Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 87

• 47 988
  • 1 166
  •   1
Отговори
# 855
Да споделя и аз във тази връзка с топчетата.Миналата година премахнах здравата гърда точно заради много топчета и поставиха имплант.Сега наскоро понеже ме наболява операцията като се опипах намерих и аз топче.Дали е останало от преди операцията или се е новопоявило не съм сигурна.То дори не е в самата гърда а по скоро на гръдната кост.Имам скенер от преди месец чист,ходих и на ехограф.Хирурга не можа да каже с точност какво е,според него не е нещо лошо,но на мен вече не ми дава мира.Ще го следим.

# 856
Здравейте! Може ли да препоръчате лекарство с добър кръворазреждащ ефект, без рецепта ( освен аспирин)?

# 857
Да споделя и аз във тази връзка с топчетата.Миналата година премахнах здравата гърда точно заради много топчета и поставиха имплант.Сега наскоро понеже ме наболява операцията като се опипах намерих и аз топче.Дали е останало от преди операцията или се е новопоявило не съм сигурна.То дори не е в самата гърда а по скоро на гръдната кост.Имам скенер от преди месец чист,ходих и на ехограф.Хирурга не можа да каже с точност какво е,според него не е нещо лошо,но на мен вече не ми дава мира.Ще го следим.
И при мен сякаш е на костта. Хирурга каза, че при мен било нормално понеже раната е прясна. Можело да се разнесе, можело и да остане. Каза ми също, че е често срещано да се получават такива топчета поне аз така разбрах. Каза, че можело да е също събрана линфна течност ,ако операцията е прясна, но не е такова в моя случай.  
За влизките не съм много опитна минала съм само една (червена химия) . Аз лично я изкарах добре : неприятен вкус в устата, мнооооги бях жадна,запек,умора и това което ме изненада беше главиболието и всичко беше между 3, 4 и 5 ден. Прочетох че имало някакво проучване (не знам на кой) , че ако не ядеш деня преди вливката на самата вливка и деня след вливката си щял да изхвърлиш по бързо веществото.  (Може би да поемаш само течности се има впредвид. Сокове ,бульони и т.н. )Не съм го правила и едва ли някой доктор ще го препоръча.

# 858
Много благодаря момичета! Heartpulse
В болница Надежда ще ми е химията и вчера ми беше стресово и ми изкочиха тези неща от главата да попитам,но знам,че винаги помагате Flowers Rose
А какво ви е мнението за Витацептин и другите подобни които уж се препоръчват при онкологични?Защото аз много им нямам вяра и затова съм заложила на естественото- пчелен прашец и пчелно млечице.Ползвате ли някави добавки по време на химията?Аз за моите съм съобщила на онколожката и одобри,но забравих да питам дали да взимам друго.
Привет и от мен, Даниела.
За добавките - тримата онколози, с които се консултирах, са против. Най-много вит Д казаха. Важно е да се стараем да ядем разнообразно (когато не ни е лошо, разбира се, но ако трябва и малко на сила за сили Simple Smile), да има протеини, плодове и зеленчуци в диетата. Ако може, разходки и движение. Аз досега бях на червената химия и закусвах след като ми вземат кръв, също хапвах и нещо за обяд, докато чакам да ми дойде редът за вливките. Иначе от 21.02 започвам твоята терапия - доколото разбрах, по-скоро да очавам грипоподобни симптоми.
Наистина водата също е много важна и в деня на самата вливка - преди да ти вземат кръв, е добре около чаша да изпиеш, аз пия и още една голяма чаша веднага като стана, за да вземат кръв по-лесно. После по време на самата вливка също пия вода.

ГериЛ, и на мен ми казаха за това, но не мога да си представя да го издържа и че по-скоро би влошило нещата. Досега бях на червена химия и още като се прибера след вливката и вече пишкам червено (и така до вечерта най-много) - значи реално доста бързо се изхвърля, каквото може, де.

