Редки и изчезнали парфюми - 2 част

• 29 261
  • 517
  •   1
Отговори
# 300
  • Burgas, Bulgaria
si, благодаря ти от Heart !

# 301
  • Deutschland
Аз купих парфюм на Глория Вандербилд за да допълня един коледен подарък. Ще сложа снимка. Маруся, Чарли, Кашарелските парфюми ги има в Германия. Синият Чарли не съм го виждала отдавна, но червения и белия са приятни за носене.

# 302
  • някъде под слънцето...
Моят беше някакъв в лилава кутия.
Точно Чарли , Габриела Сабатини,   Франк, бяха сред популярните парфюми в България през 90те
Имах една синя Мимина, която кумът беше открил в някакъв склад и беше взел за мен и кумата, такъв шлейф влачеше, че се усщаше по стълбището поне 15 мин след преминаване.Никога повече не я видях да се профава в магазин
Помня ,  марката "Клошар", .Имах подарк този Унгаро
Обожавах също Дива и Сенсо,  същобподарък от чужбина
Помня каква радост беше, когато колежка  от данъчна дирекция Пловдив беше пуснала връзки , за да се  уредим  с  този.
Флаконите на всички, с изключение на клошар , който племенника, като детв  изпусна на плочките си стоят все още в един шкаф, в колибката в Пловдив.Все ми е жал да ги изхвърля, сантимент към онези години...
Успях да си взема отново парфюмитена Ungaro,  мисля, че DIVA, все още се намира он лайн.

Чарли, тук намира, само в някои малки"семейни"  парфюмерии(които с годините стават все по малко), Маруся я "чистят " от години и се намира в една от големите вериги.

Последна редакция: вт, 30 дек 2025, 12:17 от sl

# 303
Купих син Чарли от носталгия, нищо общо няма, плосък и с арабски привкус

# 304
  • някъде под слънцето...
Помня, че в начало на 90те получих този подарък , Нямам "парфюмен спомен за него, гледам, че в квартялния български магазин отново се предлага и все се чудя дали да го "гръмна", единственото, което ме спира е, вече венъж съм попадала на  повреден , вероятно зле съхраняван пардюм от магазин.
Нямам представа, как точно би трябвало да ухае този Zen , когато го открих забравен инорашал на един рафт, очите ми светнаха и ръцете се разтрепераха, докато не припряно гонотварях...И о ужас,  най неприятната миризма на която съм попадала .

# 305
Получих си "моя" Hot Couture, днес реших да го пробвам. В началото - сладък спомен от отминалите времена, добър, силен аромат, малко шлейф, след 20-30 мин. като си завъртах главата го усещах близо до мен. След още толкова време - в близост до кожата. Малко повече от час - само си "завирам" носа по китките да си го "душкам" както казва една приятелка. Като извод - има общо със стария аромат, но трайността не е същата. За 100+ евро може да се купи от носталгия като мен /или да ти бъде подарък, в моя случай 2/3 подарък, 1/3 самоучастие, ахах, но е от сестра ми, така че сделката се получи/. Simple Smile

# 306
  • София
Помня, че в начало на 90те получих този подарък , Нямам "парфюмен спомен за него, гледам, че в квартялния български магазин отново се предлага и все се чудя дали да го "гръмна"...
Моите спомени са за аромат, близък до Опиума.

# 307
  • някъде под слънцето...
Благодаря Heart
Значи ще пропусна
Рядко ползвам Опиум
У дома  живеят

ЕДП, в подобен флакон, не знам, защи не го откривам в нета, а не ми се рови за моя

И тази красота , която е за спецуални моменти...,
Пинякога, ако знам, че няма да ме усетят си открадвам от
И един фланкър

Последна редакция: ср, 31 дек 2025, 00:52 от sl

# 308
  • Чукарландия
Един от любимите ми през 90-те беше Clochard Jouet. ❤️

Прекрасен вилетков парфюм, който много ми липсва!

# 309
  • някъде под слънцето...
Нямала съм честта да го пробвам.
В интерес на истината когато свърших моя Clochard към средата не 90те ,  не усчпях да открия нищо поввчв на марката.
Като сме на виолетки, сред любмците ми са

# 310
Парфюмите с виолетки и ирис най-добре се развиват и усещат в студено време.
Ако парфюма наистина е качествен ( с качествени съставки ) усещането е, че все едно си обгърнат от топлина и аромата дава едно спокойствие и уют.
Много харесвам този на YSL но за съжаление от няколко години е спрян и много трудно може да се намери.

Аромата е страхотен. Близо до тялото, ненатрапчив но в същото време достатъчно отчетлив за човек, който е много близо. Останали са на дъното на флакона 20 мл. но само за специални случаи Simple Smile

# 311
  • някъде под слънцето...
Eдиннот любимите ми ориси, за съжаление вече жестоко реформулиран

# 312
  • София
Подсетихте ме да изкарам от шкафа и да разнося тези дни
https://www.fragrantica.com/perfume/Van-Cleef-Arpels/Feerie-4077.html

# 313
От старите мъжки се сетих за "Ятаган", 80-те, даже може и по-отрано беше много популярен. Не знам дали още се намира някъде, пък макар и реформулиран.

# 314
Не мога да се сетя за винтидж парфюм който е реформулиран към по-добро. Винаги става по-зле. Да не говорим, че някой от оригиналните съставки нямат заместители и това "убива" аромата.

Общи условия

Активация на акаунт