Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 87

• 47 930
  • 1 166
  •   1
Отговори
# 1 065
  • Добрич
Дъщеря ми в момента е на 20 години и не сме поставяли тази ваксина. Ваксината я пуснаха в България, точно когато детето беше на подходящата възраст.

Лекарите са на противоположни мнения за нея...

Четох много и доста нелицеприятни истории има. Създателят на ваксината смята, че тя не е за рмш...

Отделно от РЗИ се опитваха да окажат натиск върху родителите, рекламни материали в училищата, заявена дата на родителска среща, за да дойде представител да агитира за ваксината, писма по пощата, адресирани до детето (два броя), медийна реклама... Въобще рекламна кампания по всички направления, което лично мен ме кара да се замисля...

Марсиан, ти доста четеш и търсиш информация. Поразрови се, запознай се с наличната информация и ще можеш да направиш информиран избор.

# 1 066
  • София
Даниела, честно казано не знам какви точно са страничните симптоми за твоята химия, защото тук сме с РМЖ, но бъди сигурна, че имаш премедикация. Виж си в епикризата, която утре ще вземеш от Надежда. Там пише какво са ти вливали. 100 % съм убедена, че имаш и Зофран и Квамател. Но ако имаш гадене не е лошо да си пиеш Деган/Зофран. Питай ги утре.
При мен до 3я ден бях ок. На третия ми слагаха растежен формон инжекция и 3-5 имах някакви странични ефекти от химията и тази инжекция. Сравнително леко минах аз този период. Пожелавам и при теб да е така.
Марсиан, аз по принцип съм привърженик на ваксините, така че бих поставила задължително ако имах момиче. Факт е, че там където я слагат рязко е намалял РМШ.

# 1 067
Ние сме си за ваксината. Догодина живот и здраве моите като направят 11 сме навити да я слагаме. Просто си помислих дали сме се навили да я слагаме под натиска на това което ни се случи и под влияние на емоциите вече като чуем че нещо може да ни предпази от рак и ние сме готови да залитнем и да слагаме. Ще проуча още, но е факт че в страни където се прилага % заболявания е спаднал драстично. От друга страна все излизат едни страшни истории за странични ефекти но пък там нямам никакви доказателства дали наистина увреждането е заради ваксината или всякакви сайтове, хора и организации не играят за собствен интерес и да раздухват някаква теория на конспирацията.
Някой ме пита за генетичните - оказа се че този сайт dantelabs е супер несериозен, не ми пратиха нищо и аз оспорвам транзакцията по кредитната си карта и чакам решение но съм ги отписал като цяло. Ще се направи панел генетични в лаборатория Геника в близките месеци (цена 1400 лв)

# 1 068
  • София
Даниела, честно казано не знам какви точно са страничните симптоми за твоята химия, защото тук сме с РМЖ, но бъди сигурна, че имаш премедикация. Виж си в епикризата, която утре ще вземеш от Надежда. Там пише какво са ти вливали. 100 % съм убедена, че имаш и Зофран и Квамател. Но ако имаш гадене не е лошо да си пиеш Деган/Зофран. Питай ги утре.
При мен до 3я ден бях ок. На третия ми слагаха растежен формон инжекция и 3-5 имах някакви странични ефекти от химията и тази инжекция. Сравнително леко минах аз този период. Пожелавам и при теб да е така.
Марсиан, аз по принцип съм привърженик на ваксините, така че бих поставила задължително ако имах момиче. Факт е, че там където я слагат рязко е намалял РМШ.

Карботакс пише което е  карбоплатина и таксол ,това ми вливаха.Зофран и квамател също имах,но не разбрах само дали трябва и след това да продължавам с кваматела.Иначе днес си пих деган защото него имах в нас,но те май са еднакви със зофрана.Аз реших ,че каквото има да се появява ще е веднага след химията.Значи да очаквам до една седмица странични симптоми?

# 1 069
Благодаря момичета. Боря се с ефектите на химиото в момента и де чувдтеам ужасно. Заради това съм черногледа....

# 1 070
  • Варна
Благодаря момичета. Боря се с ефектите на химиото в момента и де чувдтеам ужасно. Заради това съм черногледа....
Нина,тебе те пропуснах.Преди месец бях споделила,че имам нова колежка с РШМ .Когато са го открили е била 4ст.,с мети в матка и яйчник.Имала е пълна хистеректомия и лъче,без химио и тя не знае защо,така е решила комисията.Вече 13г е в ремисия и ходи веднъж годишно на диспансер.