# 859
  • София
мама МОНИ и аз съм при Мила Петрова.И Герисан пия,ама забравих него да го кажа.
Момичета още веднъж много благодаря за подкрепата и подробните обяснения Heartpulse
Че във фб групите какви неща пишат за химията направо ми щръкна косата и се депреснах.То не си мисля,че ще ми вливат витаминки,ама толкова страховито го описват...
Успокоихте ме ,дано и при мен да е лека и ефикасна химията.Че и скенер ме чака края на месеца,дано да няма неприятни неща.

# 860
Здравейте! Може ли да препоръчате лекарство с добър кръворазреждащ ефект, без рецепта ( освен аспирин)?
Бих ти препоръчала Натокиназа,много добър ефект,хранителна добавка,без страничните ефекти на аспирина.Препоръча ми го кардиолога,по време на Ковид пандемията.

# 861
[/quote]
Бих ти препоръчала Натокиназа,много добър ефект,хранителна добавка,без страничните ефекти на аспирина.Препоръча ми го кардиолога,по време на Ковид пандемията.
[/quote]
Благодаря много!

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 18:59 от Aelita_62

# 862
И при мен сякаш е на костта. Хирурга каза, че при мен било нормално понеже раната е прясна. Можело да се разнесе, можело и да остане. Каза ми също, че е често срещано да се получават такива топчета поне аз така разбрах. Каза, че можело да е също събрана линфна течност ,ако операцията е прясна, но не е такова в моя случай.  
За влизките не съм много опитна минала съм само една (червена химия) . Аз лично я изкарах добре : неприятен вкус в устата, мнооооги бях жадна,запек,умора и това което ме изненада беше главиболието и всичко беше между 3, 4 и 5 ден. Прочетох че имало някакво проучване (не знам на кой) , че ако не ядеш деня преди вливката на самата вливка и деня след вливката си щял да изхвърлиш по бързо веществото.  (Може би да поемаш само течности се има впредвид. Сокове ,бульони и т.н. )Не съм го правила и едва ли някой доктор ще го препоръча.
    Не знам защо но си мисля ,че това е от преди операцията още.И понеже не се намира в самата гърда заради това не е и премахнато.

# 863
  • София
Сетих се, че и аз имах подобно топче, което ми се появи да кажем седмица след последната химия. Минах скенер, ЯМР, ехограф. Нищо притеснително, казаха че е постоперативно. Какво беше за себе си така и не разбрах, но си се разнесе.

# 864
Сетих се, че и аз имах подобно топче, което ми се появи да кажем седмица след последната химия. Минах скенер, ЯМР, ехограф. Нищо притеснително, казаха че е постоперативно. Какво беше за себе си така и не разбрах, но си се разнесе.
Моето си е твърдичко.Колкото и да се опитвам да мисля разумно,пак изтрещявам нещо😀

# 865
Sisabel, изтрещяваме, да. 🙄😁🫣🤭🤗 Добре че вие има, момичета! Живи и здрави да сме всички и да продължаваме да се търпим като полудяваме! 😁😁😁

# 866
Sisabel, изтрещяваме, да. 🙄😁🫣🤭🤗 Добре че вие има, момичета! Живи и здрави да сме всички и да продължаваме да се търпим като полудяваме! 😁😁😁
Добре,че ви има!Никъде не ме разбират както тук!

# 867
  • Sofia
И аз да кажа, добре че ви има! Тук, на това място толкова подкрепа намерих, колкото из целият нет не бих могла да открия.

Благодаря!

Бог да ви дари със здраве и дъъълъг  живот!

# 868
И аз да благодаря, че ви има! Страхотни сте! Бъдете здрави!

# 869
Оооооо, ден за благодарности и прегръдки! Включвам се и аз! HeartHug
Благодаря, че тук се дава всякаква нова информация и че всички са отворени към съвременни методи и решения, дори да са лекувани преди години по розличен начин.
Липсват ми някои хора, които ми помогнаха на мен преди година и половина, някои само съм ги чела в по-стари теми, други са ми давали лични съвети. Надявам се да са добре, да държат раците надалеч и да си живеят щастливо. Heart

Общи условия

Активация на акаунт