Перилни препарати и омекотители - 77

• 44 155
  • 745
  •   1
Отговори
# 735
Ами, то си е до вид, качество и трайност и на боите, а има значение и материята (някои материи задържат цветовете, а други избледняват по-бързо), та с каквото и да перем, някои цветове неизбежно ще избледняват.   

# 736
Обръщам по навик цветните наопаки преди пране, точно заради това търкане на ръбовете че то щом е основно там избеляването е по-скоро от триенето отколкото от измила се боя от перилния препарат. Вероятно не всичките имат нужда но по-добре да обръщам нещо дето е все тая, отколкото да не обръщам дрехи които бих могла да предпазя по този начин. Така или иначе суша прострени и за там също ги искам обърнати за да не ги грее слънцето от лицевата страна.

# 737
Аз простирам вътре лятото и суша в сушилнята през зимата, точно защото ми стават корави и жълтеят/избеляват навън. Отделно с тоя прахоляк в София хич не ползвам терасата за простиране, освен на нещо обемно, което няма как иначе.

# 738
Някой да сподели мнение за Пурокс прах за цветно?

https://ttmarket.bg/product/purox-dirt-shield-action-color-vegan … -nemsko-kachestvo

# 739
За мен това специфично избеляване по ръбчетата е от механичното триене. Тоест препълнена пералня, неподходяща програма, ненужно дълъг цикъл на пране, или твърде високи обороти на центрофугиране.
От слънцето избелява цялата дреха където е била огрята, от праха също избелява цялата.

# 740
Ако има по-твърди или дебели ръбове, както примерно при дънки, просто си се трият повече а не че неправилно се перат.

# 741
Тежките материи се износват повече, и съсипват каквото друго има в пералнята, но и това пак е заради механичното триене. Никога не пера тежки дрехи като дънките, заедно с по-фини дрехи като ризи.

# 742
Спазвам всичко споменато, но ако материята и боите не са качествени, поражения се появяват бързо-бързо. Имам тениска Mango, купена в Дания / не зная дали това има значение/. Чак ми е неудобно да кажа колко годишна е и вече  я ползвам само за "бойни" нужди и не я жаля много-много при пране. Е, не е мръднала. Свеж червен цвят и никакви избелели биета и ръбове.

# 743
Здравейте!
Имам въпрос-към момента от къде бих могла да си купя Персил мега перли?
Това,което видях в ТТ маркет и в Борн е холандско производство,но на мен ми се иска да е немско или австрийско такова.
Не съм поръчвала от чужди сайтове и изобщо нямам представа как става,а и  дали не е ли прекалено скъпо....
Благодаря!

# 744
Как реши, че е холандско производство? Единственото място, където се прави този прах, е в Дюселдорф.
Показаното на снимката са мегаперли, паралелен внос от Австрия, доколкото мога да съдя от пакета. Обикновено немските мегаперли са 15-20 пранета, а австрийските - 25-28 пранета, т.е. в Австрия се продават по-големи опаковки.

# 745

Общи условия

Активация на акаунт