# 1 071
  • София
Моята дъщеря вече е на 18 и малко съжалявам, че не сложих, когато беше подходящо, но моят гинеколог тогава също не беше сигурен какво да ме посъветва и по-скоро беше против, когато го попитах за съвет.
Сега обаче е с раничка на шийката на матката, цитонамазка Б2 група /няма открит папиломавирус, изследвано е, поне за най-агресивния панел/ и малко съжалявам, че не сложих навремето.
Гинеколожката й твърди, че засега само се наблюдава и нищо не правим, от миналата година не се е променила.
Не съм много сигурна дали да не проверим още на едно място, при някой гинеколог с онкологична насоченост за всеки случай, също и не знам дали вече може да се сложи такава ваксина - може би вече не, с тази раничка.

# 1 072
@danielad Зофран и Деган са все антиеметици но действат на различен принцип в организма. Някъде четох че Деган е по-силен в намаляне на чуството за гадене, а Зофран към намаляне на самото повръщане. Трябва сама да видите кое ще ви действа по-добре. Последните години за химиотерапия повече Зофран се ползва - той е и по-нов клас лекарство и като цяло жена ми каза че действа по-силно но това може да е индивидуално и субективно. Мисълта ми беше че казвате за зофран "те май са еднакви с дегана". Не са....ако не ви действа дегана както желаете, пробвайте зофран - друго вещество е, на друг принцип работи.

# 1 073
Marsian, когато излезе тази ваксина малката ми дъщеря беше в подходяща възраст. И аз много разпитвах специалисти и бях на едно обучение, на което ни дадоха пример с едно момиче, което е заболяло след поставяне. Освен това тя покрива само част от всички щамове. И аз реших да не я слагам. От тогава са минали още години и има повече проследяемост на ефекта. Сигурна съм, че ще намериш достатъчно материали, за да вземеш правилното решение. Аз все още не съм сигурна, дали не сбърках, като не я поставих на дъщеря ми.

# 1 074
От приятелка в Германия знам, че масово слагат ваксината за папилома вирус, но мисля, че има значение марката/ производителя. Скоро коментирахме, че в БГ е друга ваксината, на друг производител - може би и това трябва да се провери. И да кажа за цитонамазката, че е по- добре да се прави течно- базирана цитонамазка, а не обикновена, защото е по- сигурна. Масово гинеколозите не информират за тази възможност, а трябва

# 1 075
Olive, дълги години следях и аз раничка на шийката. Правих и лазерна операция, но пак се появи след 6 месеца и продължихме следенето. Правих и тест за ЧПВ - отрицателен. Така и не се промениха нещата за близо 20 години. Една година след като дойде ракът се наложи тотална хистеректомия, но заради съмнения за увеличен ендометриум и миоми. Не че успокоявам, но, точно тази раничка така и не стана на рак.
Нина, с рак на гърдата съм, но, както писах по-горе, имам гинекологична операция. Ако в тази насока мога да съм полезна, насреща съм.

# 1 076
Здравейте борбени жени откриха ми бучка на гърдата на която направихме биопсия ,резултатите излезнаха но по тел.не ми казаха нищо дали някой може дами помогне за разчитане на резултатите,в петък ще се видя с доктора но до тогава ще се побъркам

