Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 87

• 48 055
  • 1 166
  •   1
Отговори
# 780
Майка преди 2г си ги плати, дано от тогава да има промяна.

# 781
  • София
Само за успокоение ако изобщо може да има такова с тази диагноза. Аз също бях с голямо образувание в обема на почти цялата гърда, но след биопсията се оказа предимно ин ситу, което се води преканцероза, имах и инвазия естествено, което наложи агресивно лечение, но искам просто да кажа, да не умирате от страх в момента, както сте в едната крайност, така може да се окажете и в другата. Аз, обикаляйки из мн специалисти бях категоризирана от втори до четвърти стадий и до ден днешен не знам, какъв беше стадият ми преди лечението! А да знаете пък как ще се успокоите като започнете терапията и това нещо спихне и изчезне. Горе главата.
Благодаря за подкрепата. Не знам какво бих правила без вас момичета!
В момента съм толкова объркана, че не знам от къде да подхвана.
Един доктор казва - най-вероятно "ин-ситу", друг-напреднал стадий. Третия - "нищо няма, веднага на операция, доброкачесвено е".
Не знам....
Вече си на пътя, действай си по план, ще се наредят нещата, всички тук сме минали през това.

# 782
Майка преди 2г си ги плати, дано от тогава да има промяна.
Отрази ли се на лечението й?
Аз съм с баба и майка заболели преди мен.
Разликата е във възрастта на появата на заболяването. И двете се разболяха на 44-45, аз - 15 г. по-късно. Във Варна онколозите са категорични, че няма нужда да правя тестовете BRCA1/2, като аргументите са:
* наследствени заболявания се проявяват до 45 г. възраст
** поради ранния стадий, ниска агресивност и много малък риск от рецидив (според резултат от тест EndoPredict) дори и BRCA1/2 да потвърдят наследственост не ми се полага олапариб.

# 783
В момента е на Олапариб
Да, отрази се.
Благодарение на тези тестове й отпуснаха последните две лечения. Калев ги поиска, защото при нея вече бяха минали традиционните лечения.
Сега трябва пак да смени лечението, защото спря да действа и съм в лека паника, дали има с какво😔
За протокола:
На 58г беше, когато се появи при нея Тройнонегативния. На 59г откриха на дебелото черво.
На 38г имаше хормонозависим на гърда.
Моя тройнонегативен ми цъфна на 33г

# 784
  • Варна
DZ, Кейтруда слагаха ли й.В Холандия слагаха на нашата племенница с тройнонегативен.А метастазите от кой рак са.Правена ли е биопсия на някой от тях.Питам,защото в Холандия само за стадиране е правен Пет,после само ЯМР на глава и малък таз.Казали са,че когато не е хормонозависим,няма нужда.Аз го разбирам,че не метастазира на други места.И друго,Малечка беше споделила,мисля за Майчин дом Генетичната лаборатория,теста за BRKA1и 2,струвал към 200лв.Много голяма разлика с Трансхеликс и Геника.

# 785
  • Северозапада
Кейтруда ми слагат и на мен сега за тройно негативния. С това ми приключва лечението, защото BRCAто ми е отрицателно.
Наистина проф. Тимчева ми беше казала, ако не ми пуснат BRCA, да отида в Майчин дом. Но за тази цена изследват само тази мутация. Мисля, че другите лаборатории изследват повече гени, затова цените са 1000+.

# 786
Alatea, слагаха й преди това. Нямаше кой знае какво действие при нея.
Не са вземали биопсия на кожните метастази, защото в нейното състояние няма особено значение. Тя има и в главата, има и в тялото. За сега органите й са здрави и това я държи стабилна. При операция на главата преди 2г беше извадена едната метастаза, другата е от другата страна и няма да издържи втора операция. От там имаме хистология, че е от гърдата.

# 787
Здравейте! Някой знае ли колко дни е клиничната пътека за хоспитализация при провеждане на лъчетерапия 25 дози? "Приеха" ме на 5 февруари и не зная до кога?

# 788
  • София
Момичета, поизпуснах ви малко

Eyeswideopen само спокойно, и аз преди 3 месеца мислех че това е края, но благодарение на момичетата тук, които безкрайно помагат, се събрах и постепенно влязох в релсите на лечението. Аз съм с още по голямо образование 50 на 30 на 44 мм, което освен всичко на ехографа не се вижда и хвърля в ужас хирурзите, но пък за сметка на това се вижда чудесно на ЯМР.
Успокой се и след кор биопсията си запиши час за онколог. И Надежда и Софиямед са добри решение. В Надежда има часове, но после се чака много, защото има ужасно много хора.

Относно генетичните тестове - на мен от Надежда - онколозите, както и хирурга  ми препоръчаха Геника. Ето това изследване https://www.genica.bg/test/nasledstven-rak-na-grdata-i-na-yaychnika-26-gena
Но аз съм с HER 3+ и за мен е платено. В Надежда само при HER негативен правят по програма на Астра Зенека за BRCA 1 и 2 - безплатно.

Аз лично съм в колебание дали да дам още 200 лева и да направя това - https://www.genica.bg/test/panel-nasledstven-karcinom-paket-za-zheni

Тъй като при мен и двамата ми родители починаха от рак (на дебелото черво и на матката), и едната ми баба беше с рак на гърдата.

Aelita_62 - би трябвало да е 30 дни
250.2 Приложени 20 и повече фракции и продължителността на лечението 30 и повече  дни
Ако пътеката е 250.2

# 789
Здравейте! Някой знае ли колко дни е клиничната пътека за хоспитализация при провеждане на лъчетерапия 25 дози? "Приеха" ме на 5 февруари и не зная до кога?
Болничните са за времето, през което се прави лъчетерапията плюс 30 календарни дни след датата на изписването

# 790
  • Варна
Здравейте, момичета!
Извинявам се, че ще пиша малко без връзка, но Боряна Бисерова ми е писала с въпроси за лъчетерапията, но пощенската й кутия е запълнена и не получава отговора ми.

Предполагам, че чете тук, затова пиша.

Боряна Бисерова, не ми получавате съобщенията.

# 791
Боряна
И аз не мога да ти отговоря. Пълна ти е кутията.
Мисс Heart Heart

# 792
  • Варна
Момичета,малко извън темата.Днес трябваше да се гледа Телк на синът ми.Как можем да видим решението.Няма пик на нап и нои,а не искам да го разхождам.С мобилен КЕП,ще стане ли и кога може да се види.Бях посочила и имейл,но получих писмо за датата на мейла нищо.

# 793
За тройно негативен изследването за BRCA1 и BRCA2 е безплатно в Майчин дом и Онкологията в София. Дали ще се отрази на лечението зависи и от други фактори, като на мен не ми изписаха Олапариб. Същото е и с Кейтруда, не се изписва по принцип, а зависи от стадий, размер на тумора, дали има неоадювантна химия и др.

# 794
Благодаря за отговорите.
Очевидно ще имам повече от 30 дни хоспитализация.

Общи условия

Активация на акаунт