Пазарът на недвижими имоти в Пловдив - какво се случва реално? - тема 3

• 21 214
  • 248
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте!

В момента търсим жилище, в което да живеем. Искаме да създадем семейство, но цените на тристайните са абсолютно непосилни и се насочихме към двустайни.

Гледаме в района на Гребна база и исках да ви попитам за мнение за няколко инвеститори, като също ще споделя и нашите наблюдения.

- https://greenhillbg.com/ - имат сграда на акт 16 и това много ни блазни, тъй като не ни се рискува. Общите части ми се струват прекалено големи и в резултат реалните квадрати са ограничени, а стаите са доста малки.

- https://panoramapark.bg/ - гледахме техен имот на акт 14, който много ни допадна като разположение, но цените са доста високи и не знам дали инвеститорът е сигурен.

- https://www.facebook.com/eleganceresidenceplovdiv - при тях също гледахме апартамент на акт 14, но ми се струват малкопозната фирма, защото не попаднах на информация за тях. Сградата на акт 14 е идентична с друга сграда в същия комплекс, която вече има акт 16 и това донякъде е обнадеждаващо.

В допълнение, имам още два въпроса:
- Какво изложение бихте избрали? Забелязвам, че ако не купуваш на много ранен етап, апартаментите, които остават са изцяло южни или изток-север.
- Какво е мнението ви за апартаментите на приземен етаж? Много ни допада идеята за малка градинка с веранда, но ми се струва доста несигурно. Аз съм обирана от първи етаж на панелен блок и това с партерните апартаменти хич не ми вдъхва доверие.

# 151
  • Пловдив
Здравейте, какво мислите за фирма РОНИН и техните обекти ? Има ли някой сключил сделка, доволен ли е ?
Ронин строи бързо и качествено. Хубави квадратури и разпределения. За мен единствен недостатък е кича с изкуствени цветя или други подобни във входовете. Разходете се и вижте построени от тях сгради, има поне 7-8 в Кючука.

# 152
Asahi, районът, към който сте се насочили изобщо не го харесвам затова ще се въздържа да го коментирам.
Предвид все по-горещия климат в града аз лично вече предпочитам северното изложение. От южното и западното не мога да избягам цял живот. Не добре последно лятото, но зависи и от сградата. Коренна разлика имаше в температурата между двете жилища, в които бях. Едното старо и на последен етаж, а другото в нова сграда на нисък етаж. Източното не ми допада заради ранното сутрешно слънце. При наличието на големи тип френски прозорци често се получава ефект парник, който се задържа през целия ден след това. За мен проблемът в града вече е охлаждането, а не отоплението.
Партер апартаментите не са за "нашите ширини", а за общества, където се спазват правила и живеят цивилизовани хора. За съжаление алчните инвеститори продължават да строят такива жилища вместо гаражи примерно, които ще са много по-полезни, а най-лошото, че все още много хора се лъжат да купуват. Поблазнени от зелените веранди от снимките на проекта. На тях обаче липсват боклуците на съседите отгоре, както и топките на децата от двора, които непрекъснато прескачат оградата, за да си ги вземат, защото нямат граници и всичко е общо. Или паркираните коли под прозореца ти, блъскането на врати денонощно, блъскането на топки в прозорците и постоянния страх някой да не се строши. Всичко това е само малка част от оплакванията на бившите ми съседи. Честно не знам как живеят тези хора...

Последна редакция: чт, 17 юли 2025, 12:30 от 💎Bling-a-ling💎

# 153
💎Bling-a-ling💎, много ви благодаря за споделеното мнение. Определено, на базата на тази обратна връзка, се отказвам от варианта за партерен апартамент.
Ще се радвам да чуя вашия коментар за квартала и кои квартали препоръчвате за сграда с ново строителство. Това, което ни допадна там е, близостта на гребната и възможността да излезеш да се разходиш с количка без да се притесняваш за разбити тротоари или да се налага да ходиш донякъде с кола.

# 154
  • Пловдив
Южното изложение е чудесно (поне за мен), защото зимата слънцето е ниско и напича вътре, а лятото е високо и не пече в цялата стая. Най-зле е лятото при западно изложение.
Но искам все пак да кажа, че лятото в Пловдив няма спасение даже и при северно изложение. Стаята на сина ми е такава, при това в къща и при това с дърво до прозорците.  Но когато навън е фурна, въздухът навсякъде е горещ и пак се налага да се включва климатик.
За партер с градинка и аз съм обмисляла, но в предния пост много добре са описали моите опасения...