# 1 077
Аз съм твърдо "за" ваксината и миналата година накарах ММ и свекърва ми да обещаят, че който от нас е жив дотогава, ще я сложи на дъщеря ми, като навърши съответната възраст. Имала съм ЦИН3 и leep, имам РМЖ, не искам нищо такова да  преживее и детенцето ми. Медицината напредва и сега има повече възможности за превенция и лечение от преди. И ваксина за варицела ще и сложим другия месец, въпреки че българската педиатърка казва, че няма смисъл, защото варицелата се изкарва леко. Леко, ама аз имам белези навсякъде, вслючително по лицето, защото при мен не беше леко.
Така че, каквото мога ще направя детето ми да има по-добър шанс от мен с тези гадни болести.
А за ваксината за РШМ, когато почнаха да я поставят в България, имаше един единствен случай на починало момиче след поставянето и никога никой не доказа, че причината е ваксината. Но, разбира се, слуховете и паниката раздухаха това до "много случаи на странични ефекти и смърт", а в България слуховете са на почит, а не науката и знанието.
Затова и имаше такава рекламна кампания, защото се опитаха да ограничат щетите от тези слухове, но разбира се, нищо не постигнаха.
Няма да крия, че агитирам за поставянето на тази ваксина. Агитирам за поставянето на всички ваксини, които могат да предотвратят болести и смърт, както агитирам и всеки да ползва най-новите постижения на медицината и да се лекува.
Даже свекърва ми убедила другия си син и снаха да я сложат на племенницата ни, за което много се радвам. Споменахме и на племенника ни, той е по-голям, но това лято пак ще говорим с него да си сложи, нищо че е платена. Аз и преди съм казвала,, но може би това което стана с мен ги стресна и убеди, особено като ми опадаха косата, веждите и миглите.
Между другото, понеже следя фейсбук групи за деца, гледам че подобна истерия има и за ваксината срещу морбили, която се слага в 13тия месец. Легенди се носят за страничните ефекти и за последиците, включително аутизъм. Даже направо питат как да не я слагат. А в момента в Щатите умират хора от морбили, защото отказват да се ваксинират.
Така че, нямам пълно доверие нито на педиатри, особено на такива учили преди 50 години, нито на здравия разум на тълпите. Гледам да се осланям на статистически данни и научна информация, доколкото мога.
Само се моля да има скоро ваксина и против РМЖ за децата ни! Hands Pray

# 1 078
  • Варна
Opossum,сестра ми по медицински причини(междупредсърден дефект),няма някои ваксини.Когато избухна епидемията от морбили,преди години,тя се зарази и беше в интензивно отделение.Цялата й трахея,беше в пъпки,чак до дробовете.Още не мога да повярвам,че се оправи и сега рак.Категорично съм за ваксините.

# 1 079
Алатеа, да, ако има медицински причини, разбира се, че не трябва да се поставят. Тези случаи не ги коментирам. Не отричам и че може да има странични ефекти, но те са упоменати в листовката, и за мен ползата многократно превишава риска. Вижда се детската смъртност, а и не само, преди 100 години и сега.
AngelinaAN, добре дошла в темата, макар че не е добре, че си тук.
Първо, не се плаши. Станалото, станало, горе главата и напред към лечението и оздравяването.
Всички тук сме минали по твоя път, някаи съвсем наскоро, други преди 20 години, но сме се преборили и се борим.
И ти няма да се предаваш!
Ракът ти е най-розпространения - хормонозависим, хер негативен. Счита се, че заради негагативния хер е по-малко агресивен.
Хормонозависим, значи, че се влияе от естроген и прогестерон, което пък означава, че ще имаш после хормонална терапия, за да не се появи пак.
Тоест, дяволът не е толкова черен.
Ки67 показва колко бързо нарастват клетките. Малко ти е високо, моето беше 40% също, но пък от друга страна онколозите не го вземат много предвид и казват че се променя.
Това е, стандартен рак, ако може такахда се каже, добре разучен и с изпитани протоколи за лечение.
Вече какво ще бъде лечението зависи от стадирането.
Ако туморът е по-малък от 2 см и нямаш разсейки в лимфните възли, може да не правиш химиотерапия, а само лъчетерапия и хормонална терапия. Също така може да направиш сентинелна биопсия на лв и да е по-щадящо за теб.
Ако туморът е по-голям, вече онколозите ще решат дали и каква химиотерапия да имаш.
Назад Вела беше написала какви са следващите стъпки, върни се и прочети.
Задължително консултация с онколог, което е различнопот хирург.
Ако дадеш повече подробности и имаш въпроси, ще може и ние да сме ти по-полезни.
Засега си повтаряй, че лечение има, не си сама и няма да е все така. Heart
На всички нови момичета, да не изброявам, че ще пропусна, пожелавам бързо.да ликвидират каквато гад им се е паднала и от тук нататък да пишат само хубави новини в темата! Heart

Общи условия

Активация на акаунт