Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 87

• 48 082
  • 1 166
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна
Корал БРАВО.От сърце се радвам.Ако е туберкулоза,не че е добре(по малко зло),ще ти изпишат антибиотик,мисля Тубоцин и ще се оправиш.Аз,още тогава се учудих,такъв висок suv.

# 361
Ох, Корал, момиче, непрекъснато те мислех и не смеех нищо да питам. Очаквах, че ще пишеш и вътрешно вярвах, че няма да е лошо!  Ще се оправиш, горе главата!
Момичета, голяма дискусия около приема на витамини, а на мен само Б комплекс са ми изписани. Аз съм и на хт в момента .Нека да свършат процедурите и ще тествам вит Д. Преди години съм го проверявала и учудващо в норма беше. За кой витамин беше, че е добре да се приема с магнезий, не беше ли точно за Д?
Иначе при мен си вървят процедурите. Предстои ми трета. Слава на Бога нямам големи неразположения, нещо като ден-два не съм напълно себе си. На втората обаче получих алергична реакция от доцетсксела. Събрах докторите, биха урбазон,алергозан, преслушаха дробовете, кръвно....сложиха 1 час чиста банка и после си продължи вливката по план. Поизплаших се, но буквално за секунди всичко се случи и до 2 минути отшумя. Надявам се да нямам повече такива екстри. Аааа и другото, чувствам се погрозняла хахахаха и понякога ме кове тревожност. Дано е временно, е сама себе си не се търпя, пък тези около мен не знам Simple Smile

# 362
Coral, много хубаво, че не е рак. Дано бързо да се разбере какво е и да се лекува. Heart
Скрит текст:
Katty D, ние давахме витамин Д през цялата година. Педиатърката ни е от "старата школа", племенникът ми, който вече е студент, е бил при нея от раждането си. Така че, това не знам дали са някакви новости, аз по принцип се доверявам на млади лекари, но в случая тази педиатърка ми спечели доверието, въпреки възрастта си и я слушам.
А и ние всички сме с много бяла кожа, много бенки и лунички. Преди стоях много на слънце, но вече ме е страх, особено след диагнозата рак. Много по-лесно изгаряме и луничките се умножават посредните години, не знам дали е заради възрастта или заради слънцето.
Сега и детето не смея много да държа на слънце, и тя е много бяла и за минути почервенява. Отгоре на всичко не мога да улуча слънцезащитен крем, купувах и евтини и скъпи, и уж натурални, и с минерални частици, от всички става на червени петна. Та ще разчитаме на шапки, дрехи, които покриват тялото и витамин Д засега, не виждам друг начин.
LadyMillion, другия път ги подсети преди вливката, че си имала такава реакция, да ти пуснат бавна капка с трипътник и чисто банка още отначалото и да те следят по-внимателно. Аз имах на втората вливка паклитаксел и лекарят така ми каза, на следващите две да подсещам и него и сестрите, че е имало проблем. По шест часа ми вливаха лекарството, направо се побърквах и последна си тръгвах, но не се повтори повече.

# 363
Привет!Защо трябва да се пазим  и толкова ли е опасно ако сме на слънце?Аз с тия малки деца не виждам как ще се ограничавам.
При мен излезнаха резултатите от биопсията на лимфните възли в медиастинума и НЕ е рак.Съмнявят се за туберкулоза или съркоидоза.Патоанатомите клонят повече към туберкулоза.Почваме изследвания.Образуванието в черен дроб се потвърди,че е доброкачествено.Само не разбрах как се появи това чудо 🤷🏼♀В рамките на една седмица три упойки и два скенера минах и определено съм като разбита.Все ми се лежи.Късно,но все пак да благодаря за хубавите думи,които ми бяхте написали! ❤
Преди време Манол Пейков беше разказвал във ФБ, че сумати време се чудили какво му е и накрая много се изненадал, че е туберколоза. Вероятно защото не си е правил реимунизация на всеки 10 години (не е знаел, че трябва). Аз също от него научих, ама сега ми остават 4 години до следващата планирана (без да съм правила предишните) и много се чудя как да подходя. Не че точно сега по време на ХТ бих могла.

# 364
  • Sofia
Корал, също мислих за теб. Какво се случва и как си. Важното е, че не е рак. Туберколозата, ще я овладеят. Честно, изненадах се, това позабравено заболяване все по-често чувам, че се завръща. Важното е, че има лек и не е нещо чак толкова сериозно. За слънцето. Препоръчително е, да не се излагаме на слънце, защото кожата е много по-чувствителна. Най-вече в обедните часове, когато слънцето е най-жарко. Разбира се, ти с малки деца, ще гледаш да си по-на сянка и да слагаш шапка и не много разголени дрехи. Така или иначе слънцето е вредно в тези часове за всички. Ние от години, като ходим на плаж сме от 9:00 до 12:30 и после чак след 17:00. От няколко години имаме и куче, та сме още по-за кратко в часовете преди обед.

