Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 87

• 47 982
  • 1 166
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Олив, виждат се и на КТ костните в зоната на сканиране така да се каже. Приятелка е лекар Образна диагностика и съм я разпитвала. Руми, силно стискам палци да няма нищо на ПЕТ.
Ей Фърколет, горе главата. Силно гуш от мен.
Марсиан и аз съм на границата с остеопороза, но не ми изписаха бифосфонати. Следим като при жената ти. Знам, че знаеш, но за другите – тренировки с тежести са идеални и даже задължителни за костната плътност.

# 466
  • София
Да, тежести, дори и леки по 1-2 кг. трябва да има, изкачване някакво под наклон, разходки всякакви, танци, въобще - гравитацията да се усеща. Каране на колело, плуване не вършат работа за повишаване на костна плътност, иначе са много хубави.

мама Мони, благодаря за мнението, защото наистина се чудех как се хващат костни метастази, ако не правиш сцинтиграфия или пет-скенер.

# 467
Здравейте момичета и момчета! Аз малко не се оправям тук как да отговоря на някой конкретно. Затова пиша на всички. Минах първи курс на химиотерапия на 6.02. Сега съм у дома, глава ме боли почти всеки ден, имам киселини от всичко различно от варени зеленчуци ,хляб и обикновени бисквити. И малко ми е замаяно. Кажете какво хапвате без да имате проблем след това. От болницата ми изредиха забранените храни, а другото било силна и качествена храна.

# 468
Здравейте,
Вчера моя близка направи ЯМР и биопсия. От Варна е. Събирам информация, какво и как ще се случва по-нататък.
Чакаме резултата и от биопсията и се молим обазуванието да е доброкачествено. От ЯМР стана ясно, че няма нищо в лимфата и е само едно. Това ни дава надежда, но трябва да се подготвим и за другото, защото ще трябва да се реагира веднага. Четох много добри отзиви за д-р Вълкан Иванов, но той не е онколог, а хирург. Ако е доброкачествено, д-р Иванов оперира ли по ЗК? До тук всички прегледи, ехографии, мамографии, ЯМР и биопсия ги заплаща лично, това е сериозна сума...  Не дай боже да е злокачествено образуванието към кой онколог да се насочим във Варна? Благодаря предварително за отговорите, но сме доста объркани.

# 469
Viva-Nova, аз залагах на солети и газирана вода. Това ме спасяваше.
Какво ти забраниха да ядеш, че ми стана интересно. Освен грейпфрут,  за друго не знам да е противопоказно🙄

Ерос, ЯМР не дава ли яснота какво е образуванието?

# 470
  • Варна
Ерос,изчакайте хистологията,след това,ако е злокачествено на онколог за да мине комисия.Онкологиите са в св.Марина и Аспарухово.В Терапията мога да препоръчам доц.Димитрова и проф.Цонев.Прегледите са платени,всичко друго после е безплатно.След комисията,ако е назначена операция,тогава при хирург.За др.Вълкан Иванов,не съм сигурна дали оперира по ЗК.Къде правихте биопсията и какво пише на разчета от ЯМР.

# 471
  • Sofia
Ерос, пожелавам да се окаже нещо доброкачествено! Аз не мога да помогна с лекуващи във Варна, защото не живея там, но изпращам вяра и надежда, че всичко, ще е наред!  ЯМР - то не показа ли какво е? А за плащането, веднага щом се докаже какво е и ако се окаже злокачествено и мине комисия, като онкоболен пациент лечението е безплатно. Както е казала Alatea. Като има и отпусната сума за перука ( ако не се лъжа около 140лв.).

Viva-nova, на мен за гаденето ми помагаше киселото мляко. Много е важно да се пие много вода. Ако ти е горчива или неприятна за пиене може да си изцеждаш лимон, стига да не ти дразни стомаха. Чай от джинджифил също помага. За замайването и главоболието, може да ти е ниско кръвното. Дали пиеш кафе сутрин? Ако организма ти е свикнал с кафето, а пък сега си решила да не пиеш, може да е от това. При мен се оказа точно това. Бях решила да спра кафето, но ми се въртеше главата и щом започнах да пия отново всичко отшумя. Като съм си позволявала само по едно кафе на ден. За киселините установих, че от чушките ми се появяваха. И на мен ми стана интересно за забранените храни. Като бях на химиотерапия, само за грейпфрут и жълт кантарион ми казаха да не ям/пия.

