Редки и изчезнали парфюми - 2 част

• 25 460
  • 438
  •   2
Отговори
# 360
  • оттам, откъдето започва България
Хайде за понеделник да ви подразня малко със нещо от шкафа Mr. Green

P.S. За протокола - във флакона има и налична течност, не е само кутийката Wink

Склонна съм да платя доставка, само да го душна и го връщам. Blush Както се казва, да начеша крастата.

# 361
И на мен ми мина еретичната идея да изпрося едно "Фъс" върху памуче запечатано в пликче. Satisfied

# 362
Дами, ако беше мой - няма проблеми, но собственичката му много ревниво си го пази понеже и е скъп спомен от любим човек. Май има и някакви други благинки в този шкаф ( който ми е далече от полезрението ) но бях предупреден да стоя далече от него. Подозирам,че май има един Drakkar оригинал ама ...

# 363
  • Пловдив
Толкова флакони Джулия съм изпръскала, че мирисът е в мозъка ми. Мога веднага да го възпроизведа. И как, как не запазих поне един. "Ален Мак" го произвеждаше и получавах от там съдържанието, не винаги във фабричната опаковка. Надявам се пак да се срещнем някой ден. Аз не учавствам в разни групи, разчитам той да ме намери. 🥰🥰🥰

# 364
Хайде за понеделник да ви подразня малко със нещо от шкафа Mr. Green

P.S. За протокола - във флакона има и налична течност, не е само кутийката Wink

Ами...

# 365
Предлагам притежателката на Джулия и посредника да се срещнат с почитателите му на кафе и на по едно "фъс", но в замяна всеки ще разкаже за спомените, които му навява този парфюм.
Със съжаление чета за аромати, които не познавам. Джулия е един от тях. Бич може -  нали така се казва - също. От онези времена си спомням някакъв парфюм Стефани, но първият, който ми купи мама се казваше NOI и е неоткриваем.
Какво не бих дала да помириша отминалото си детство и млади години!!!

# 366
Не съм имала парфюм Джулия, бях си купила дезодорант, предполагам, че миризмата е идентична. Помня едни други парфюми, които се произвеждаха пак у нас, но не мога да се сетя за името. Бяха във високи правоъгълни бутилки, капачките бяха с различен цвят. Имала съм и от трите цвята - яркочервен, зелен и тъмночервен. Най-много ми харесваше тъмночервеният, най-малко -яркочервеният. Почти не можеха да се намерят по магазините, моя приятелка ги намираше с някакви връзки. Помня и един Пулсион, който не ми харесваше, ама изобщо. Имах такъв и го дадох на майка ми, не можех да го понасям.

# 367
  • София
Ако собственичката на Julia е от София, черпя кафе с торта за едно помирисване на капачката. То ще е безценно, но няма да обяснявам за не знам кой път, че то ще е спомен за мама, която много отдавна я няма.

# 368
"Бич може" беше прекрасен, имаше и "Чарли", но не помня марката. Той май се появи по-късно.

# 369
Charlie беше на Ревлон, нищо общо със сегашния. Искам старите Clin d'Oeul и всички красотички, които 90-те се появиха в магазините БонЖур. Искам си старото Волюпте и безумно красивите експортни рози на Ален мак. От 1988-ма са ми в носа, но нищо  нищо не ги заменя, нито на Кюркджиян творенията, нито Килиън...непостижимо качество, луксозен аромат и трайност 12 часа.
Носталгия...

# 370
  • някъде под слънцето...
Роза не мечтите(сънищата) бялия флакон
Роза на нощта тъмния.
Бях им фен  можеха да се намерят във фирмения на Ален Мак  на малката главна в Пловдив
На скоро някой предлагаше Джулия в българските групи, преди време също...

# 371
Не пиша за тези рози. Имаше едни за износ, на приятел майка му работеше в експедицията на завода и ги имах от нея. Малки флакони на цветя.
Фантастични.

# 372
  • някъде под слънцето...
Друг любимец на Ален Мак, от зората на Демокрацуята 
Имам и мътен спомен, за черната котка, Бон  Шанс... Сюрприз в  миниатюрни флакони...

# 373
О, да, магазин Бонжур, май беше до хотел Рила, работех на 200 м. и редовно го посещавах. Спомних си за едно "Пачули" на Коти май беше, също прекрасен аромат. Спомням си и цената, май беше 12.50 лв. Но не помня заплатата си по това време, но все пак не ми изглеждаше много скъпо. Във фирмата винаги знаеха, че съм минала по коридора /не съм се "къпала" с него, просто имаше по-силен и специфичен аромат. Ех, спомени, ех, младост......

# 374
Имаше Бонжур и на площад Славейков на ъгъла със Солунска.
Бон шанс мисля беше мъжки, мама имаше и Черната котка, и Беата, и Бич може в най-мъничките шишенца. В онези времена парфюми се продаваха и в оказионите.

Общи условия

Активация на акаунт