# 155
Положението с изложението е наистина много индивидуално и всеки човек трябва да си намери своето. Отделно, че всяко жилище, вид строителство, етаж и големина и вид прозорци дава много голяма разлика. В днешната реалност сякаш обаче критерият изложение остава по-назад. Човек преди всичко се съобразява с бюджет, локация, квадратура, а за качество на изпълнение, разни там изолации, дограми и тн просто се моли да са ок във времето и няма много проблеми. Ако не е купено на зелено и да има поне малка възможност за проследяване на процеса по изграждане и какви материали и как се влагат, може само да гадаем и вярваме сляпо.
Asahi, пишете ми на лично да не разводняваме темата тук Wink

# 156
Цитат
Забелязвам, че ако не купуваш на много ранен етап, апартаментите, които остават са изцяло южни или изток-север.

Всъщност - първите, които заминават са южните - още на дупка или преди дупка.
Грийн Хил и Герт имат много сгради там. Конкретизирайте, тъй като "гребната" е много обширно понятие.
Гребната е и зад слънчогледите, където да излезеш да се разходиш с количка без да се притесняваш за разбити тротоари не е проблем, защото тротоари изобщо няма и няма и да има скоро Sweat Smile

# 157
Цитат
Забелязвам, че ако не купуваш на много ранен етап, апартаментите, които остават са изцяло южни или изток-север.

Грийн Хил и Герт имат много сгради там. Конкретизирайте, тъй като "гребната" е много обширно понятие.
Гребната е и зад слънчогледите, където да излезеш да се разходиш с количка без да се притесняваш за разбити тротоари не е проблем, защото тротоари изобщо няма и няма и да има скоро Sweat Smile

За Грийн Хил питам за тази сграда https://maps.app.goo.gl/oct9xMnAvmm217Lz9

# 158
Грийн Хил Резиденс 1 е хубава сграда с добра локация, ако има още нещо налично там и ви устройва цената - няма какво да се чудите много.

# 159
комплекс Пловдив Сити Парк 3 продават на 2750евро, кв.м. а големия комплекс на Хъс - Магнолия върви 1200-1450евро. Лудница !

# 160
е тя Магнолията е пред Акт 16, нормално е ...
Там от 900 започнаха, колко да е сега.

# 161
е тя Магнолията е пред Акт 16, нормално е ...
Там от 900 започнаха, колко да е сега.

За тия пари вместо в задръстения, пренаселен, със ужасен градски транспорт и лошо управляван Пловдив, по добре в Гърция/Италия/Испания да си взема второ жилище, май Simple Smile

# 162
  • Пловдив
Цитат

За Грийн Хил питам за тази сграда https://maps.app.goo.gl/oct9xMnAvmm217Lz9
То там няма тротоари, пътя е ужасен, разбит има още много да се строи. Този тесен път как ще поеме всички тези хора като се нанесат изобщо не ми се мисли.

# 163
Изключая очевидният проблем с пътя, Грийн Хил е нелош избор. Мога да съдействам с конкретни цени за налични апартаменти.
Има свободни и в Regatta Park малко преди него(според мен си струва само единия приземен с нелош двор, другите са големи много и цената им става относително висока), както и в сградата на ПИМК зад нея, но само на последните етажи, с големи тераси. Има и нов проект на строителите на Регата, зад Чадърите, но цените са същите. Плюсът може би е по-лесния достъп през Пещерско, но са в строеж и ще има и втори етап. Иначе на проект изглежда добре.

# 164
Изключая очевидният проблем с пътя, Грийн Хил е нелош избор. Мога да съдействам с конкретни цени за налични апартаменти.
Има свободни и в Regatta Park малко преди него(според мен си струва само единия приземен с нелош двор, другите са големи много и цената им става относително висока), както и в сградата на ПИМК зад нея, но само на последните етажи, с големи тераси. Има и нов проект на строителите на Регата, зад Чадърите, но цените са същите. Плюсът може би е по-лесния достъп през Пещерско, но са в строеж и ще има и втори етап. Иначе на проект изглежда добре.

Не бих изключвал проблем с пътя, ако живееш в полето извън Пловдив

Общи условия

Активация на акаунт