Пазарът на недвижими имоти в Пловдив - какво се случва реално? - тема 3

• 18 294
  • 229
  •   1
Отговори
# 165
Харесахме един апартамент от инвеститор и имам два въпроса как става сделката, ако имате опит в закупуването директрно от инвеститор.
Едното нещо е, че ни искат над 50% кеш. Казаха, че парите се дават в техния офис и се подписва анекс, който се късал пред нас. Колко е сигурна такава сделка? За какво трябва да внимаваме?
Второто нещо е за тежести на имота. Ще изискаме документ от агенцията по вписванията при самата кешова сделка. Но пак ми влиза въпросът: как може да сме уверени, че документът е достоверен?
Може би въпросите ми са малко нелепи, но нямаме опит, притеснява ни високата сума в кеш и искаме всичко да е ок.

# 166
Бих наела адвокат, вещ в имотните сделки.

# 167
Тези неща не се коментират особено публично Simple Smile))
Писах на лс.

# 168
Бих наела адвокат, вещ в имотните сделки.

Да, ние също преценихме, че това е най-сигурното решение. Ако някой има препоръки, пишете ми на ЛС.

# 169
  • През девет планини в десета...
Здравейте, като заговорихме за изложение, какво мислите за самостоятелна къща с веранда. Имаме възможност да изберем на къде да е разположена верандата и в предвид горещините  в Пловдив сме в чудене...

# 170
Верно жегите са убийствени последните години. И сигурно ще стават още по..
Аз съм юг. Изобщо цялото разположение ми е юг-запад. Може би, възможно най-лошото за Пловдив.
Може би, да изберете изток, север..?

# 171
  • Пловдив
Като живееща в къща ,бих казала ,че  няма голямо значение с какво изложение е верандата .Освен ако не сте по-високо в планината .
Юли и август,през деня е супер жега ,за да се стои навън ,а сутрин и вечер комарите са убийствени .Тоест ,верандата се ползва основно пролет и есен .
Направете я така,че да има отношение към засенчването вътре в къщата -да не пречи на зимното слънце и да спира лятното .

# 172
Моята е източна. Лятото само сутринта не става да се стои там (пече здраво), през останалото време от деня и вечерта е супер приятно. Преходни сезони и зима сутринта е добре на слънчицето.

# 173
  • Пловдив
И ние сме с такава чуденка. Къщето е едноетажно, вариантите за веранда са югозапад или северозапад. Ремонтираме стара сграда и така е разположена, та нямаме избор. Близо до Пловдив сме и лятото си е горещо.

# 174
Ние също сме с "прекрасното" изложение юг и запад. И честно казано като се замисля и гледам и съседите не знам дали има изобщо хубаво изложение за веранда. Може би на север.
Скрит текст:
Според мен помислете и за какво основно ще е я ползвате. Дали обичате сутрин да си пиете кафето или имате намерение да си каните гости вечер. Или пък ако сте работещи от къщи и искате целодневен достъп. От значение е дали имате близки сгради, които да хвърлят сянка. При нас такава в момента има само за около 2ч преди-около обяд от перголата и чак вечер благодарение на съседите, които хвърлят сянка. Иначе имам чувството,  че щяхме да се пържим до залез Joy
Когато правете навес предвидете височината на етажа и ъгъла, че ние поради тази причина зимата нямаме сянка изобщо. Колкото и да е студено в слънчево време не се седи навън и дори едно бързо кафе човек не може да изпие.

# 175
  • Пловдив
За верандата аз не бих се съобразявала с изложение а със гледка. Която страна има по-хубава гледка там направете верандата.

# 176
  • USA
Здравейте, от много години не съм живяла в Пловдив, но в желанието си да се върна обратно в България, почнахме да разглеждаме обяви за къщи и апартаменти. Няколко неща ми направиха впечатление, но най-озадъчаващото от всички е факта, че масово се продават етажи от къщи. Като цяло е неприятно, че дори в таговете са под "къща". Въпреки това, чудя се дали някой тук е с лични впечатления от закупуването и пребиваването в подобно чудо, ако може да се нарече така. От една страна ми харесва факта, че много от тях са в по-приятни квартали и наистина може да се намери нещо на сравнително приемлива цена-качество. Но от друга, сякаш получаваш всички минуси от пребиваването в апартамент + (нещото, което най-много ме притеснява) вероятно ситуацията със съседите може да бъде много по-напрегната. В крайна сметка, те може да се чувстват, че си им длъжен, защото живееш в къщата на баща им и такива подобни. А и дори поддържането на общите площи и самата сграда би било доста по-трудна задача. Та тъй де, минавам да разпитам дали някой има нещичко да сподели и като цяло да вайб-чекна нагласата на повечето хора към подобна покупка. Благодаря.

# 177
  • Sofia
Здравейте, от много години не съм живяла в Пловдив, но в желанието си да се върна обратно в България, почнахме да разглеждаме обяви за къщи и апартаменти. Няколко неща ми направиха впечатление, но най-озадъчаващото от всички е факта, че масово се продават етажи от къщи. Като цяло е неприятно, че дори в таговете са под "къща". Въпреки това, чудя се дали някой тук е с лични впечатления от закупуването и пребиваването в подобно чудо, ако може да се нарече така. От една страна ми харесва факта, че много от тях са в по-приятни квартали и наистина може да се намери нещо на сравнително приемлива цена-качество. Но от друга, сякаш получаваш всички минуси от пребиваването в апартамент + (нещото, което най-много ме притеснява) вероятно ситуацията със съседите може да бъде много по-напрегната. В крайна сметка, те може да се чувстват, че си им длъжен, защото живееш в къщата на баща им и такива подобни. А и дори поддържането на общите площи и самата сграда би било доста по-трудна задача. Та тъй де, минавам да разпитам дали някой има нещичко да сподели и като цяло да вайб-чекна нагласата на повечето хора към подобна покупка. Благодаря.

Опасенията Ви са правилни, не ви съветвам да правите подобна покупка.

# 178
Цитат
те може да се чувстват, че си им длъжен, защото живееш в къщата на баща им и такива подобни.

Обикновено точно така става.
Не се хващайте!

# 179
  • Пловдив
Аз пък бих преценявала на място.
Обикновено такива етажи /дори вътре да са направени отлично/ са със супер неприятни общи части. Мен още това би ме отказало.
Но има и къщи на наследници, които са оправени и се продават на парче /етаж/, т.е. всички съседи са нови. Сега, на какви съседи ще случите, е отделен въпрос.
Но има и бисерчета и не бих изключила етажите директно.

Общи условия

Активация на акаунт