Местене на уреди и мебели от апартамент с хлебарки

• 1 040
  • 17
  •   1
Отговори
Здравейте, предстои ми преместване в нов апартамент. От сегашния разполагам с печка, хладилник, пералня, диван. Бих искала да си ги взема, за да не купувам наново, но апартаментът последните години гъмжи от хлебарки и се притеснявам да не ги пренеса на новото място. Какво ще ме посъветвате, дали ще помогне да напръскам мебелите или да не рискувам, тъй като има дупчици, които са трудно достъпни и е възможно да остане нещо дори след пръскане?

# 1
Ние преди две години имахме страшно много хлебарки,нищо не помагаше. Има един хлебомор гел от него купихме и намазахме под дивани,хладилници...Абе където има дупка и не се стига от синът ми и след седмица-две изчезнаха и до ден днешен сме "чисти"

# 2
Според мен може спокойно да си преместите мебелите и да поставите от хранителните примамки за хлебарки. Продават се в аптеките и да е останало нещо, в което силно се съмнявам, то всяка останала ще се запъти към примамката. И да се излюпят от яйца пак натам ще се насочат.
От превоза жива едва ли ще остане до новото жилище. Остават яйца, ако не сте ги видели, но и това е съмнително.
Успех и добри дни в новия дом!
https://aptekifenix.bg/hlebomor-d-kubcheta-protiv-hlebarki-h-6-br.html

# 3
Опитайте форумната панацея.
Пръскане с препарат за голямо куче с фипронил. Фронтлайн комбо, Фиприст комбо, Вирбак ефиро.... много варианти има. Една пета за куче над 40 кг се разтваря в 0.5 л вода и с пулверизатор се пръска навсякъде. За максимум две третирания през седмица ще забравите за хлебарките. А иначе най-вероятно ще ги пренесете и в новото жилище. Решете първо проблема в старото.

# 4
И вместо да давате толкова пари за хлебомори и Фронтлайн, който е скъп и с временно действие, по-добре извикайте читава фирма да ви отърве от хлебарките за по-малко пари.

# 5
И вместо да давате толкова пари за хлебомори и Фронтлайн, който е скъп и с временно действие, по-добре извикайте читава фирма да ви отърве от хлебарките за по-малко пари.
Това.
Всички домашни препарати са бошлаф работа и, в най-добрия случай, с временен ефект. И аз се мъчих десетки години в най-различни имоти, преди да открия "топлата вода". Ефектът от професионалната дезинсекция е толкова поразителен, че недоумявам как повече хора не го знаят и практикуват някакви "бабини" средства.

Викнете фирма и напръскайте еднократно. Всичко ще измре. Иначе има реален шанс да си пренесете хлебарки и яйца в новото жилище.

# 6
Да извикайте фирма ще ви вземе три цифрена сума и може да се наложи още веднъж,а този хлебомор лично съм го ползвала и върши работа
Две спринцовки струват 12лева и стигат за двустаен апартамент
След месец повторих пак за всеки случай и вече 2 години сме "чисти"
Така,че 12+12=24лева

# 7
Мисля, че 60 лева ни взеха за 90 кв. м (от истинските, не от новите квадратни метри Stuck Out Tongue). Сега не знам дали е все още такава цената, но втори път не се е наложило, въпреки че те препоръчват да се направи двукратно за по-сигурно.

Да чукна на дърво, вече 4-5 години не съм виждала хлебарка, а живея в стара сграда в центъра, където по улиците и мазетата се разхождат хлебарки като врабчета (лятото ако излезете нощем около Съдебната палата, ще се смаяте).

# 8
Аз се бях обадила на една фирма в Русе искаха ми 120 лв и можело да се наложи да се повтори,дори потрети тъй като и съседите трябвало да напраскът
И една съседка ми каза за хлебомор и реших да пробвам,нищо не губя и останах много доволна
А сме с малки деца и постоянно трохи по земята ,дивана...

# 9
Да извикайте фирма ще ви вземе три цифрена сума и може да се наложи още веднъж,а този хлебомор лично съм го ползвала и върши работа
Две спринцовки струват 12лева и стигат за двустаен апартамент
След месец повторих пак за всеки случай и вече 2 години сме "чисти"
Така,че 12+12=24лева
За около 120 кв. м. 70 лв. Изтребват ги от раз! Зависи си от фирмата дали пък не пръска със светена вода…
Кога си викала фирма? Колко струва един фронтлайн!

# 10
Е, не е викала. Нали това пише. Питала и скъпо й се видяло.
Но все пак ситуацията е "всеки сам си преценя", информацията е налична, оттук наттък всеки може да вземе решение как е по-добре за него лично да процедира.

Аз лично съм много недоверчива към случайни услуги от интернет, дали ще е лекар, дали ще е майстор, дали ще е нещо трето, разчитам винаги на препоръки, и то от доверени хора. Но фирмата за дезинсекция в нета я намерих, просто към онзи момент не познавах никого, който да е ползвал такива услуги у дома си. Явно все още са сравнително непопулярни.
Е, поразена останах от ефекта и все още споделям приятната изненада с всеки, който ме пита по въпроса.

# 11
Пробвах това което ми каза съседка,нямаше какво да губя в крайна сметка щях да извикам фирма ,не се живее с такава твар

# 12
Аз също съм с две за ръце за фипронила. Направих му бойно кръщение с общежитийни хлебарки, които бяха НАВСЯКЪДЕ и ги изтреби до крак. Буквално след едно пръскане нямаше после никакви. После го пробвахме вкъщи и пак имаше ефект. Препоръчвала съм го на всякакви познати и те също са доволни. Пръска се с него и после поне 6 месеца няма никакви хлебарки.

# 13
Аз също съм с две за ръце за фипронила. Направих му бойно кръщение с общежитийни хлебарки, които бяха НАВСЯКЪДЕ и ги изтреби до крак. Буквално след едно пръскане нямаше после никакви. После го пробвахме вкъщи и пак имаше ефект. Препоръчвала съм го на всякакви познати и те също са доволни. Пръска се с него и после поне 6 месеца няма никакви хлебарки.
В последното изречение е тайната. При нас преди години фирмата ги изтреби и повече никога не са се появявали. Сега ги викам на 2-3 години да напръскат поддържащо, но ние и в сградата нямаме, защото на повечето съседи им увря главата… и сега било хубаво. Ти да видиш!
Викам на 2 години да пръскат мазета и тавана, за всеки случай..

# 14
Моето мнение е да си купите нови неща за новия апартамент и когато си пренасяте дрехите да са събрани направо от сушилника, че може да си ги отнесете пак сегашните хлебарки.

Общи условия

Активация на акаунт