# 472
Здравейте,
Вчера моя близка направи ЯМР и биопсия. От Варна е. Събирам информация, какво и как ще се случва по-нататък.
Чакаме резултата и от биопсията и се молим обазуванието да е доброкачествено. От ЯМР стана ясно, че няма нищо в лимфата и е само едно. Това ни дава надежда, но трябва да се подготвим и за другото, защото ще трябва да се реагира веднага. Четох много добри отзиви за д-р Вълкан Иванов, но той не е онколог, а хирург. Ако е доброкачествено, д-р Иванов оперира ли по ЗК? До тук всички прегледи, ехографии, мамографии, ЯМР и биопсия ги заплаща лично, това е сериозна сума...  Не дай боже да е злокачествено образуванието към кой онколог да се насочим във Варна? Благодаря предварително за отговорите, но сме доста объркани.
Той оперира в болница Темелков, която няма договор със Здравната каса за гръдна хирургия. Но все пак може да проверите при доктора вариантите. Той си знае най-добре.

# 473
Viva-nova, както са писали и обичам да съветвам и аз: вода и хранене на често по малко, т.е. не две чаши вода наведнъж или да се наяде насила човек с обичайна порция, а например няколко глътки на 15-20 минути и хапване по малко на 2-3 часа. Трябва непременно да са храни, които не дразнят стомаха и червата, щом имаш киселини.

# 474
  • Русе
Аз наблягах на супите,варени картофи с бучка сирене и по 1,5 л чай от шипки вместо вода,докторката ми каза че много добре изчиствал бъбреците от химикалите, на мен кис.мляко много ми дразнеше на гърлото/щипеше ми/

# 475
Здравейте! Искам да похваля НЗОК. Вчера следобяд ми беше издаден протокола за хормонална терапия и днес вече ми се обадиха, че е одобрен!

# 476
Здравейте момичета Blue HeartPurple HeartYellow Heart в месеца на любовта !
Аах ,каква амазонка съм аз...Grinning На моменти  се скапвам ,но ....знам  :

Как да се почувствам по-женствена и уверена?
🔹 Имам хоби – Това е моята броня.
🔹 Обличам се така, че да се чувствам привлекателна –  дрехи, които подчертават силата ми , а не загубата.
🔹 Гледам мъжете в очите! – Те виждат МОЯТА енергия, не броят гърдите ми /дори тези които знаят Simple Smile/.
🔹 Тялото ми не ме определя! – Красотата е в аурата, гласа, присъствието, интелекта ми. Знам ,че в каквото вярвам ,това излъчвам !  Smiley

Браво ,1 година след операцията и аз съм сред вас Flowers Four Leaf Clover
Това беше хубавата част...Сега моля ,ако има сред вас дами ,които се проследяват в Токуда ,нека ми драснат едно съобщение .Искам нещо да питам.

Иначе ,ТЕЛК забавен 6 месеца . 80 % инвалидност за 1 година .Не знам добре ли е зле ли е ,да обжалвам ли Sad Връчен ми е вчера по пощата Angry начална дата 01.02.2025 г.

Хубава вечер ,момичета SaxophoneWine GlassGuitar

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 19:27 от An_Mary

# 477
  • Добрич
An_Mary, според Наредбата за медицинската експертиза първата и втората година след операцията за рак на гърдата се дават 80%.

# 478
Руми, стискам палци да е фалшива тревога! На обикновен скенер /компютърен томограф/ ли се видяха костните лезии? Винаги съм се чудила дали на КТ се виждат костни, или само меките тъкани, просто се чудя като правя напоследък само ЯМР на гърди и КТ на корем и гръдна кухина дали ще се види нещо по костите, ако има, защото Пет-скенер отдавна не съм правила. Явно да.
[/quote]

Олив, да на обикновен скенер в частта Малък таз са описани "остеосклеротични огнища", суспектни за вторични и подлежат на активно проследване. Имам костна сцинтиграфия от 03.24 в която няма никакви находки, освен дегенеративни промени. Благодаря за подкрепата!

# 479
Ан Мари,
Кефиш много Heart

Общи условия

Активация на акаунт