Редки и изчезнали парфюми - 2 част

• 29 423
  • 518
  •   2
Отговори
# 465
От парфюмите на Ив Роше много харесвах Nature и Naturelle. От първия съм изпръскала доста бутилчета.
Comme une evidence го имам все още, стои повече от половината. Не е мой, но ми е подарък от много специален за мен човек и го пазя от сантимент.

# 466
  • някъде под слънцето...
Вероятно лимитираният Тom Fod Black Orchid, който е в поста по-горе,  е издание 2016. Иначе другият си е 2006.
Каква е разликата между двата? Защото този от 2006 го знам.
Възможно е, но ако е лимитка, защо старто издание го липсва  във фрагантика.
Сигурна съм за годината  защото свързвам  въпросното  пътуване с друго събитие, което е документирано.

# 467
# 468
  • някъде под слънцето...
Да, само са  споменати  5 те хилияди бройки., но няма снимка.Кристал Лалик  ,  лато на  всяка  от тях  е  с гравиран свой уникален номер на дъното
За съжаление, моят флакон замина , но ето снимка от нета

Моя скромен опит с парфюми в различни концентрации показва, че  има разлика в аромата на  различните концентрации(ЕДТ, ЕДП и чист  парфюм, за случаите, в кото има различни концентрации).В конкретния случай също  усещах разлика между ЕДП, закупен от физически магазин  2008/2009,( там нямам точен спомен за време), но  знам, че беше преди прарфюма , и  парфюм.Предполагам, че в тази тема никой не вярва в градската легенда , че рязликата между различните концентрации на един и същ парфюм е  само и едунственно  в трайността.Възможно е и да има и такива случаи, но не са правило.Освен това не винаги концентрация парфюм е най трайната  и  най шлейфовата концентрация.
На страницата на черна орхидея  парфюм не е спомената, писано е само за този от 2016, който също е в кристал Лалик, което  според мен не е съвсем коректно.

https://www.fragrantica.com/perfume/Tom-Ford/Black-Orchid-Perfum … dition-42789.html
Ако може да се вярва на тази статия то тази от 2016, е  юбилейна за десетата годишнина и е 2 500  бройки, което прави още за мен  прави още по среанна липсата на информация за парфюма  от 2006
https://www.dutyfreehunter.com/blog/tom-ford-celebrates-decade-b … -special-edition/

Примерно тази  лимтка  на  Ланком  е само  20  броя,    само по една бройка за страна и то не за всички страни, тук я  продаваха поне 3 години, преди някой колекционер да си я купи.
Скрит текст:

Въпреки  ограничените  20 бройки е включена, за разлика от   парфюма черна орхидея. с 5 хиляди флакона

https://www.fragrantica.com/perfume/Lancome/Tresor-Diamant-Noir-10250.html

Последна редакция: ср, 21 яну 2026, 13:10 от sl

# 469
  • Балчик
То при някои парфюми ЕДП и ЕДТ са със съвсем различни пирамиди.

# 470
  • някъде под слънцето...
Именно.

# 471
Понякога си мисля защо тези парфюмеристи не вземат да върнат някои стари аромати, ама точно такива, каквито са били преди...30-40-50 години, а не преформулирани и омазани неузнаваемо.....Сигурно ще откача, докато си купя всички, които безумно харесвах преди 30-40 години. Heart EyesStuck Out Tongue Closed Eyes

# 472
Защото ако ги върнат няма да им с какво да се доказват и какво ново да покажат и това много драстично ще повлияе на доходите им. Освен това има и забрана за използване на някой суровини добивани от животни, а синтетичните такива .... ами синтетични са.
Да не говорим, че модните къщи ще са в шок, че не предлагат нещо ново а лежат на "стари лаври". И няма да бъдат вече "модни" и да налагат тенденции.
А при сегашните поколения трудно е да се каже дали ще възприемат аромати от години, в които още не са били родени и дали ще могат изобщо да ги оценят. Съвременния вкус ..... просто липсва.

# 473
Снощи гледах видео на Даниел Рене. Не знам известен ли ви е този индивид, но разкости брутално любими тук - Палома Пикасо, Бушрон и един на Елизабет Тейлър. То не бяха възклицания, гримаси, демонстрации на отвращение и пр. Този същият се изявява като парфюмер - инфлуенсър. В спирането на парфюми според мен пръст имат и подобни недоразумения като гореописания с техните велики "мнения".
Попадат ми често още двама влогъри и както бях споменала в съседната парфюмна тема, всичко се върти около ванилията и прескъпите нишове.

# 474
Навсякъде е така. Опити за инфлуенсване от хора, които си нямат понятие за стил но за сметка на това имат огромно его и самомнение.
Погледнете модата и как всички се стремят към едно и също с максимален кич.
О времена, о нрави! Simple Smile

# 475
  • София
Снощи гледах видео на Даниел Рене. Не знам известен ли ви е този индивид, но разкости брутално любими тук - Палома Пикасо, Бушрон и един на Елизабет Тейлър. То не бяха възклицания, гримаси, демонстрации на отвращение и пр. Този същият се изявява като парфюмер - инфлуенсър.
Какво става със света ни, че подобна човешка пяна се изживява като разбирач, налага "вкус", раздава оценки?... Какво е направило това нещо в живота си, освен, че се е научило да си слага гланц на устата? Sad Каква му е публиката? Sad

# 476
# 477
Дааа, има и марка, и монументално его на разбирач.
Печалните резултати от глобал-либералните политики на всички нива. А ние роним сълзи по изчезнали съкровища? Не, липсва ми нормалният свят с хубавите, качествено направени аромати в шишенца като бижута, свят в който мъжете бяха истински мъже, а жените - истински жени.
Колкото иска да се гримира и лакира въпросният, аз си искам Must de Cartier без редормулиране и Anthracite Jacomo.
Отказвам да се поливам с ванилено-шербетната "мода".

# 478
Лелееее как попаднах случайно на тази тема...? Супер се кефя !
Голям фен съм на парфюми, от майка ми идва тази страст. Имам над 30 парфюма и все се майтапя, че ако някой ме обере, ще си направи бая пари с тях. Хахаха.
Пазя половин флакон Аквауомен на Рошас и 1/4 Midnight Poison , който го пазя като очите си !!!!!!
Търся и един розов на Ланком, но не помня как се казваше, и той изчезна.......Май му хвърлих, флакона, за което съжалявам, но бих го разпознала лесно.
Аз по едно време много си купувах ползвани или отваряни парфюми по ebay. И там съм продавала.
Не знам дали сте го правили..

# 479
Днес се замислих за винтидж немски одеколон и се сетих за Tabac. Преди няколко месеца купих от тях и сравних с винтидж версия която имам от баща ми. Ами аромат е един и същ без изменения.
Флакона продължава да е стъкло а не са преминали към пластмаса ( както направиха Old Spice). Явно германците продължават да държат на качеството което ме радва.
Един въпрос - какво ви е впечатлението от винтидж ароматите които са splash  (EDP и EDT ) ?

Общи условия

Активация на акаунт