Стафилококи/моля за съвет/

• 613
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте,

Бих искала да се посъветвам и с вас, ако някой се е сблъсквал с подобен проблем при възрастен, тъй като четох, че се среща основно при дечица.
Преди повече от половин година откриха тази бактерия на мой близък, впоследствие го лекуваха с най-различни видове капки и доста се подобри, на последните изследвания не излезе, че бактерията все още я има, но той усеща дразнене в очите и същите симптоми като в началото.  Спряха му капките, защото според изследването бактерия няма, но симптомите си останаха..Доколкото разбрах се е заразил след плуване в басейн, но от тогава се пази изключително много. Някой може ли да ми даде съвет, ако се е сблъсквал с подобно нещо или да ми препоръча добър очен лекар за град София, тъй като бяхме при доста и не получаваме адекватна помощ, а вече повече от половин година се борим с този проблем. Предполагам има очни лекари, които специализират точно в такъв тип проблеми.
Благодаря предварително.

# 1
Здравейте. Да не става на въпрос за Staphylococcus Aureus? Ако да, това е много упорита бактерия. Трябва да се лекуват едновременно всички, с които съжителства човек. Иначе става самозаразяване и няма отърване.
Какви са неговите симптоми?

# 2
Здравейте. Да не става на въпрос за Staphylococcus Aureus? Ако да, това е много упорита бактерия. Трябва да се лекуват едновременно всички, с които съжителства човек. Иначе става самозаразяване и няма отърване.

Да, точно тази. Симптомите са сухота в очите, сълзене, секрет, сърбеж и от това дразнене постоянно мигане.
След различни лечения с капки в момента доста намаляха, но преди няколко дни му спряха капките и отново започват да се усилват. Според лекуващаъа лекарка в момента, бактерията я няма, но той казва, че все още я усеща.
Вече не знаем при кого да отидем и какво да направим, повече от половин година се сменяват капки, пускат изследвания и няма отърване..

# 3

Да, точно тази. Симптомите са сухота в очите, сълзене, секрет, сърбеж и от това дразнене постоянно мигане.
След различни лечения с капки в момента доста намаляха, но преди няколко дни му спряха капките и отново започват да се усилват. Според лекуващаъа лекарка в момента, бактерията я няма, но той казва, че все още я усеща.
Вече не знаем при кого да отидем и какво да направим, повече от половин година се сменяват капки, пускат изследвания и няма отърване..
Как така му е казала, че бактерията я няма вече. Изпрати ли го на изследване на очен секрет? Прави се след 10 дни след приключване на лечението. Може да я има и в носа, и в гърлото.
Аз също имам и много гадна е тази бактерия. Много проблеми създава и ти се слепват горните мигли от жълт секрет.В основата на горните ми мигли има жълти полепнали частици. Лекувах се 2 години. Много пари изхарчих за изследвания и капки и мехлеми плюс орални антибиотици, че понякога се изолираше в носа и гърлото. Изследванията сама си ги пусках. Личната лекарка и офталмологът не искаха да ми дават направления за изследвания. Дори на офталмологът беше й писнало от мен. И така. Последните 3-4 години се лекувахме едновременно с капки, мехлем и антибиотик аз и мама и тати. Бяхме се излекували. Нямаше я, когато си направихме изследвания очи, нос и гърло. Брат ми отказа да се лекува. Живееше на София. Беше предписано лечение без негово присъствие. Естествено и при него бяха изолирана бактерията навсякъде чрез изследвания. Снимах рецептата му и я изпратих. Не предприе лечение. Изобщо не си купи лекарствата. Прибра се вкъщи след 3 седмици и ни зарази пак всички. И на тати го дразнеше много тази бактерия-очите му, носа и гърлото. И така офталмологът каза, че нямаше смисъл да се мъча да се лекувам, когато има безотговорен човек в семейството и ме заразява.

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 15:28 от Анонимен_7

# 4
Здравейте, а може ли да ми изпратите на лично какво са Ви изписали?

Общи условия

Активация на акаунт