Редки и изчезнали парфюми - 2 част

• 17 761
  • 268
  •   2
Отговори
# 15
alayne, имам Gucci Flora и мога да кажа, че е 1:1 с Madame in love на La Rive, който се продава в ДМ (може би и в Лили).

Благодаря , ще го душна

# 16
Поемата на Ланком и Дюн ми се видяха обидно нетрайни, а ги помня като трайни и шлейфови парфюми. Видяха ми се и много по-нежни и деликатни, отколкото ги помнех. 🤔

# 17
Gucci- Envi (класическият в прозрачен флакон),
толкова траен и хубав, че имам останал 1 пръст от преди 20 години и още си е ок, но само си го помирисвам и наслаждавам и не мога да се пръскам. Sad

# 18
Аз тъгувам по Gloria на Cacharel и Eau Torride на Givenchy.
Различни, но много, много любими... За съжаление отдавна пресуших последните капки от тях.
Edit: Cacharel пускат нов аромат; надявам се Cacharel Ella Ella да е прекрасен като някои от предишните им творения.

Последна редакция: нд, 19 яну 2025, 09:37 от Veryberry

# 19
  • Sofia
Аз съм в спомени за Gold - DKNY.
Тъкмо ми стана любим и го спряха. Ако някой знае нещо, което да ухае по същия начин, моля да препоръча Simple Smile

# 20
  • София
Благодаря за новата тема! Flowers Hibiscus

Имам много ценни и спряни парфюми от малко по-новото летоброене, които ми стигат, за да не мога да си харесам нищо от това, което излиза в последните 3-4 години на пазара.
От парфюмите на социалистическото и последвалото го ново време ми липсва само и единствено Джулия, защото я свързвам с мама, която отдавна изгубих. Понякога искам само да го помириша този парфюм, ей така да си го припомня, макар че имам парфюми, които в представите ми се доближават до него като Gris Montaigne, Dior.
Тези, които най-често ползвам в последните студени дни са:
Скрит текст:

# 21
Аз пазя бутилката на спряното Клое. Страдам за него.
Много ме е яд за спрените или реформулирани парфюми, много!

# 22
Аз съм най-големият фен на света на Oxygene на Lanvin. Това ми е най-любимият, ежедневен, офисен парфюм. Почти всеки ден съм с него. Преди 1 г. успях да си взема 2 опаковки, вече свършва и втората. Дано сега да успея отново да си намеря, че не знам какво ще правя Simple Smile Толкова години и не успях да го заменя, хем редовно съм тествала нови аромати Simple Smile

Заповядайте!
И на добра  цена.
https://elinor.bg/product/lanvin-oxygene
https://www.parfimo.bg/lanvin-oxygene-eau-de-parfum-za-jeni-75-ml/

# 23
Здравейте. Радвам се, че открих темата, тъй като парфюмите присъстваха осезаемо в детството ми и разбира се, са свързани с топли и хубави спомени. Майка ми обичаше силните аромати и аз естествено също. Наша близка работеше в магазин за козметика и всеки път когато майка ме заведеше там, докато те си говореха, аз гледах рафтовете с огромни очи и възхищение. Всичко ми изглеждаше много луксозно. Там се запознах с някои страхотни за онова време аромати. Един от тях беше Hot Benetton. Сега го гледам, че във Фрагрантика е подобен на Алюр, но моите спомени казват друго. Може би оттам някъде започна любовта ми към ароматите.

Един от първите парфюми, които си купих като студентка беше черната чантичка на Ulric de Varens. Друг който обожавах беше Eden на Cacharel. Подари ми го приятелка в труден за мен момент и досега този жест топли сърцето ми. Не съм познавала аромата, просто тя улучи какво би ми харесало.

Към момента притежавам само едно спряно съкровище - Lolita Lempicka, скъп подарък от преди доста години, донесен ми от Париж. Това е парфюма за който и до днес мъжът ми казва, че обожава и няма друг като него.

# 24
  • sofiq
Здравейте,аз от повече 20 години съм влюбена във Gucci rush 2,още първия път като пробвах парфюма усетих че това е моя и само моя аромат.Дълго време ползвах само него,после изчезна от пазара,дълго търсих с какво да го заместя(работя с парфюмерии и имах възможност да тествам много),но така и не открих друг аромат който наистина толкова да нарека мой.Преди няколко години пак се появи на пазара и си купих отново,в момента имам една опаковка от 30 мл. на дъното и една голяма пълна наполовина.Пазя ги и само си ги подушвам,пръскам в много много специален случай.
Проверявам от време на време дали не се е появил пак,или за реплика,но уви реплики намерих само няолко и са много далеч от оригинала.

# 25
Скрит текст:
Здравейте,аз от повече 20 години съм влюбена във Gucci rush 2,още първия път като пробвах парфюма усетих че това е моя и само моя аромат.Дълго време ползвах само него,после изчезна от пазара,дълго търсих с какво да го заместя(работя с парфюмерии и имах възможност да тествам много),но така и не открих друг аромат който наистина толкова да нарека мой.Преди няколко години пак се появи на пазара и си купих отново,в момента имам една опаковка от 30 мл. на дъното и една голяма пълна наполовина.Пазя ги и само си ги подушвам,пръскам в много много специален случай.
Проверявам от време на време дали не се е появил пак,или за реплика,но уви реплики намерих само няолко и са много далеч от оригинала.

Това ли е?
https://azo.bg/gucci-rush-2-edt-toaletna-voda-za-zheni-30-50-ml

# 26
  • sofiq
[/spoiler]

Това ли е?
https://azo.bg/gucci-rush-2-edt-toaletna-voda-za-zheni-30-50-ml
[/quote]

Точно това,благодаря.Ще опитам да поръчам пак от този сайт.На няколко места опитвам като се сетя да търся последните години с надежда за някоя останала бройка,но се обаждат да кажат че не е наличен или ми анулират поръчката.

# 27
Момичета, търся Givancy Dahlia Noir със светло розова капачка, не го намирам никъде 

https://fragrances.bg/image/cache/data/givenchy_dahlia_noir_edt_ … ester-500x500.jpg

# 28
  • Не съм от тук и съм за малко
Да се включа и аз с въздишките си по няколко стари любимци от Ив Роше - едно че ги спират, и второ, някои от тях са толкова нетрайни. Пазя остаъци, но вече не са същите. Ode a la Vie,  и The Vert.

И друг, за който ми е много мъчно - Gucci EdP II. Уж не харесвам плодови, но този някак ми взезе под кожата и си го обичах много.

# 29
  • София
Търся един парфюм на Avon,чието име започваше с Pink .....

Общи условия

Активация на акаунт