускулите там и ми прилоша ;д иначе ми предписаха нехормонален гел, но все още не ми е ясно дали ако наистина е това има шанс да се възвърне пътността на стените, или демиджа, който е направен е необратим и само мога да поддържам състоянието :С
Shaylo, ако си пропуснала- изгледай видеото на Една от осем по повод атрофията на влагалището и вагиналната сухота. Аз също имам такъв проблем и даже съм решила да си направя тези процедури с Лазер. Надявам се, че ще помогнат...

# 529
Здравейте, дами.
Минах 20 облъчвания и ми остава още една седмица. Гърдите ми са големи и под облъчващата гърда е…ами направо страшно си е, даже не знам как да я опиша. Лекарката каза да издържа и нищо да не слагам освен облоги с риванол и антибактериална пудра. Лошото е, че много ме боли/пече и сърби. През нощта често се събуждам от болка.
Искам веднага след като приключа да почна да мажа нещо. Имали ли сте подобен опит и с какво сте мазали?
Ще видя какво ще препоръча и лекарката, но имам нужда и от споделен опит
Maki, аз ползвах през цялото време на лъчетерапията Biafin крем( гръцки) и съм доволна. Имах зачервяване и обрив( аз съм с много бяла и чувствителна кожа) , но не стигнах до рани. Даже и сега, като усещам някакво стягане, дърпане на гърдата пак я мажа с него и ми помага.

# 530
Weleda hair tonic съдържа точно розмарин

Ужас с това лъчелечение
Май добре, че не ми назначава
Ужасни неща описвате
Като си знам късмета кой знае и на това как бих реагирал

Козметиката нямам нерви да я проверявам
Ползвам масова и май там са спестили антиоксидантите, поне се надявам

# 531
Valkyrian, в сравнение с химията лъчето беше като козметични процедури. 😁😁😁 Малко черен хумор, да ме извинявате!

# 532
Момичета, знае ли някой ако искам да си сменя банковата сметка за пенсията, къде тр да отида. Искам да закрия сметката в дск, защото жестоко ми лазят по нервите, хиляди пароли, не може да се работи, днес загубих половим ден да се занимавам, ще ми отрежат тока и пак не се получава. Не ги искам тия, моля Ви кажете ми, в социалните ли да ходя.

# 533
  • Варна
Мимаче,за пенсията в пенсионното,за помощите в социалните.Аз съм сменяла с ПИК за болничен в НОИ,но не знам дали става за пенсия.

# 534
Mimache, както пише Alatea, за пенсията - в НОИ по адрес и провери дали не може онлайн, ако имаш ПИК/КЕП. Попълва се заявление за промяна на обстоятелства или нещо от сорта. Същото е за социалните.

# 535
  • Sofia
Момичета, попаднах на тази новина днес:

Касата предвижда до 5 млн. лв. за биомаркери през 2025 г.

https://www.zdrave.net/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0% … %BD%D0%B0)/n32363

В началото, ще се заплащат само за 3 диагнози: рак на белия дроб, рак на млечната жлеза и колоректален карцином.

# 536
  • Варна
Кати и аз го четох,но не пише кои.Хера също е биомаркер.То и сега могат да са безплатни,но трябва онколог да те прати,Фармафирмите ги плащат.И нещо положително да ви кажа.Обучавам нова колежка(ще си сменям работата) и се оказа с рак на маточната шийка и мети в яйчници и матка.Водела се 4ст,защото има и в друг орган.Оперирана преди 13г и лъчетерапия.Вече е в пълна ремисия и Телк само 50%.Така,че чудеса се случват,само трябва да вярвате.Стискайте палци,да ме одобрят за работата коята искам.

# 537
  • Sofia
Alatea, чудеса се случват! Само трябва силно да вярваме. Много насърчителна история! Благодаря ти!

Да, не пише кои биомаркери.

Пожелавам ти, да се случат нещата както ти искаш!

# 538
Споделяйте повече такива истории! Силата на съзнанието е важна, нека си спомняме за историята на кайли миноуг и шерил коул и анастейша и кристина апългейт и кой ли още не известни и безизвестни! Ние сме нормални хора в шарения свят, колкото за другите, толкова и за нас.

# 539
Здравейте, мили момичета!
Не зная откъде да започна.. Сестра ми е с диагноза рак на гърдата от вчера. Считат, че е злокачествен. Съсипани сме.. Взет е материал за биопсия, който тепърва ще се изследва, но оттук нататък не знаем какво да правим.. Мога ли да Ви помоля за мнение - къде трябва да занесем “стъкълцата” за повторно мнение.. Можем ли да поискаме само протокол за лечение от чужда болница - например от Германия или Израел.. и как става това?

Общи условия

Активация на акаунт