Опосум, пазете се! Вие със светлите кожи сте по-уязвими.

Hristinal, ваксината срещу туберколоза не е ефективна вече и затова реимунизацията на 17 години отпадна. Тогава беше последното поставяне. През 10 години е ДТ ( дифтерия/тетанус). В момента последно се ваксинират децата на 12 години след манту, след тази възраст остава само ДТ през 10 години след навършване на 17.

По време на химиотерапия или лъчетерапия не се поставят ваксини.

# 365
Hristinal имах правен ПЕТ скенер октомври,нищо не отчете тогава.Сега ПЕТ скенера и скенера с контраст показват,че дроба е ок.Учудени са докторите ,пък и съмнението е за ВТОРИЧНА туберкулоза.
Онколога ми разказа нещо интересно.Оставям линк  https://svobodennarod.eu/item/bg-vaksina-sreschu-rak-udlzhava-zhivota-s-25-g .По-възрастните хора в обкръжението ми са чували за тази практика от преди години.

# 366
  • Sofia
Тъщата на брат ми се лекува лятото от тумор на пикочният мехур. Дъщеря ѝ (съпругата на брат ми) откри, че може да се подложи на имунотерапия, като ваксината е българска, не струва много пари и се прилага през три месеца (не съм сигурна колко дози трябва да се сложат). Разработена е от БАН и е на основата на БЦЖ. Само знам, че не е подходяща за рак на кръвта. Не съм разпитвала в подробности, защото бях точно в началото на лечението.

Корал, пожелавам ти бързо да се отървеш от неканеният гост!

# 367
Корал,
Аз слагам Катрапс вече 3 години.  Не е точно ваксина. В см. не е одобрена като лекарствен продукт, но е патентована. Базира се на научни изследвания относно въздействието на БЦЖ ваксината в/у раковите клетки. Поставя се по схема.

# 368
Корал, толкова се радвам, че не е рак, мислех те и аз.
За тази ваксина и аз също се чудя дали да не питам онколога, дали е подходяща за мен?

# 369
Моли,
Би ли споделила къде ходиш за ваксината? Поставя се всеки три месеца така ли? И до живот ли?
Каква е цената на една ваксинация?
Имаш ли някакви странични ефекти след поставяне?

# 370
Корал,
Аз слагам Катрапс вече 3 години.  Не е точно ваксина. В см. не е одобрена като лекарствен продукт, но е патентована. Базира се на научни изследвания относно въздействието на БЦЖ ваксината в/у раковите клетки. Поставя се по схема.
Mollly, били дала повече информация за ваксината. Щом я слагаш 3 години, значи имаш някакви съображения и вероятно е ефективна?

# 371
Момичета, утре ще пиша подробно, че сега имам гости .

# 372
  • София
Корал, браво за новината! Не че туберкулозата е безобидна, но е лечима в повечето случаи, с подходящата комбинация от три антибиотика за много дълго време.

HristinaI, БЦЖ не се слага през 10 години (явно и Манол Пейков се е объркал). През 10 години са реимунизациите за тетанус и дифтерия. Последната доза БЦЖ е на 7-годишна възраст, и то само при отрицателно Манту.

По отношение на рака - БЦЖ се прилага при рак на пикочния мехур, като имунотерапия. Не е ваксина. Препаратът е с друго име и в много по-висока концентрация и се прилага по схема.

По отношение на Катрапс (това, което Mollly, а и много други си слагат) - това не е ваксина, не е и лекарствен продукт. Вярно, че е на базата на БЦЖ, но е най-близко до хомеопатията; в самия препарат БЦЖ няма. И ако напишете в Google БЦЖ и рак, ще ви излязат десетки хиляди научни публикации, още от 70-те г. на 20 век и до сега. За Катрапс няма да намерите нищо в сериозната литература. Но не вреди де...

# 373
  • София
Корал, много се радвам, че не е рак! Успех с лечението! За Катрапс съм на мнението на Фло - намерили са начин да изкарват пари. Grinning

# 374
Coral, прегръщам те, всичко ще бъде наред!                                                           
 Едно въпросче от мен - знаете ли дали док.Ваня Митова извършва реконструкции, работи ли с пластичен хирург ? Скоро беше писано в групата за реконструкция от док.Ушева заедно с док.Георгиев, имали подобна възможно при док.Митова ? Питам, защото 1 г. след квадрактомията съм се замислила за пълна мастектомия с реконструкция и не знам има ли смисъл да се консултирам с док.Митова ако единствено прави мастектомия без реконструкция.

Общи условия

Активация на акаунт